Jodan Boys uitgeschakeld in districtsbeker

19-10-2014 16:48

Jodan Boys heeft gisteren in de districtsbeker verloren van Topklasser Excelsior Maassluis. Na een 0-0 ruststand werd er in de tweede helft zes keer gescoord, waarna Jodan Boys aan het kortste eind trok (4-2).

 

Bij Jodan Boys begon Jeroen Borsboom op de bank en Mark Veerman en Mo Bellahcen ontbraken bij de selectie. Hierdoor kregen Daniel Stals en Emiel Buntsma een basisplaats.

In de eerste helft viel er al snel een gele kaart voor Excelsior Maassluis, maar moesten er ook noodgedwongen twee spelers van Jodan Boys naar de kant. Na een overtreding op Achmed el Azzouti krijgt de thuisploeg het eerste geel voorgehouden. De vrije trap van Mitchel Heerkens wordt vervolgens binnen gekopt bij de tweede paal, maar het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel.

Enkele minuten later gaat Mike Slottje al naar de kant wegens een blessure, waardoor Jesse Branderhorst de resterende vijf kwartier mag meespelen. Na bijna 40 minuten spelen is datzelfde het geval bij Tim Roggeveen. Hij wordt vervangen door Remco de Rijk.

Inmiddels is het dan bijna rust als Achmed el Azzouti de bal nog net naast het doel schiet. Verder dan dat en een gele kaart voor Jorn van Lunteren en Mitchel Heerkens komen de mannen van Dennis van den IJssel niet.

 

Na rust krijgt Jodan Boys al snel een aardige kans om op voorsprong te komen uit een standaardsituatie. Een indraaiende corner gaat bijna het doel in, maar helaas voor Jodan Boys gaat de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn.

Vervolgens gaat na bijna tien minuten spelen in de tweede helft Jesse Branderhorst al weer naar de kant. Voor hem in de plaats komt Jeroen Borsboom, waarna Dennis van den IJssel door zijn wissels heen is.

Twee minuten na deze laatste wissel lijkt Achmed el Azzouti Jodan Boys op voorsprong te zetten bij een goede kans voor de bezoekers. Azzouti maait echter over de bal heen, waardoor deze grote kans verloren gaat.

Toch komt Jodan Boys uiteindelijk op voorsprong In de 65e minuut kopt Jordy Braber de voorzet van Achmed el Azzouti achter zijn eigen doelman. Lang kan Jodan Boys overigens niet genieten van de voorsprong want Kevin Vink zet de thuisploeg een minuut later al weer op 1-1.

Twee minuten daarna komt Jodan Boys weer op voorsprong. Emiel Buntsma scoort uit een corner van Mitchel Heerkens. Maar ook van deze voorsprong kan Jodan Boys niet lang genieten. Twee minuten later ligt de 2-2 van Bryan van der Laan er al weer in.

 

Marvin Straver werkt de bal nog weg, maar de 2-2 valt direct daarna alsnog.

 

Het lijkt er op dat op deze manier er geen winnaar uit de bus komt na 90 minuten en dat lijkt ook de thuisploeg zich te realiseren. Met nog ruim tien minuten op de klok stelt Kevin Vink orde op zaken. Hij zet de thuisploeg op 3-2, waarna Jodan Boys het nog wel probeert, maar het niet meer  lijkt te gaan lukken. In al zijn enthousiasme gaat Achmed el Azzouti nog even door op de keeper waarvoor hij geel krijgt.

In de laatste minuut van de officiele speeltijd komt Excelsior Maasluis zelfs nog op 4-2 via Daniel Furtado Oliveira. Jodan Boys krijgt dan nog een penalty, maar alsof alles nog niet erg genoeg is wordt ook deze nog gemist door Jeroen Borsboom.

Behalve het verlies en daarmee de uitschakeling in het bekertoernooi misschien ook nog een kleine morele tik. En dan nog maar niet te spreken over de spelers die geblesseerd het veld moesten verlaten. De hoop is dat de blessures meevallen en dat zij weer inzetbaar zijn komend weekend.