Jodan Boys sluit seizoen in stijl af met winst op Quick Boys

13-05-2012 18:30

Jodan Boys heeft het seizoen gisteren in stijl afgesloten door Quick Boys op eigen veld met 2-1 te verslaan. Quick Boys kwam in de eerste helft, na bijna een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Jaap van der Plas. Kees Graafland bracht de stand voor rust nog op 1-1 en Sander van Gool bracht Jodan Boys de overwinning ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Op sportpark Oosterwei waren zo'n 1200 toeschouwers die de kampioensploeg nogmaals in het zonnetje gezet zagen worden. Gouwestad presentator Gerrit Schinkel noemde en roemde elke speler apart, waarna zij door een erehaag van jeugdspelers mochten lopen.
Patrick Akerboom startte niet met de meest vertrouwde opstelling aan de wedstrijd. Zo kreeg Marvin Straver een basisplaats om ook hem te belonen met zijn prestaties en geduld dit seizoen. Straver raakte nog voor het einde van de eerste periode zijn basisplaats kwijt na de rode kaart tegen Bennekom.
Maarten Ciermans raakte vorige week geblesseerd aan zijn voet en voor hem in de plaats begon Mitchel Verkaik. Verkaik vertrekt naar Heerjansdam, dat dit seizoen degradeerde naar de eerste klasse. Ook Jan Willem Schep, die vertrekt naar zondag Hoofdklasser sc Feyenoord, mocht in de basis beginnen.

Jodan Boys begon niet slecht aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste serieuze kans. Na een foutje achterin bij Quick Boys kon Osvaldo de Pina onderscheppen en op het doel afstormen. Helaas stond het vizier nog niet op scherp. Ook Quick Boys kreeg al snel de eerste kans, maar bij de meeste aanvallen ging de buitenspelval op het juiste moment af.
Het was geheel tegen de verhoudingen in dat Quick Boys binnen het kwartier op 0-1 kwam door Jaap van der Plas. Na een razendsnelle counter rondde hij behendig af en liet Marvin Straver het nakijken. Niet veel later leek het erop dat Straver al weer voor de tweede keer gepasseerd ging worden. Gelukkig voor Jodan Boys werd er gefloten voor buitenspel.
Jodan Boys probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Jan Willem Schep loste een paar schoten op doel en ook Leroy Brank was dichtbij een treffer. Vlak voor doel werkte hij de bal echter net naast.
Vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Kees Graafland bracht Jodan Boys op een belangrijk moment, zo vlak voor rust, op gelijke hoogte.
Na rust probeerde beide teams de winnende treffer te maken. Quick Boys mocht nog hopen op de derde periodetitel, aangezien het bij Ter Leede - Sportlust '46 nog 0-0 stond.
Na ruim een kwartier spelen sloeg voor Quick Boys echter het noodlot toe. Bij een overtreding op Jan Willem Schep van Houssin Bezai, bleef de Katwijkse verdediger Schep vasthouden en schijnbaar gebeurde er nog wel meer, waardoor de scheidsrechter besloot om een rode kaart te geven.
Quick Boys moest met 10 man verder en wist hierna geen vuist meer te maken tegen de kampioen uit de Hoofdklasse A. Ahmed Ali en Sander van Gool kwamen met nog zo'n 25 minuten te spelen in het veld voor Mark Veerman en Jan Willem Schep. Ook Michel Verkaik kreeg een kwartier voor tijd nog een publiekswissel. Voor hem kwam Bram van Loon nog een kwartier binnen de lijnen.
Ondertussen bleef Jodan Boys naarstig zoeken naar de winnende treffer. Sander van Gool was uiteindelijk na 78 minuten spelen de maker van de winnende treffer.
Langs het veld barstte het feest los en de meegereisde Quick Boys supporters begonnen al langzaam af te druipen. Quick Boys was lamgeslagen en kon alleen nog maar proberen om niet nog een treffer om de oren te krijgen. Jodan Boys probeerde nog de 3-1 te forceren, maar moest genoegen nemen met de 2-1.
Op sportpark Oosterwei kon de vreugde ook na het laatste fluitsignaal niet op. Jodan Boys eindigde uiteindelijk met 7 punten voorsprong op Ter Leede, dat na het gelijkspel (1-1) tegen Sportlust '46 net naast de derde periode greep, maar deze titel van Jodan Boys mocht overnemen.
Huizen bleef op de vierde plaats staan na wederom een verliespartij (2-1) tegen Bennekom, net achter Quick Boys. De nummers 5 t/m 10 eindigden alleen met 34 of 33 punten en Voorschoten '97 was uiteindelijk de pineut. Mede door het resultaat in andere wedstrijden werd de ploeg elfde met 32 punten. Hierdoor moet Voorschoten '97 samen met Zwaluwen '30 stijden in de nacompetitie. SDC Putten is als enige rechtstreeks gedegradeerd na het thuisverlies (1-2) tegen de nummer 12 uit Hoorn.
Komende week begint de nacompetitie, waarin Huizen, ODIN '59 en Ter Leede, namens de Hoofdklasse A, nog gaan proberen een plaatsje in de Topklasse te bemachtigen.

Klik hier voor de eindstand in de Hoofdklasse A en de uitslagen van de laatste speelronde.

Jodan Boys gaat genieten van een welverdiende vakantie om vervolgens in juli weer te beginnen aan de voorbereidingen voor de Topklasse.
De eerste wedstrijden die vooralsnog op het programma staan zijn:
Dinsdag 14 augustus: ASWH - Jodan Boys (oefenwedstrijd).
Zaterdag 18 augustus: eerste speelronde Topklasse.
Dinsdag 21 augustus: eerste ronde KNVB beker.

Statistieken:
12-05-12: Jodan Boys           - Quick Boys            2- 1  ( 1- 1)
Doelpunten: 40 Kees Graafland          14 Jaap van der Plas
            78 Sander van Gool
Gele kaart: Niels van Veen
Rode kaart: Houssin Bezai
Toeschouw.: 1150
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (76' Bram van Loon), Jesse Kok,
                       Mark Veerman (64' Ahmed Ali), Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina,
                       Remco de Rijk, Leroy Brank, Jan Willem Schep (66' Sander van Gool),
                       Kees Graafland, Mo Bellahcen.