Jodan Boys uitgeschakeld in Rijnmond Cup

22-03-2016 22:07

Jodan Boys heeft de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup niet overleefd. Topklasse Excelsior Maassluis was een maatje te groot en woon met 1-2. In de eerste helft kwamen de gasten na een fout op het middenveld op voorsprong. In de tweede helft werd Jodan Boys iets beter, maar Excelsior Maassluis maakte de 0-2. Leroy Brank bracht de spanning nog even terug, maar de resterende vijf minuten waren te kort om het tij te keren.

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag weer beschikken over een aantal spelers die momenteel een schorsing uitzitten. Bram van Loon en Leroy Brank konden daardoor in de basis beginnen. Verder begon Hamdani op de bank en kreeg Janga een basisplaats. Mitchel Heerkens was afwezig. Enzo Huntink nam zijn plaats in. Tim van der Linden nam plaats onder de lat en Marvin Straver zat op de bank.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurt er nog vrij weinig. Pas na zes minuten spelen krijgen de bezoekers het eerste kansje, maar de inzet vanuit een lastige hoek wordt gepakt door Tim van der Linden. Iets gevaarlijker voor Jodan Boys wordt het als Leroy Brank vlak buiten het strafschopgebied een overtreding maakt en er een vrije trap komt. Deze poging gaat gelukkig net over het doel van van der Linden. Vlak daarna krijgt ook Jodan Boys een goede kans. Als Jorn van Lunteren de keeper te ver voor zijn goal ziet staan, probeert hij het met een afstandsschot. Deze gaat echter net over.

Maar ondanks dat de verhoudigen in het veld niet ver uit elkaar liggen, krijgen de bezoekers de eerste kansen. En daarbij worden ze soms ook wel een beetje geholpen. Als er op het middenveld een misverstand ontstaat en Enzo Huntink een bal laat lopen, kan Excelsior Maassluis overnemen. De bal komt uiteindelijk terecht bij Jeremy Morneo die Tim van der Linden kansloos laat.

Direct na een 0-1 volgen nog een paar aardige kansen voor de bezoekers. Gelukkig kan bij een goede poging niemand bij de bal, anders had de 0-2 wel eens op het bord kunnen staan. Gelukkig is ook van der Linden attent en pakt een aantal ballen er goed uit.

Inmiddels zijn we ruim over het eerste deel van de eerste helft heen als de eerste gele kaart van de wedstrijd valt. Kilian Berkhout gaat er stevig in bij Jorn van Lunteren en gaat bij scheidsrechter den Rooden in het boekje. Maar ook Jodan krijgt even later een gele kaart. Don Mimpen houdt zijn tegenstander vast en gaat ook op de bon.

Met nog zo'n tien minuten op de klok tot de rust komt Jodan Boys uiteindelijk weer iets uit zijn schulp. Mo Bellahcen krijgt twee vrije trappen te nemen. De eerste gaat naast en de tweede lijkt veel te hoog, maar daalt uiteindelijk nog aardig, echter niet ver genoeg waardoor de bal over de lat gaat.

De keeper van de bezoekers pakt een verre ingooi van Huntink net voor de voeten van een Jodan Boys speler weg en vlak daarna krijgt Fanny Waandels een kansje. Een mooie duik en een kopbal zijn het resultaat, echter Waandels stond niet recht voor de goal en de bal gaat dan ook naast. Verder is de grootste kans er misschien na een voorzet van Huntink. De bal wordt gekopt door verdediger Michael Poeljes en gaat nog bijna achter Jesper Leerdam.

Ook in een scrimmage voor het doel ontstaat er nog een kansjes voor Jodan Boys, maar niemand krijgt een voet tegen de bal op een poging te wagen Leerdam te verschalken. Zo is het bij rust dus 0-1 in het voordeel van Excelsior Maassluis.

 

Na rust komt bij Jodan Boys de eerste wissel binnen de lijnen. Yassire Hamdani vervangt Revelino Janga. Jodan Boys lijkt de goede lijn van voor rust door te zetten en er ontstaan in ieder geval weinig grote kansen voor de bezoekers aan het begin van de tweede helft. Bij een goede voorzet van Hamdani kopt Huntink over de goal van Leerdam. Verder gaat ook Roald Heerkens op de bon en komt er een tweede wissel bij Jodan Boys. Jorn van Lunteren mag naar de kant. Hij wordt vergangen door Marwin Glas.

Dan krijgt ook Excelsior Maassluis weer een aardige kans. Tim van der Linden pakt het afstandsschot echter goed.

Jodan Boys is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats van de 1-1 valt uiteindelijk de 0-2 door Mendes Moreira. Jodan Boys gaat nu met man en macht op zoek naar een snel antwoord met de inmiddels ingevallen Wim de Jong en uiteindelijk ook Hamza Merach. Inmiddels tikt de klok door en staat de teller al over de 87 minuten als daar plots Leroy Brank een voorzet binnenkopt laag in de hoek.

Even is het geloof in een stuntje er en Jodan Boys gaat volg op de aanval. Dit levert nog een goede kans op voor Ahmed el Azzouti die in het zijnet schiet. Zo blijft het 1-2, waardoor titelverdediger Jodan Boys dus wel heel vroegtijdig het toernooi al moet verlaten.

 

Jodan Boys kan zich nu volledig concentreren op de competitie die op zaterdag 2 april weer een vervolg krijgt. Jodan Boys gaat dan op bezoek bij Sportlust '46.

 

Statistieken wedstrijd:

22-03-16: Jodan Boys           - Excelsior Maassluis   1- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:  88 Leroy Brank                17 Jeremy Moreno
                                           80 Ahmad Mendes Moreira
Gele kaart:  32 Don Mimpen                 26 Kilian Berkhout
             63 Roald Heerkens
                Ahmed el Azzouti
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  120
Scheidsrechter:        den Rooden
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Revelino Janga (46' Yassire Hamdani),
                       Leroy Brank, Fanny Waandels, Mo Bellahcen (' Wim de Jong),
                       Ahmed el Azzouti, Jorn van Lunteren (67' Marwin Glas),
                       Enzo Huntink (' Hamza Merach).