Jodan Boys uitgeschakeld in districtsbeker

28-11-2012 07:03

Jodan Boys heeft gisteren de districtsbeker wedstrijd tegen Westlandia, de huidige club van oud Jodan Boys trainer Willem den Besten, niet weten de winnen. De zondag Hoofdklasser versloeg de Goudse Topklasser met 1-2, waardoor Jodan Boys zich volledig kan richten op de competitie en de RTV Rijnmond Cup.

Patrick Akerboom startte vandaag met weinig verrassingen in het team. Tegen Westlandia mocht Terry de Mello in de basis beginnen. Hij verving de geblesseerde Maarten Cieremans en Bram van Loon. Mitchel Heerkens startte wederom in de basis en Peter Graafland startte in de basis aangezien Mo Bellahcen moest afhaken wegens een liesblessure.
Jodan Boys kreeg in de openingsfase van de wedstrijd de eerste kansen. Kees Graafland was na twee minuten spelen gevaarlijk met een schot op goal. Zijn inzet werd echter tot corner verwerkt. Vervolgens waagt ook Terry de Mello een schot. Helaas schiet hij tegen één van zijn eigen spelers aan in het strafschopgebied, waardoor de bal terug het veld in schiet. Vlak daarna is Westlandia er met een aantal spelers snel uit gekomen. Er wordt een voorzet gegeven op Steven Olsthoorn, die overigens anderhalve meter buitenspel staat. Hij mag echter van de scheidsrechter en grensrechter, die laatste had dit toch echt wel moeten zien, doorgaan. Zo kijkt Jodan Boys al snel tegen een achterstand aan.
Jodan Boys laat het er niet bij zitten en zoekt direct de aanval. Drie minuten na de treffer van Westlandia is Osvaldo de Pina dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot ketst echter af op de paal. De grensrechter aan de andere kant was overigens wel wakker. Hij stak zijn vlag wel in de lucht toen Kees Graafland de bal in het strafschopgebied aangespeeld kreeg en met een halve omhaal op doel kon schieten.
Het spel is overigens van beide kanten een beetje rommelig. Na de eerste tien minuten zijn er niet echt heel veel grote kansen meer te noteren. Kees Graafland schiet na bijna twintig minuten spelen nog naast de goal, maar tot iets meer dan vijf minuten voor rust was dat het wel.
Mitchel Heerkens en Remco de Rijk zijn ruim vijf minuten voor tijd gevaarlijk met twee schoten op doel. Vooral de eerste van Heerkens wordt met een mooie katachtige refelex door de Westlandse keeper uit het doel gehouden. Jodan Boys weet de stand in de eerste helft niet meer gelijk te trekken, waardoor het met een 0-1 achterstand gaat rusten. Vooral over de beslissingen van beide grensrechters is er veel verontwaardiging beid de supporters van beide clubs. Een aantal keer gaat de vlag richting de dijk of richting kantine, waarna de scheidsrechter de andere kant op wijst. Beide grensrechters nemen dit dan direct over.

In de tweede helft komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys begint sterk en al na drie minuten is de verdiende gelijkmaker een feit. Een poging van Kees Graafland een half minuutje eerder mislukte nog, maar dan is het toch raak.
Jodan Boys lijkt zich te hebben herpakt. In de openingsfase van de tweede helft zijn de Boys sterker uit de kleedkamer gekomen.
Na tien minuten spelen is er overigens een actie van Osvaldo de Pina waarop het publiek in lachen uitbarst. Bij een vrije trap loopt de scheidsrechter richting het doel van Westlandia en de Pina neemt de vrije trap snel. De scheidsrechter staat nog niet ver bij de bal vandaan, waardoor de Pina de bal keihard op zijn achterhoofd schiet. Jodan Boys verzorger Mees van de Langemaat komt even binnen de lijnen om de scheids op te lappen en hij kan weer verder. Niet veel later besluit Patrick Akerboom de eerste wissel in te zetten. Erwin van der Klis komt het veld in voor Tim Roggeveen.
Na iets meer dan twintig minuten spelen in de tweede helft, krijgt Westlandia de kans om vanaf zo'n twintig meter op het doel van Michael de Leeuw te schieten. Het schot van Marcel de Bruin lijkt een eenvoudige prooi voor Michael de Leeuw, maar de bal glipt onder zijn handen door en rolt zo over de doellijn. Jodan Boys is dus weer terug bij af en moet in de resterende 25 minuten minimaal één keer weten te scoren. Even later mag ook Osvaldo de Pina het veld verlaten. Voor hem komt Roald Heerkens het veld in. Jodan Boys zet dus alles op alles om te winnen.
Dat het spelen met zoveel aanvallers en aanvallend ingestelde spelers ook gevaar kan opleveren blijkt een kwartier voor tijd wel. Bij een snelle uitbraak van de bezoekers moet de Jodan Boys verdediging, samen met Michael de Leeuw ingrijpen. De bal wordt, gelukkig voor Jodan Boys, door de eigen verdediging net naast het eigen doel geschoten.
Jodan Boys zet alles op alles en Patrick Akerboom zet met iets minder dan een kwartier spelen zijn laatste wissel in. Jeroen Borsboom mag het nog even gaan proberen, waardoor Peter Graafland naar de kant mag. Vlak na de wissel komen de eerste massale aanvallen van Jodan Boys op gang. Eerst wordt er nog een vroegtijdig in de kiem gesmoord, maar even later kan Kees Graafland uithalen. Hij schiet uiteindelijk zo hard tegen de keeper aan, waardoor deze even opgelapt moet worden.
Met nog vijf minuten op de klok krijgt Kees Graafland wederom een mooie kans. Hij komt aan de linkerkant het strafschopgebied ingelopen en schiet op de kruising. De keeper grijpt echter weer goed in met een mooie save ten koste van een corner.
Uiteindelijk lukt het Jodan Boys niet meer om langszij te komen. Aan beide kanten zijn er nog kansen. Zo kopt Roald Heerkens nog over en ook op slag van het eindsignaal gaat de bal er niet in. Het enige resultaat wat beide teams nog boeken is een gele kaart. Bij Jodan Boys gaat Roald Heerkens op de bon.

Jodan Boys verliest dus en is exit in de districtsbeker!

Statistieken wedstrijd:

27-11-12: Jodan Boys           - Westlandia            1- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:  48 Kees Graafland               4 Steven Olsthoorn
                                            66 Marcel de Bruin
Gele kaart:  Roald Heerkens                 Onbekende speler
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  275
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Terry de Mello, Jesse Kok, Mark Veerman,
                       Tim Roggeveen (56' Erwin van der Klis),
                       Osvaldo de Pina (69' Roald Heerkens), Remco de Rijk, Leroy Brank,
                       Mitchel Heerkens, Kees Graafland, Peter Graafland (77' Jeroen Borsboom).