Jodan Boys verlies onnodig van Heinenoord

19-01-2013 18:36

Jodan Boys reisde vandaag massaal af naar Heinenoord voor diverse oefenwedstrijden tegen het plaatselijke sv Heinenoord. Zo speelde de B1 van Heinenoord tegen Jodan Boys B combinatie en vervolgens was het de beurt aan Heinenoord 2 tegen Jodan Boys 2. Beide wedstrijden werden eenvoudig gewonnen door Jodan Boys. Jodan Boys 2 won uiteindelijk met 0-5.

Om 14:30 trapten vervolgens Heinenoord 1 en Jodan Boys 1 af.

Patrick Akerboom startte vandaag met een paar kleinde wijzigingen aan de wedstrijd. Zo was Kees Graafland wegens zijn blessure niet inzetbaar. Voor hem in de plaats begon Roald Heerkens. Ook Leroy Brank startte op de bank. Op zijn plaats speelde Mo Bellahcen, waardoor Adil Akanaoui startte met rugnummer 11. Ook Mark Veerman, die vorige week na ruim een kwartier moest afhaken wegens een hoofdwond in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, startte vandaag op de bank.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Vooral in de openingsfase domineerde de ploeg van Patrick Akerboom. Al snel leverde dit een goede kans op nadat GIno Mulder een voorzet gaf op Roald Heerkens. Hij mikte vervolgens net over het doel. Vervolgens waren er een paar kleine kansen, maar Jodan Boys had moeite door het grote aantal Heinenoord spelers te komen, dat zich op eigen helft ophield. Na bijna een kwartier spelen was er weer een goede kans voor Jodan Boys. Ditmaal kwam de kans uit een doodspel situatie. Na een overtreding kreeg Jodan Boys een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Mo Bellahcen krulde de bal echter net over het doel.

Niet veel later kreeg de thuisclub de eerste kans van de wedstrijd. Nadat Heinenoord voor het eerst serieus over de middelllijn kwam, lag Marvin Straver een vroege en onterechte voorsprong van de thuisploeg in de weg. Na deze kans zakte Jodan Boys iets in en kwam Heinenoord af en toe gevaarlijk richting het doel van Marvin Straver op. Toch wisten Cieremans, Kok, Roggeveen en Ali de aanval meestal vroegtijdig te stoppen.

Na bijna een half uur spelen kreeg Heinenoord wederom een kans op de 1-0. Gelukkig voor Jodan Boys ging de bal uiteindelijk naast het doel van Marvin Straver. Overigens was er op dat moment ook al afgefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant was er overigens gelijk na deze aanval gevaar. Adil Akanaoui gaf een mooie steekpass op Remco de RIjk, die net te kort kwam om aan te leggen voor een schot. Overigens was het een paar minuten later wederom bijna raak. Adil Akanaoui zag weer dat Remco de Rijk goed vrij liep en gaf de bal af. De Rijk schoot vanaf de rechterkant links van de keeper op doel. De bal stuiterde uiteindelijk via de binnekant van de paal terug het veld in, waarna de verdediging van Heinenoord met twee pogingen de bal weg wist te krijgen.

Jodan Boys bleef het proberen, maar stuitte veelal op de verdedigers van Heinenoord. Overigens had de thuisploeg met hetzelfde euvel te maken. Zij probeerden zo nu en dan de aanval te zoeken, maar gelukkig waren Straver en de Goudse verdediging oplettend. Vlak voor rust zijn er nog een paar kleine kansen voor Jodan Boys, maar verder dan pogingen van Mulder en een slap schot van Roald Heerkens komt er geen mogelijkheid meer. Zo verlaten beide ploegen de vrieskou voor een kopje thee met een 0-0 stand.

 

Na rust brengt Patrick Akerboom direct twee wissels binnen de lijnen. Ahmed Ali verlaat het veld voor Mark Veerman en ook Jesse Kok blijft achter in de kleedkamer. Voor hem in de plaats komt Leroy Brank.

Jodan Boys zet direct na de aftrap de aanval in, wat resulteert in een snelle treffer. Remco de Rijk, die al een paar goede kansen had, maakt de openingstreffer. Jodan Boys speelt in het begin van de tweede helft weer een stuk beter. Vermoedelijk heeft ook de snelle treffer van Remco de RIjk hier aan bijgedragen. Zo schiet Mulder nog eens op doel, maar de bal gaat uiteindelijk net naast. Ook Roald Heerkens krijgt even later nog een goede kans, maar deze bal gaat net over de lat.

Na ruim een kwartier spelen krijgt Remco de RIjk een goede kans op de 0-2. Zijn kopbal is uiteindelijk met grote moeite te stoppen door de Heinenoordse sluitpost. Vlak na deze kans besluit Patrick Akerboom wederom twee wissels door te voeren. Zo verlaten Marvin Straver en Roald Heerkens het veld. Voor hen komen Michael de Leeuw en Jeroen Borsboom binnen de lijnen.

Enkele minuten na de dubbele wissel schiet Mo Bellahcen nog net over het doel en ook Remco de Rijk kan even later van dichtbij proberen te scoren. Hij loopt zich echter vast, waardoor hij de bal niet het doel in kan lopen. Jodan Boys heeft net als in de eerste helft de betere kansen gehad en heeft ook een overwicht. Toch komt Heinenoord tien minuten voor tijd langszij. Michael de Leeuw komt ver zijn doel uit en de verdediging vergeet om in te grijpen. Zo is het een eenvoudig kunstje voor Kevin Liefhebber om de gelijkmaker binnen te schieten.

Jodan Boys gaat direct over op de aanval om zo toch nog met de volle winst naar Gouda terug te reizen. Helaas lukt dit niet meer en vlak voor tijd wordt het allemaal nog erger. Bram van Loon wordt drie minuten voor tijd van het veld gestuurd. Na deze domper gaat ook Leroy Brank nog eens in de fout. Na een verkeerde beweging weet Andrew van Tiggelen (zoon van Adri van Tiggelen), hem de bal te ontfutselen. Hij laat vervolgens Michael de Leeuw kansloos.

 

Zo verliest Jodan Boys deze oefenwedstrijd dus met 2-1. Komende dinsdag staat er wederom een oefenwedstrijd op het programma. Jodan Boys zou eerst in actie komen in Vlaardingen in de tweede ronde van de Voetbal Rotterdam Cup, maar het veld bij Zwaluwen is niet bespeelbaar. Jodan Boys reist daardoor iets zuidelijker, net boven Heinenoord, naar Barendrecht. Hier zal de ploeg van Patrick Akerboom het opnemen tegen een competitiegenoot van sv Heinenoord, Smitshoek. Deze wedstrijd begint om 20:00.

 

Statistieken wedstrijd:

 

19-01-13: sv Heinenoord        - Jodan Boys            2- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:  80 Kevin Liefhebber            46 Remco de Rijk
             89 Andrew van Tiggelen

Gele kaart:  -
Rode kaart:                                 Bram van Loon
Toeschouw.:  50
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver (64' Michael de Leeuw) , Maarten Cieremans,

                      Jesse Kok (46' Leroy Brank), Ahmed Ali (46' Mark Veerman),
                      Tim Roggeveen, Bram van Loon, Gino Mulder, Mo Bellahcen,
                      Remco de Rijk, Roald Heerkens (64  Jeroen Borsboom),
                      Adil Akanaoui.