Jodan Boys veliest laatste thuiswedstrijd van Rijnsburgse Boys

05-05-2013 19:33

Jodan Boys heeft gisteren de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de Topklasse verloren. Rijnsburgse Boys zegevierde in Gouda met 1-2. Kees Graafland bracht de stand na 9 minuten op 1-0. Rijnsburgse Boys kwam in de eerste helft langszij en maakte krap een kwartier voor tijd de winnende treffer.

 

Patrick Akerboom startte vandaag met een aanvallend ingestelde basisopstelling. Zo speelden Mitchel Heerkens, Remco de Rijk, Leroy Brank, Thomas Verheijdt, Kees Graafland en Mo Bellahcen op de nummer 6 t/m 11 positie. Achterin kreeg Diego Liefden een basisplaats.

De bezoekers kregen in de openigsfase de eerste kansen. Kees Graafland had namens Jodan Boys een kansje, maar dit schot ging nog over het Rijnsburgse doel. Toch duurde het niet lang voordat Jodan Boys op voorsprong kwam. Na ruim negen minuten spelen was het Kees Graafland die zijn goaltje al weer meepakte. Graafland had op dat moment nog geen twintig speelminuten gemaakt sinds zijn blessure begin januari. Vorige week waren negen officiele minuten niet genoeg voor een doelpunt, vandaag wel. Zo stond Jodan Boys dus al vroeg op voorsprong en ontstond er lichte euforie langs de zijlijn.

1533202

Felicitaties voor Kees Graafland na de vroege 1-0 in de tiende minuut.

 

Toch leek Jodan Boys niet lang te kunnen genieten van de voorsprong. Zo'n vijf minuten na de 1-0 kreeg Rijnsburgse Boys wel dé kans op een treffer. Remon van Bockhoven was langs Marvin Straver en dacht de bal zachtjes het doel in te tikken. De bal stuiterde echter langzaam tegen de paal, waarna Straver alsnog kon ingrijpen. Na deze kans nam Rijnsburgse Boys het heft in handen en had vervolgens het betere van het spel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat 'de uien' in de eerste helft nog op gelijke hoogte zouden komen. Nadat de Jodan Boys verdediging menig aanval had kunnen stoppen, was het Pepijn Kluin die uiteindelijk de bezoekers langszij bracht. Overigens gezien de verhoudingen was dit zeker terecht. Jodan Boys creeerde weinig kansen en had overigens de pech dat één van de grensrechters wel heel graag met zijn vlag wapperde.

Zo gingen beide ploegen uiteindelijk met een 1-1 stand rusten.

Na rust was de Jodan Boys aanhang nadrukkelijk aanwezig voor het extra steuntje in de rug.

 

Jodan Boys begon aan de tweede helft met een ongewijzigd team en probeerde de aanval te zoeken. Toch lukte dit voorals nog niet en Patrick Akerboom hoopte hier verandering in te brengen door Osvaldo de Pina binnen de lijnen te bregen voor Mitchel Heerkens. Niet lang na deze wissel leek Kees Graafland Jodan Boys weer op voorsprong te zetten. Graafland kreeg de bal een beetje gelukkig voor zijn voeten en wist de Rijnsburgse verdediging te omzeilen. Graafland schot behendig binnen en het publiek op het terras achter het doel sprong juichend op. Scheidsrechter Roeleveld wees in eerste instantie naar de stip, althans zo leek het. Toch besluit hij op aangeven van de grensrechter toch dat het doelpunt niet doorging.

Niet veel later werd Gino Mulder binnen de lijnen gebracht. Hierdor kon Remco de Rijk voortijdig gaan douchen. Met Gino Mulder hoopte Patrick Akerboom vermoedelijk een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers. Tot nu toe had Jodan Boys namelijk weinig grote kansen gehad. Zo werden Remco de Rijk, maar ook Thomas Verheijdt goed in de gaten gehouden, waardoor zij moeilijk kansen konden creeeren. Thomas Verheijdt kreeg overigens nog een aardige kans, maar hij had de bal niet goed onder controle.

1533422

Ahmed Ali, die Jodan Boys zal gaan verlaten, glijdt de bal voor Sardar weg. 

 

Het leek een moeilijke opgave te gaan worden voor de ploeg van Patrick Akerboom, zeker toen er nog eens een flike pegel op het doel van Marvin Straver werd afgevuurd. Straver redde uiteindelijk fantastisch en tikte de bal net over de lat.

Toch duurde het niet lang totdat Rijnsburgse Boys de 1-2 maakte. Het was Remon van Bockhoven die de bal achter Marvin Straver werkte. Jodan Boys probeerde in de slotfase nog wel kansen te creeeren, maar ook de inzet van Maarten Cieremans als pinchhitter werkte niet. De enige kans van Jodan Boys die nog noemenswaardig was, is die van Ahmed Ali. Zijn schot werde echter door de Rijnsburgse keeper tot corner verwerkt.

1532668

Verslagenheid bij Leroy Brank, Mo Bellahcen en Mark Veerman na het eindsignaal.

 

Jodan Boys verloor dus met 1-2 van Rijnsburgse Boys en blijft, mede door het verlies van Spakenburg bij Capelle (5-0) en sc Genemuiden bij Excelsior '31 (5-3), nog n de ract voor een plaats in de nacompetitie. Wel zal Jodan Boys dan minimaal gelijk moeten spelen bij GVVV volgende week en mogen sc Genemuiden en Spakenburg niet winnen. Kortom, het lot ligt al lang niet meer in eigen hand. Mochten alle drie de clubs winnen, dan zullen er beslissingswedstrijden gespeeld worden. Er wordt namelijk bij plek 13, 14 en 15 niet gekeken naar het doelsaldo.

 

Klik hier voor de overige uitslagen en de stand in de Topklasse.

Voor de TV samenvatting, klik op de wedstrijdstatistieken hieronder.