Jodan Boys uitgeschakeld in KNVB districtsbeker

27-11-2013 06:28
Jodan Boys heeft gisteren in de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II niet kunnen winnen van Topklasser Barendrecht. Na een snelle voorsprong door van der Pluijm, werd het na ruim een uur spelen 1-1. Dat bleef het tot het einde van de officiele speeltijd. Nadat Straver al snel een penalty stopte, misten van der Pluijm en uiteindelijk van Lunteren, waarna de keeper van Barendrecht het af maakte.
 
Patrick Akerboom had iets gesleuteld aan de opstelling. De keuze op doel viel voor Straver en Roald Heerkens nam de plek van Jesse Kok in. Mitchel Heerkens droeg shirt nummer 5 en van Lunteren en Schep begonnen ook in de basis. Brank en Bellahcen zaten daardoor op de bank, net als Roggeveen en de Leeuw.
Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Na enig aftasten in de beginfase, was er na vijf minuten even een gevaarlijke situatie voor het doel van Straver. Direct daarna ging Jodan Boys over op de aanval en Borsboom kreeg de eerste kans. Zijn kopbal ging echter nog voorlangs. Toch duurt het niet lang voordat Jodan Boys op voorsprong komt. Een minuut na de kans van Borsboom krijgt Marvin van der Pluijm de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Hij blijt rustig en schiet behendig binnen.
Barendrecht is even geschrokken door de snelle voorsprong van Jodan Boys en er volgt een korte rommelige fase. Na bijna een kwartier spelen krijgt Barendrecht een goede kans. Het harde schot gaat echter net over het doel van Marvin Straver. Even laten moet Straver wel in actie komen en met een goede redding voorkomt hij een snelle gelijkmaker.
Toch is Jodan Boys ook nog af en toe gevaarlijk. Zo blijkt wel een paar minuten na de poging van Barendrecht als Jorn van Lunteren iets te ver naar achteren moet hellen om de bal op doel te kunnen schieten. Al vallend werkt hij de bal daardoor net naast het doel.
Inmiddels begint Barendrecht steeds gevaarlijker te worden. Straver komt nog twee keer goed in actie bij doelpogingen van Barendrecht, waarbij de scheidsrechter bij de laatste poging van de bezoekers het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter negeerde.
Na een half uur spelen valt de eerste gele kaart. Bram van Loon krijgt deze eerste prent voorgehouden. Ook Mark Veerman gaat even later op de bon.
In het restant van de eerste helft komt Marvin Straver nog een paar keer goed in actie, maar mag Jodan Boys ook nog een goede kans achter zijn naam schrijven. Jorn van Lunteren in nog dichtbij, maar de bal gaat via een speler van Barendrecht achter. Op slag van rust ruimt Mitchel Heerkens nog even op en krijgt Jan Willem Schep nog een gele kaart voorgehouden.
Jodan Boys gaat in ieder geval met een 1-0 voorsprong rusten, iets wat ze nog drie kwartier moeten vast zien te houden.
 
Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Het spel golft een beetje op en neer, totdat Jeroen Borsboom na bijna een kwartier spelen de grootste kans van de wedstrijd krijgt op 2-0. Hij is samen met Jan Willem Schep uitgebroken en samen spelen zij de enige verdediger van Barendrecht uit. Borsboom oogt echter onzeker en in plaats van koel af te ronden, verspeelt hij de bal.
Ja en als je dan zelf niet op 2-0 komt, dan komt de tegenstander wel op gelijke hoogte. Met nog 28 minuten op de klok is de stand dus weer gelijk en zal Jodan Boys moeten zorgen dat het onder de druk van Barendrecht minimaal penalty's kan afdwingen.
Twee minuten later besluit Patrick Akerboom de eerste wissel door te voeren. Leroy Brank vervangt Jan Willem Schep, die inmiddels geel had en af en toe geirriteerd op de beslissingen van de scheidsrechter reageerde. Maar Leroy Brank ging zelf ook al snel op de bon, enkele minuten na wederom een mooie save van Straver.
Remco de Rijk is een onder luide aanmoediging van het publiek een kwartier voor tijd dicht bij een treffer. Zijn harde schot, van net buiten de zestien, kan nog maar net over getikt worden.
Jodan Boys weet in de slotfase goed stand te houden. Akerboom brengt nog wel twee wissels binnen de lijnen. Zo gaat Mitchel Heerkens geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Roggeveen. Overigens heeft een speler van Barendrecht voor deze overtreding geel gekregen. Ook Mo Bellahcen komt vlak voor het eindsignaal nog binnen de lijnen. Hij neemt de plaats van Bram van Loon in.
 
Het blijft uiteindelijk 1-1, waardoor beide ploegen zich gaan opmaken voor de penalty's.
Jodan Boys mag beginnen met het nemen van de penalty's en Leroy Brank is de eerste die schiet. Zijn bal treft doel, waarna Straver al direct belangrijk is bij de eerste poging van Barendrecht. Hij stopt de inzet!
Bellahcen en Borsboom schieten dan raak, even als de twee spelers van Barendrecht daarna. Marvin van der Pluijm kan gaan aanleggen voor de 4-2, maar zijn inzet wordt gestopt. Barendrecht schiet ook raak en de Rijk maakt vervolgens de 4-3. Ook Barendrecht benut daarna de laatste penalty, waardoor het nog steeds gelijk staat.
Vervolgens wordt de inzet van van Lunteren ook gepakt, waarna de keeper van Barendrecht het zelf afmaakt.
 
Jodan Boys is dus uitgeschakeld, maar kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten en zich verder gaan opmaken voor de competitie en de Voetbal Rijnmond Cup.
 
Komende zaterdag gaat Jodan Boys in de competitie op bezoek bij Hoek. De Zeeuwen bezetten momenteel de derde plaats in de Hoofdklasse B.
 
Statistieken wedstrijd:
26-11-13: Jodan Boys           - Barendrecht*          1- 1  ( 1- 0)
Doelpunten:   8 Marvin van der Pluijm       62 Ramon Salas
Gele kaart:  30 Bram van Loon               81 ?
             34 Mark Veerman
             45 Jan Willem Schep
             71 Leroy Brank
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  175
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden, Roald Heerkens,
                       Mark Veerman, Mitchel Heerkens (82' Tim Roggeveen),
                       Bram van Loon, Remco de Rijk, Jorn van Lunteren,
                       Jeroen Borsboom, Jan Willem Schep (64' Leroy Brank),
                       Marvin van der Pluijm.