Jodan Boys sluit seizoen in stijl af

13-05-2017 16:23

Jodan Boys heeft het seizoen 2016/2017 vandaag is stijl afgesloten. Op het eigen sportpark Oosterwei won de ploeg van trainer van den IJssel met 3-0 dankzij treffers van Waandels (2x) en Janssen. Bij rust was het 1-0 en ging het nog redelijk gelijk op, maar na de 2-0 had Jodan Boys zeker nog vaker kunnen scoren. Waandels raakte ook nog de lat en Martijn Jansen raakte bij een voorzet van Akanaoui de bal niet goed voor de 4-0. Verder namen vandaag Bram van Loon, Mitchel Heerkens, Don Mimpen, Martijn Jansen en Tim van de Linden afscheid van Jodan Boys.

 

In de laatste competitieronde was er voor Jodan Boys, net als de tegenstander Hoek weinig meer te halen dit seizoen. Beide ploegne streden samen met DFS op de laatste speeldag om plaats zeven in de Hoofdklasse A.

Jodan Boys liet vandaag al direct zien dat het deze wedstrijd wilde winnen. Zo was Fanny Waandels na bijna een minuut spelen al gevaarlijk, maar zijn schot werd gepakt.

Vervolgens goede kansen voor de bezoekers, ware het niet dat er bij de eerste poging een speler van Jodan Boys voor zorgde dat Hoek gevaarlijk kon zijn. Na een slechte terugspeelbal kan Tim van de Linden gelukkig redding bregen. Vervolgens weer een snelle aanval van Hoek, maar ook nu pakt van de Linden. En even later is Hoek wederom gevaarlijk, maar het schot gaat over.

Jodan Boys begint vervolgens met druk zetten en als er inmiddels een kwartier gespeeld is, moet de sluitpost van Hoek ingrijpen door uit zijn goal te komen. Hij probeert Waandels van scoren af te houden en is wel eerder bij de bal, maar schiet tegen Waandels aan, die vervolgens de bal meekrijgt en vanaf randje zestien kan binnenschieten.

Jodan Boys staat dan wel voor, maar de marge is nog minimaal. Vooral als Tim van de Linden even later een beetje moet grabbelen, beseft Jodan Boys dit maar al te meer.

Een rustige fase volgt, maar tien minuten later is Jodan Boys twee keer gevaarlijk in de zestien. Eerst wordt Huntink met een harde duw omver gewerkt, maar scheidsrechter Henshuijs ziet er niks in. Ook Mitchel Heerkens gaat even later onderuit na enig duwwerk, maar ook dit mag doorgaan.

In deze fase krijgt Jodan Boys de kansen en Marengo is dan bij twee situaties betrokken. Eerst schiet hij voorlangs, waarna hij een minuut later Waandels op maat bedient. Waandels heeft moeite om tot een schot te komen en al vallend gaat de inzet dan ook naast.

Jodan Boys had voor rust misschien nog een ruimere voorsprong moeten nemen. Eerst gaat er nog een inzet naast en daarna gaan er in een scrimmage voor de goal twee pogingen in de verdedigende muur van Hoek spelers.

 

Na rust gaat Jodan Boys rustig door en Fanny Waandels kopt na een kwartier spelen op de lat. Overigens is vlak daarvoor Mo Bellahcen al naar de kant gegaan en vervangen door Romario Dos Santos.

Vervolgens gaat Fanny Waandels goed door en kan zo met een prachtig schot de 2-0 maken. Jodan Boys heeft dus een confortabele voorsprong en lijkt zo een goed einde te geven aan het seizoen.

Van de Linden is daarna nog belangrijk met een goede redding ten koste van een corner, waarna de eerste publiekswissel volgt. Adil Akanaoui vervangt Mitchel Heerkens die na vele jaren Jodan Boys 1 afscheid neemt. Onder luid applaus verlaat Heerkens het veld. Akanaoui staat er koud in en was al bijna dicht bij de 3-0.

Ook Enzo Huntink gaat vervolgens naar de kant en voor hem komt Martijn Jansen in de ploeg.

Toch krijgt ook Hoek nog kansen. Zo gaat een schot van Clinckemallie net over, maar het lijkt er niet in te zitten voor de Zeeuws Vlaamse ploeg. Jodan Boys zet vervolgens weer aan en bij een snelle uitbraak krijgt Martijn Jansen de bal aangespeeld. Hij blijft koel en zet Jodan Boys met een bekeken schot op 3-0.

Wederom is Hoek gevaarlijk via Clinckemallie, maar dit keer is Tim van de Linden attent. Hij voorkomt de aansluitingstreffer, waar aan de andere kant vervolgens de voorsprong helaas niet nog groter wordt. Na goed voorbereidend werk van Akanaoui krijgt Jansen de bla weer, maar raakt hem niet goed.

Jodan Boys is inmiddels al door de wissels heen, maar Bram van Loon heeft nog geen publiekwissel gehad. Trainer van den IJssel besluit dan om van Loon alsnog naar de kant te halen. Zo moet Jodan Boys een minuut met tien man spelen, maar krijgt ook van Loon het afscheid wat hij verdient. Ook hij gaat er onder luid applaus vanaf. Het blijft uiteindelijk 3-0, waardoor Jodan Boys precies in het midden van de ranglijst eindigt.

Spijkenisse is zonder te spelen definitief kampioen geworden aangezien het Ter Leede niet gelukt is met 13 doelpunten verschil te winnen van Sliedrecht (het werd uiteindelijk 4-2). Ter Leede, Noordwijk en Achilles Veen spelen nacompetitie om promotie. Sliedrecht en Smitshoek zijn veroordeeld tot de nacompetitie om lijfsbehoud af te dwingen.

 

Volgende week vrijdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dan nemen Bram van Loon en Mitchel Heerkens definitef afscheid als Jodan Boys 1 het opneemt tegen de Jodan Boys all stars. Halverwege juni begint vervolgens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd is dan tegen fc Rotterdam.

 

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Jodan Boys - Hoek!

 

Statistieken wedstrijd:

13-05-17: Jodan Boys           - Hoek                  3- 0  ( 1- 0)

Doelpunten: 16' Fanny Waandels, 64' Fanny Waandels, 84' Martijn Jansen.

Gele kaart: 72' Oleksandr Beshliaha

Rode kaart: -

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: P. Henshuijs

Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon (89' -), Michel Verkaik, Leroy Brank, Levi Marengo, Mo Bellahcen (60' Romario Dos Santos), Fanny Waandles, Enzo Huntink (73' Martijn Jansen), Mitchel Heerkens (68' Adil Akanaoui).

13-05-17: Jodan Boys           - Hoek                  3- 0  ( 1- 0)
Doelpunten: 16' Fanny Waandels, 64' Fanny Waandels, 84' Martijn Jansen.
Gele kaart: 72' Oleksandr Beshliaha
Rode kaart: -
Toeschouwers: 400
Scheidsrechter: P. Henshuijs
Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon (89' -), Michel Verkaik, Leroy Brank, Levi Marengo, Mo Bellahcen (60' Romario Dos Santos), Fanny Waandles, Enzo Huntink (73' Martijn Jansen), Mitchel Heerkens (68' Adil Akanaoui).