Jodan Boys speelt gelijk tegen koploper zondag Topklasse

18-09-2013 06:14

Jodan Boys heeft gisteren in de stromende regen, voor een handje vol bezoekers, een gelijkspel (2-2) weten te behalen tegen de koploper in de zondag Topklasse, Leonidas. Mo Bellahcen zette Jodan Boys in de eerste helft op voorsprong, maar deze werd snel ongedaan gemaakt. Na rust nam Leonidas de voorsprong en vlak voor tijd maakte van Lunteren de gelijkmaker.

Op een regenachtig sportpark Oosterwei zagen zo'n 60 toeschouwers dat Patrick Akerboom een weinig verrassende opstelling had. Alleen Kees Graafland zat op de bank waardoor Jan Willem Schep in de basis begon. De enige verrassing was A1 junior Yassire Hamdani. Door de blessure van Bram van Loon en het feit dat Diego Liefden door de KNVB opgeroepen is wegens interlandverplichtingen voor het Nederlands beach soccer team, dat momenteel in Tahiti meedoet aan het WK, mocht hij in de basis beginnen.

 

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. De eerste speldenprikjes waren van Jodan Boys zijde, dat in de eerste vijf minuten een aantal keer in de buurt van het Rotterdamse doel kwam. Ook Leonidas had in de openingsfase een klein kansje, maar echt grote kansen waren er nog niet. Na bijna een kwartier spelen kwamen de eerste grote kansen voor Jodan Boys. Jan Willem Schep schiet vanaf rechts via een verdediger over. Vanuit de corner ontstaat uiteindelijk gevaar voor het doel waarvan Jeroen Borsboom probeert te profiteren. Hij schiet echter via een verdediger, van dichtbij, hoog over.

In de eerste twintig minuten is Jodan Boys de bovenliggende partij en Leonidas lijkt een tikkeltje van slag. Roggeveen schiet nog eens hoog over en na een kans voor Leonidas (schot over), krijgt Jan Willem Schep een grote kans. Bij een lange bal, diagonaal over het veld het strafschopgebied in, kan hij helaas niet profiteren. Schep schiet nog wel op doel, maar de bal verdwijnt in het zijnet. Ook Jorn van Lunteren schiet een paar minuten later nog eens op doel, maar ook zijn inzet gaat naast.

Iets meer dan tien minuten later is het wel raak. Als de sterk spelende Yassire Hamdani zich vrij weet te spelen en aan de rechterkant richting de achterlijn sprint, kan hij goed voorzetten. In eerste instantie maaien er nog een Jodan Boys speler en een verdediger van Leonidas over de bal, waarna deze voor de voeten van Bellahcen komt. Hij twijfelt geen moment en schiet behendig de 1-0 binnen.

Jodan Boys kan echter niet lang van deze voorsprong genieten. Twee minuten later is het alweer gelijk uit een counter. Als Jorn van Lunteren op rechts de bal heeft en deze niet kwijt kan, lijdt hij het balverlies wat deze counter inleidt. Verder zijn er voor rust nog een paar kansjes. Zo schiet Leroy Brank nog naast, maar de grootste kans is toch voor Leonidas. Bij een goede aanval gaat de bal echter naast het doel van Michael de Leeuw. Zo gaan beide ploegen de droge kleedkamers opzoeken met een 1-1 ruststand.

 

Na rust komen er direct een aantal wisselspelers aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Zo verlaten Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank, Jeroen Borsboom en Jan Willem Schep het veld. Voor hen in de plaats komen Roald Heerkens, Jesse Branderhorst, Marvin van der Pluijm, Remco de Rijk en Kees Graafland binnen de lijnen.

Diezelfde Graafland had binnen een minuut al de kans op de 2-1. Bij een kopbal mikt hij echter net te hoog waardoor de bal over gaat. Ook Yassire Hamdani en wederom Kees Graafland krijgen nog goede kansen op een treffer in de eerste tien minuten na rust. Maar ook Leonidas zit niet stil. Gelukkig is Michael de Leeuw in goede doen en weet hij een doelpunt te voorkomen. Na ruim tien minuten spelen ontstaan er weer een paar kansen voor Jodan Boys. Bij een goede aanval van Remco de Rijk, waarbij hij ternauwernood balbezit houdt op de achterlijn, schiet hij op doel. Het schot is echter niet scherp genoeg, waarna deze tot voorzet gedegradeerde doelpoging net niet aankomt bij Kees Graafland. Ook Jorn van Lunteren kan nog een schot op doel afvuren. Deze wordt echter gekeerd door de keeper.

Jodan Boys lijkt in deze fase aanspraak te doen, en misschien ook wel het meest recht te hebben op, de 2-1. Marvin van der Pluijm soleert nog eens het strafschopgebied in, waarbij twee verdedigeres het hem lastig maken. En met succes, de bal gaat over de achterlijn en van der Pluijm raakt hem als laatst.

Toch wel iets tegen de verhoudingen in komt Leonidas vervolgens op voorsprong. Bij een fraai afstandsschot in de 65e minuut is Michael de Leeuw kansloos en is het 2-1. Direct daarna probeert Jodan Boys de gelijkmaker te forceren. Roald Heerkens, die een goede tweede helft speelt tot dan toe, kan over de linkerkant richting het doel opstormen. Uiteindelijk tikt hij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal voor zijn voeten weg kan grissen. Uiteindelijk komt er nog een wissel aan Jodan Boys kant. Jeroen Borsboom vervangt Mitchel Heerkens.

In het laatste kwartier zijn er een paar grote kansen voor Leonidas. Eerst lervert een goede kans niet meer dan een corner voor de bezoekers op, waarna de Leeuw redt op een volgende poging. Daarna redt de Leeuw nog eens goed met zijn voet en later nog eens door de bal net op tijd weg te pakken voordat Leonidas kan profiteren. Jodan Boys stelt hier niet heel veel tegenover. Een mooi, maar toch wel ongevaarlijk schot van de Rijk levert nog een mooie duik voor de Rotterdamse goalie op. Ook Jesse Branderhorst schiet nog op doel. Zijn inzet gaat echter net naast.

Toch lijkt Jodan Boys even later op 2-2 te kunnen komen als de keeper van Leonidas even bij zijn doel weg is. Een zacht rollertje wordt echter op tijd door een Rotterdamse verdediger onschadelijk gemaakt.

Daarna probeert Leonidas de 1-3 te maken, maar vindt wederom Michael de Leeuw die goed in de weg staat. Verder wordt in de slotfase een schot van Jorn van Lunteren nog tot corner verwerkt, waarna het erop lijkt dat Leonidas met de winst huiswaarts keert. Maar Jodan Boys komt toch nog langszij. In de laatste minuut schiet Jorn van Lunteren op doel. De keeper lijkt deze bal eenvoudig te gaan houden, maar doordat een Rotterdamse verdediger de bal van richting veranderd, gaat hij aan de andere kant het doel in. Niet veel later wordt er afgefloten, waarna beide teams de droge en warme kleedkamers gaan opzoeken.

 

Patrick Akerboom kan terugkijken op een goede generale voor komende zaterdag. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij Deltasport in Vlaardigen.

 

Statistieken wedstrijd:

17-09-13: Jodan Boys           - Leonidas (zo)         2- 2  ( 1- 1)
Doelpunten:  34 Mo Bellahcen                36 Onbekende speler
             90 Jorn van Lunteren           65 Onbekende speler
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  60
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani, Jesse Kok,
                       Mark Veerman (46' Roald Heerkens),
                       Tim Roggeveen (46'  Jesse Branderhorst),

                       Leroy Brank (46' Marvin van der Pluijm), Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (67' Jeroen Borsboom),
                       Jeroen Borsboom (46' Remco de Rijk),
                       Jan Willem Schep (46' Kees Graafland), Mo Bellahcen.