Jodan Boys toont veerkracht tegen Westlandia

01-03-2014 16:41

Jodan Boys heeft vanmiddag de oefenwedstrijd in Naaldwijk tegen zondag Hoofdklasser Westlandia winnend afgesloten. Nadat Jodan Boys na tien minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse A, boog het de achterstand uiteindelijk om in een 2-4 overwinning. Zo versloegen de oud strijders van Willem den Besten zijn huidige groep.

 

Dennis van den IJssel begon vandaag met Remco de Rijk in de basis en liet Kees Graafland op de bank beginnen. Verder startten Bram van Loon, Tim Roggeveen, Jorn van Lunteren en Jeroen Borsboom ook in de basis en werd de bank verder warm gehouden door Michael van Bilsen, Diego Liefden en Marvin van der Pluijm.

De thuisploeg startte sterk en liet al vanaf het begin zien waarom de ploeg een nette tweede plaats in de zondag Hoofdklasse A bezet. Goed aanvallend voetbal en vlotte combinaties zorgden ervoor dat Jodan Boys al snel op een 2-0 achterstand stond. Na bijna vijf minuten spelen was het Dean van Ooijen die de score opende en vijf minuten later kon Mavrin Straver de bal alweer uit het net vissen, toen Mike Brouwer er 2-0 van gemaakt had.

Jodan Boys probeerde de aanval te zoeken en kreeg na twintig minuten spelen iets meer grip op de wedstrijd. Vlak daarvoor kopte Westlandia overigens nog net naast het doel van Marvin Straver, maar daarna kwamen al snel de eerste kansen voor de Gouwenaren. Als MItchel Heerkens aan de rechterkant ziet dat keeper Leerdam te ver uit zijn doel komt, probeert hij de keeper te omspelen, die vervolgens een overtreding nodig heeft om Heerkens te stoppen. Uit de vrije trap ontstaat echter geen groot gevaar.

Toch lijkt Jodan Boys na bijna 30 minuten spelen iets terug te doen als Jeroen Borsboom de bal binnen schiet. De clubgrensrechter van Westlandia vlagt echter onterecht voor buitenspel, waardoor scheidsrechter Elsijk het advies overneemt en het doelpunt afkeurt.

Toch duurt het niet lang voordat Borsboom wel doel treft. Bij een corner aan de linkerkant van Jorn van Lunteren, kan Borsboom eenvoudig binnen koppen, 2-1. Inmiddels zijn beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en proberen beide ploegen de volgende treffer te forceren. De thuisploeg lijkt daarbij nog de grootste kanshebber na bijna 35 minuten spelen. Eerst kan Marvin Straver een goed schot aan de rechterkant in het doelgebied afstoppen. Vanuit de corner die hierop volgt is er een goede kopkans voor Westlandia, maar ook deze wordt mooi gepakt door Straver.

Maar ook aan de andere kant is er weer een grote kans voor Jodan Boys. Als er een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel genomen mag worden, legt Jeroen Borsboom aan en schiet hard op de lat. De bal schiet omhoog over het doel van Leerdam.

Vervolgens moet Marvin Straver aan de andere kant weer redding bieden, alvorens de gelijkmaker toch valt. Uit een snelle aanval pikt Jeroen Borsboom de bal op en staat oog in oog met keeper Leerdam. Behendig schiet hij de bal langs de sluitpost binnen, 2-2!

Op slag van rust probeert ook Tim Roggeveen het nog eens als hij vrij het strafschopgebied in mag lopen. De uitgekomen Leerdam stop de bal echter met het lichaam af, ten koste van een corner. Vlak voor rust wordt ook MItchel Heerkens nog vervangen. Hij had tijdens de warming-up al last van zijn knie en werd vervangen door Marvin van der Pluijm. Beide teams gaan vervolgens met een gelijke stand rusten.

 

Na rust wordt ook direct de tweede wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen gebracht. Jesse Kok blijft achter in de kleedkamer en Diego Liefden komt voor hem in de plaats.

Direct vanaf de aftrap gaat Jodan Boys verder met wat het voor rust deed. Goed voetbal en druk zetten, leverde al na vijf minuten spelen een goede kans op. Marvin van der Pluijm liet het net bollen na een goede combinatie, echter vanuit buitenspelpositie. Even later valt de eerste van twee gele kaarten in de wedstrijd. Jorn van Lunteren deelt een tikje uit, waarna hij het geel voorgehouden krijgt. Direct na de vrije trap ontstaat een kans voor de thuisploeg. Tim Roggeveen kan echter ten koste van een corner een nieuwe voorsprong voor Westlandia voorkomen.

Jodan Boys heeft inmiddels het initiatief overgenomen en Westlandia krijgt nog maar weinig kansen. Het lijkt er op dat Jodan Boys nu de ploeg is die gaat doorpakken om zo met winst het veld te verlaten. Bij een goede aanval schieten de Rijk en van Lunteren echter niet op tijd en moeten de kans uiteindelijk voor van der Pluijm laten, die in het zijnet schiet.

We zijn inmiddels halverwege de tweede helft als Marvin Straver de bal bij een goed schot van Westlandia over tikt. Ook gaat er vervolgens een speler van Westlandia op de bon. Toch krijgt Westlandia nog een goede kans op de 3-2 als een buitenspelval van oa Diego Liefden mislukt. Marvin Straver houdt echter het hoofd koel en brengt reddig.

Met nog iets meer dan twinitig minuten op de klok krijgt Jeroen Borsboom zijn laatste kans, zo blijkt drie minuten later. Borsboom kopt net naast en wordt daarna gewisseld voor Kees Graafland.

Dat Kees Graafland nog steed het 'Goudhaantje' kan zijn blijkt ook vandaag weer. Na een minuut spelen zet hij Jodan Boys op voorsprong. Als Mo Bellahcen van rechts voor geeft kan de spits de bal in de touwen koppen.

Uiteindelijk ontstaan er nog meer goede kansen voor Jodan Boys. Eerst kopt Bellahcen in het zijnet en vijf minuten later ontstaan er weer een aantal kleine kansen voor het doel van Westlandia, waarna Bellahcen uiteindelijk over schiet.

Vijf minuten voor tijd ontstaat er ook nog een goede kans uit een aanval van de Rijk en Graafland. Het schot van de Rijk is echter niet hard en gevaarlijk genoeg, waardoor de ingevallen keeper van Westlandia kan ingrijpen. Maar nog geen minuut later is de Rijk wel trefzeker. Kees Graafland verschaft hem de voorzet op een niet te missen kans. De Rijk schiet eenvoudig binnen en zo is de winst definitief binnen. Jodan Boys zet nog wel aan in de slotfase en ook Westlandia probeert nog de aansluitingstreffer te maken, maar beiden scoren niet meer. 

 

Jodan Boys wint zo verdient van Westlandia en laat zien dat het een tegenslag van een snelle 2-0 achterstand ook kan omzetten in een goed resultaat. Op een slechte beginfase na, speelde Jodan Boys een goede wedstrijd tegen de mannen van oud Jodan Boys trainer Willem den Besten.

Komende zaterdag wacht er weer een belangrijke wedstrijd voor Jodan Boys. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Heinenoord, dat vandaag met 2-1 verloor van RVVH tijdens de inhaalronde in de Hoofdklasse B. Heinenoord bezet momenteel de dertiende plaats in de Hoofdklasse B, drie punten achter op de nummer twaalf Deltasport. Deltasport wist vandaag met 2-1 te winnen van ASWH en Hoek won met 1-0 van SteDoCo, waardoor het weer wat steviger aan kop staat. Verder waren de wedstrijden fc 's-Gravenzande - XerxesDZB en Zwaluwen - Oranje Wit afgelast.

 

Statistieken wedstrijd:

01-03-14: Westlandia (zo)      - Jodan Boys            2- 4  ( 2- 2)
Doelpunten:   5 Dean van Ooijen             31 Jeroen Borsboom
             10 Mike Brouwer                41 Jeroen Borsboom
                                            72 Kees Graafland
                                            86 Remco de Rijk
Gele kaart:  65 ?                           53 Jorn van Lunteren
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  100
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon, Jesse Kok (46' Diego Liefden),
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                       Mitchel Heerkens (45' Marvin van der Pluijm),
                       Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom (71' Kees Graafland),
                       Remco de Rijk, Mo Bellahcen.