Jodan Boys verder in Voetbal Rijnmond Cup dankzij winst bij GLZ Delfshaven.

25-11-2014 23:09

Jodan Boys heeft vanavond een ruime overwinning geboekt op zaterdag derdeklasser GLZ Delfshaven. Jodan Boys won met 0-4 dankzij treffers van Camfferman, el Yaagoubi en Petridis.

 

Trainer Dennis van den IJssel reisde vandaag met een gewijzigd team af richting Rotterdam. Zo ontbraken vaste krachten Marvin Straver (van Bilsen keept in principe wedstrijden in de Voetbal Rijnmond Cup), Don Mimpen, Mark Veerman, Tim Roggeveen, Mitchel Heerkens, Remco de Rijk, Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom en Achmed el Azzouti. Alleen Leroy Brank, Roald Heerkens en Emiel Buntsma waren onder de spelers die de laatste tijd basisplaatsen hadden in de competitie. Zo mocht Jeroen Camfferman weer eens speelminuten maken in Jodan Boys 1, evenals Bart Korpershoek, Revelino Janga en Rik Begeer.

 

Op een fris sportpark Nieuw Vreelust kwam een opportunistisch GLZ Delfshaven voor de dag. Toch kwam Jodan Boys al snel op voorsprong dankzij een treffer van Jeroen Camfferman. Nadat de eerste vijftien minuten weinig kansen opleverde, schoot Buntsma eerst nog over. Twee minuten later mocht Camfferman de 0-1 maken. Daarna krijgt Jodan Boys nog een aantal kleine kansen. Maar er wordt goed verdedigd in het drukke strafschopgebied. De eerste grote kans voor GLZ Delfshaven in na 23 minuten. Een inzet kan echter tot corner verwerkt worden, waaruit geen gevaar volgt. Emiel Buntsma komt een minuut later nog gevaarlijk voor de goal. Hij lijkt eenvoudig te kunnen scoren, maar tikt de bal voor open doel naast.

Verder moet van Bilsen nog eens ingrijpen als er inmiddels een half uur gespeeld is, maar hij is eerder dan een opstromende GLZ speler. In de slotfase van de eerste helft krijgt een speler van GLZ een gele kaart na protesteren. Uit de vrije trap kopt Roald Heerkens uiteindelijk over. Zo gaat Jodan Boys met een minimale voorsprong van 0-1 rusten.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen en gaat het fel van start. Direct wordt de aanval gezocht en nog voordat de meeste toeschouwers weer langs de lijn staan, schiet Jaouad el Yaagoubi vanaf randje strafschopgebied mooi binnen. Vijf minuten later krijgt hij overigens weer een goede kans, maar de keeper ligt nog net iets te veel in de weg voor een treffer.

Aan de andere kant schiet GLZ nog eens ruim over, waarna aan Jodan Boys zijde de eerste wissel in het veld komt. Bart Korpershoek verlaat het veld, voor hem komt Jeroen Kamp binnen de lijnen. Enkele minuten na zijn invalbeurt kan Kamp al een assist geven op Roald Heerkens. Hij kopt de bal echter naast.

Vervolgens gaat ook el Yaagoubi het veld af, voor hem in de plaats komt Georgio Petridis in het veld. Petridis laat zich al snel zien, want vier minuten staat hij in het veld als hij Jeroen Camfferman een goede voorzet levert en Camfferman eenvoudig de 0-3 kan scoren.

Verder is er nog een schot van RIk Begeer dat net naast gaat, waarna Petridis de stand uteindelijk bepaald op 0-4.

 

Jodan Boys wint zo dus eenvoudig en is door naar de volgende ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.