Jodan Boys stijgt naar de vijfde plaats dankzij overwinning op DOVO.

07-03-2015 17:55

Jodan Boys heeft vandaag een nette 3-0 overwinning geboekt op het Veenendaalse DOVO. DOVO stond voor vandaag op de vijfde plaats, die Jodan Boys nu overgenomen heeft.

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag bijna de vertrouwde basiself opstellen. Alleen Mo Bellahcen begon op de bank.
Jodan Boys gaat vanmiddag voortvarend van start. Het zoekt direct de aanval en versiert al snel een vrije trap. Mitchel Heerkens legt aan en Leroy Brank kop de bal netjes binnen. Zo zijn er iets meer dan drie minuten gespeeld en lopen de bezoekers direct achter de feiten aan.
Dat het 1-0 blijft in de eerste helft mag een wonder heten. Vooral Marvin Straver moet een aantal keer goed ingrijpen en gelukkig gaat de bal ook een aantal keer net naast.
Mitchel Heerkense heeft in de tiende minuut nog een kansje uit een vrije trap, maar de lage bal valt precies voor de keeper.
DOVO heeft daartegenover een aantal goede kansen en Straver zit er goed tussen.
Na bijna een half uur spelen gaat de bal gelukkig net naast het doel van Straver, als menig DOVO supporter 'm misschien al geteld had.
Verder is er nog een aardige kans voor Borsboom in de eerste helft. Hij springt ver boven de keeper uit, maar die weet de bal uiteindelijk toch nog weg te stompen waarna het 1-0 blijft.

In de tweede helft komt Jodan Boys wat beter voor de dag. In de beginfase komt DOVO er nog wel aan te pas, maar na de wissel van Mitchel Heerkens, waarbij Mo Bellahcen het veld in komt, is het al snel weer raak voor Jodan Boys. Het is Bellahcen zelf, die een vrije trap bij de cornervlag handig binnenschiet.
Er lijkt nu geen vuiltje meer aan de lucht, zeker niet als Jorn van Lunteren goed doorzet in het strafschopgebied. Achmed el Azzouti kan daardoor tien minuten na de 2-0 de 3-0 binnen schieten.
Daarvoor kopte Brank overigens nog keihard naast het doel, waarbij ook iedereen dacht dat ie zat. Jorn van Luteren werkte ruim een kwartier voor tijd ook net naast waarna Jodan Boys nadrukkelijk op zoek ging naar de vierde.
DOVO probeerde in de omschakeling gevaarlijk te zijn, maar Straver en de verdediging werkten op tijd weg.
Branderhorst en Hamdani komen vervolgens het veld nog in voor Bellahcen en van Lunteren waarna het doel ook nog veelvuldig gezocht wordt.
Het blijft echter 3-0 en Jodan Boys stijgt hierdoor naar de vijfde plaats.
Volgende week volgt een ontmoeting met directe concurrent SDC Putten, dat nu zesde staat met een punt minder en een wedstrijd minder gespeeld.