Jodan Boys trekt wederom aan het langste eind en wint van Noordwijk

17-10-2015 17:15

Jodan Boys heeft voor de vierde keer op rij gewonnen, dit keer was koploper Noordwijk de pineut (3-2). Nadat Achmed el Azzouti binnen een kwartier de 1-0 maakte, kwam Noordwijk nog voor rust langszij door een goal van Hogerwaard. Na rust zette Lomis de bezoekers met een prachtige omhaal op 1-2, maar zeven minuten voor tijd scoorde Jorn van Lunteren de gelijkmaker. In de 88e minuut kreeg Jodan Boys vervolgens een penalty waaruit Jorn van Lunteren de 3-2 maakt. Amezrine zat er nog aan, maar de bal ging toch in het net. Jodan Boys kon de druk in de laatste minuten weerstaan en maakt het daardoor spannend bovenin de Hoofdklasse B.
 
Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag over een fitte selectie beschikken. Michel Verkaik begon nog wel op de bank, waardoor Mike van Oostrom in de basis startte. Verder waren er geen verrassingen in de basiself.
Op een herfstachtig sportpark Oosterwei kwamen uiteindelijk toch nog aardig wat bezoekers af. Natuurlijk veel supporters van Noordwijk, maar mede ook door het feit dat er een prachtige wedstrijd op het programma stond, toch wel een mini topper.
Jodan Boys kreeg de eerste aardige kans in de openingsfase. Nadat keeper Amezrine eerst bijna de fout in ging, maar de bal ternauwernood kon uitschieten, wist Jorn van Lunteren een scherpe voorzet bijna binnen te tikken. Ook Achmed el Azzouti kreeg een goede kans. Hij probeert zich tussen Amezrine en een verdediger door te wurmen en de bal op doel te schieten. DIt mislukt echter doordat een van beide de voet nog tegen de bal kan zetten.
Niet veel later krijgt el Azzouti wederom een goede kans. Hij heeft de bal echter niet voor het goede been en besluit voor te geven op van Lunteren. Helaas gaat dit iets te gehaast waardoor de pass iets te hard is.
Jodan Boys blijft druk zetten op de goal van Noordwijk, dat zelf nog geen goede kans gehad heeft. Nu sticht Enzo Huntink gevaar door een inworp in strafschopgebied te werpen. Wederom mag hij een poging wagen en nu valt de bal voor el Azzouti. Die twijfelt geen moment en haalt uit, 1-0!
Don Mimpen probeert Lomis, die uiteindelijk de 1-2 maakt van de bal te houden. (foto: Ron van der Linden)
 
Na de 1-0 komt Noordwijk uiteindelijk iets meer in de wedstrijd, maar nog zonder resultaat. Mark Veerman krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na twintig minuten spelen. Hij tikt van Lunteren van achter aan. Vervolgens is er nog een kopkans voor Achmed el Azzouti, maar de bal is te zacht. Hierdoor kan Amezrine de bal eenvoudig oppakken.
Maar dan volgt er wat gevaar vanuit Noordwijk via een paar standaard situaties. Jaap van Duijn schiet twee keer vanuit een vrije trap. De eerste poging wordt tot corner verwerkt en het tweede schot smoort in de verdediging.
Vlak daarna krijgt Noordwijk de grootste kans tot dan toe. Marvin Straver houdt het hoofd echter koel als een Noorwijker op hem afstormt en schiet. Starver keert het schot met zijn lichaam.
Daarna komt ook Jodan Boys weer wat meer aan aanvallen toe. Echt kansen levert het dan nog niet op. Direct aan de andere kant is er weer gevaar middels een corner voor de bezoekers. Marvin Straver vangt de bal echter op.
In de slotfase nog twee kansen voor Jodan Boys. Eerst een snelle uitbraak met Mo Bellahcen aan de linkerkant. Hij zet voor op Huntink, die echter net aan de andere kant van de paal mikt. Bellahcen schiet drie minuten later zelf nog eens op de goal, maar het schot is niet gevaarlijk genoeg om Amezrine te verslaan.
Dan lijkt Jodan Boys met een 1-0 stand de rust in te gaan, maar niets is minder waar. De scheidsrechter laat nog even een aantal minuten blessuretijd doorgaan en dan weet Noordwijk een belangrijke treffer op slag van rust te maken. Hoogerwaard maakt de 1-1.
 
Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen, net als Noordwijk, dat ongewijzigd aan de aftrap verschijnt. De eerste tien minuten leveren nauwelijks kansen op, maar veel strijd is er wel van beide kanten.
Van Lunteren ziet een poging opgepakt worden door Amezrine en vijf minuten later een goede kopkans van Brank op aangeven van Mitchel Heerkens. De bal gaat echter recht in de handen van Amezrine.
Tien minuten later wederom een kansje. Een goede voorzet van Mitchel Heerkens kan echter niet geraakt worden door Achmed el Azzouti. Amezrine is net eerder dan de kleine 'Noordwijk plaaggeest'.
Mitchel Heerkens hier in duel met een Noordwijk speler. (foto: Ron van der Linden)
 
Maar ook Noordwijk is gevaarlijk. Direct na deze poging een snelle uitbraak, maar slecht afgerond. De inzet gaat ruim naast.
Vervolgens staan er nog twintig minuten op de klok als Mitchel Heerkens mag aanleggen voor een vrije trap. Het schot gaat echter op de lat.
Noordwijk zet vervolgens weer druk en als de klok aangeeft dat er nog twaalf minuten officiele speeltijd zijn, komt Noordwijk op voorsprong. Met een mooie omhaal zet Lomis de bezoekers op 1-2.
Even lijken de koppies te gaan hangen bij Jodan Boys, maar trainer van den IJssel grijpt direct in. Fanny Waandels komt voor Mike van Oostrom om zo wat meer op de aanval te spelen. En dat dit wel degelijk effect heeft, blijkt drie minuten later al. Bij een aanval van Jodan Boys legt Jorn van Lunteren aan voor een schot. De bal gaat achter Amezrine en zo staat het met iets meer dan vijf minuten spelen 2-2. Zit er dan toch nog een stuntje in?
Vervolgens gaat het aan de andere kant mis voor Noordwijk. Als Jaap van Duijn zijn tegenstander, vermoedelijk was dit Mimpen, naar de grond werkt, krijgt hij rood! Zo moet Noordwijk het restant met tien man uitspelen. Meestal hoeft dit geen voordeel te zijn voor de ploeg met een speler meer, maar als er even later aan de andere kant een penalty gegeven wordt, dan is van Lunteren er als de kippen bij. Hij wil dit buitenkansje wel weer eens verzilveren. Van Lunteren legt aan en ziet dat Amezrine naar de goede hoek gaat en zelfs de bal nog net raakt. Hij kan echter niet voorkomen dat het harde schot in de touwen gaat.
Jodan Boys speelt het restant met Michel Verkaik, die voor Huntink in het veld komt, gewoon uit. En dan fluit de scheidsrechter af en is het feest! De spelers bedanken de supporters aan de zijlijn en druipen af richting de kleedkamers. Daar gaat het feestje verder.
Opstootje vlak voor tijd nadat Jaap van Duijn (Noordwijk) net rood kreeg. (foto: Ron van der Linden)
 
Jodan Boys blijft op de vierde plaats staan na de winst op Noordwijk. Ter Leede verloor van Zwaluwen (1-3) en fc Rijnvogels won met 0-1 bij Deltasport. Hierdoor nemen zij op doelsaldo de koppositie over van Noordwijk. Jodan Boys blijft op doelsaldo achter Ter Leede, dan net als Jodan Boys een punt minder heeft dan fc Rijnvogels en Noordwijk.
Verder wist Sportlust '46 voor het eerst punten te verzamelen. In Hoek was de gifbeker nog niet leeg voor de Zeeuwen. Zij verloren met 1-3. Verder wist ASWH niet verder de komen dan een 1-1 bij Heinenoord en wonnen Haaglandia en Quick Boys ook beide.
Oud Jodan Boys speler Mark Veerman blijft ondanks het verlies nog even naborrelen met oud ploeggenoten. (foto: cvv de Jodan Boys)
 
Volgende week geen competitiewedstrijden. Jodan Boys neemt het in de districtsbeker op tegen RVVH 2. De week daarna kan Jodan Boys wederom een slag slaan als het op bezoek gaat bij medekoploper fc Rijnvogels.
Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de eerdere uitlagen, statistieken en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.
 
Statistieken wedstrijd:
17-10-15: Jodan Boys           - Noordwijk          3- 2  ( 1- 1)
Doelpunten:  13 Achmed el Azzouti          45+2 Diederick Hoogerwaard
             84 Jorn van Lunteren          78 Marios Lomis
             89 Jorn van Lunteren (p)
Gele kaart:                                21 Mark Veerman
Rode kaart:                                86 Jaap van Duijn
Toeschouw.:  925
Scheidsrechter:        M. Paarhuis
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Mike van Oostrom (81' Fanny Waandels),
                       Leroy Brank, Enzo Huntink (92' Michel Verkaik),
                       Mo Bellahcen, Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens.