Jodan Boys uitgeschakeld in Voetbal Rotterdam Cup

20-02-2013 09:12

Jodan Boys bleek gisteren niet in staat om de 1/8 finales van de Voetbal Rotterdam Cup te bereiken. Op sportpark Oosterwei verloren zij van XerxesDZB. De Rotterdammers, die met een periodetitel op zak in de Hoofdklasse al aankloppen op de deur van de Topklasse, zegevierden met 1-3. Namens Jodan Boys scoorde Remco de Rijk de aansluitingstreffer aan het begin van de tweede helft.

Jodan Boys begon ook nu weer met Osvaldo de Pina op nummer 10, verder was ook Tim Roggeveen weer van de partij en kregen Adil Akanaoui en Michael de Leeuw een basisplaats.

Xerxes was in ieder geval de ploeg die het meest wakker was in de openingsfase. Mark Veerman lette na ruim vijf minuten spelen even niet op en Michael de Leeuw twijfelde of hij moest uitkomen. Zo kon Xerxes via Donny Navajas Sanchez de bezoekers al snel op 0-1 zetten. Jodan Boys probeert direct wat terug te doen, maar de kopbal van TIm Roggeveen, enkele minuten later, is niet gevaarlijk genoeg. In de eerste 25 minuten is Xerxes de betere ploeg. Michael de Leeuw moet nog een keer in actie komen en kan de bal net weggrissen voor een Xerxes speler. Verder krijgen de bezoekers geen grote kansen.

Na zo'n 23 minuten gespeeld te hebben, lijkt Jodan Boys terug te komen in de wedstrijd. De kopbal van Maarten Cieremans raakt echter de lat. Vanaf dat moment krijgt Jodan Boys een aantal goede kansen. Uit een vrije trap kopt Leroy Brank naast en enkele minuten later kan Adil Akanaoui het hoofd niet tegen de bal krijgen, waardoor weer een mooie kans verloren gaat.

Verder is er nog een klein kansje voor Xerxes. Michael de Leeuw kan echter redden op een schot. Helaas voor Jodan Boys komt het fluitsignaal voor de rust net iets te laat. Uit een vrije trap kan Vermeulen Xerxes een grotere voorsprong bezorgen. Zo gaat Jodan Boys met een 0-2 achterstand rusten.

 

Na rusten komen er direct twee wissels in het veld aan Jodan Boys zijde. Mitchel Heerkens komt het veld in voor Adil Akanaoui en Diego Liefden komt het veld in voor Maarten Cieremans. De wissels zijn nog niet benoemd of Jodan Boys heeft de aansluitingstreffer al weer gemaakt. Na amper twee minuten spelen brengt Remco de Rijk Jodan Boys terug in de wedstrijd.

In het verdere verloop van de tweede helft krijgen beide teams kansen. Zo schiet Xerxes na een klein kwartier nog net naast het doel van Michael de Leeuw. en kan Mitchel Heerkens het eens proberen met een vrije trap. Overigens is doelpuntenmaker Remco de Rijk vlak hiervoor vervangen door Jeroen Borsboom.

Osvaldo de Pina is de eerste en uiteindelijk enige Jodan Boys speler die een gele kaart krijgt. Hij babbelt er weer vrolijk op los en gaat op de bon. Mitchel Heerkens schiet vervolgens nog eens op doel en met nog 7 minuten te spelen kop Leroy Brank net naast. Ook Xerxes heeft inmiddels een gele kaart ontvangen wegens het 'debatteren' met de scheidsrechter. Jodan Boys gaat in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar moet daarbij oppassen voor de tegenaanval. Vijf minuten voor tijd mag Michael de Leeuw blij zijn met de aanwezigheid van Diego Liefen. Als de Leeuw weer te ver voor zijn doel staat kan Liefden de bal vlak voor de lijn nog keren.

Uiteindelijk velt Xerxes twee minuten voor het einde van de wedstrijd definitief het oordeel over Jodan Boys. Uit een snelle counter wordt door Rombouts de 1-3 gemaakt. Jodan Boys is dus uitgeschakeld in de Voetbal Rotterdam Cup en kan zich volledig gaan storten op handhaving in de Topklasse.

 

Overigens was er wel een andere Goudse ploeg die gisteren naar de 1/8 finales van de Voetbal Rotterdam Cup ging. Gouda (zo) won in Berkel met 1-2 van TOGB.

Bekijk hier de uitslagen in de derde ronde en het programma voor de 1/8 finales in de Voetbal Rotterdam Cup.

 

Statistieken wedstrijd:

 

19-02-13: Jodan Boys           - XerxesDZB              1- 3  ( 0- 2)
Doelpunten:  48 Remco de Rijk                6 Donny Navajas Sanchez
                                            45 Kevin Vermeulen
                                            89 Yoeri Rombouts
Gele kaart:  Osvaldo de Pina                Nick van Wordragen

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  100
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (46' Diego Liefden),

                      Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali, Tim Roggeveen,
                      Mo Bellahcen, Leroy Brank, Remco de Rijk (64' Jeroen Borsboom),
                      Osvaldo de Pina, Adil Akanaoui(46' Mitchel Heerkens).