Jodan Boys verliest bij DOVO en zakt weer op de ranglijst

26-10-2014 19:40

Jodan Boys heeft gisteren met 2-0 verloren van DOVO. De ploeg van trainer van den IJssel hield er behalve een nederlaag ook nog een schorsing voor Leroy Brank aan over. Brank ontving een rode kaart.

 

Jodan Boys startte met Emiel Buntsma in de basis. Verder waren er geen wijzigingen in de basisopstelling bij Jodan Boys.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam af en toe gevaarlijk op richting het doel van Marvin Straver. Tim Roggeveen moest hierdoor al snel ingrijpen ten koste van een gele kaart. De vrije trap kon Straver gelukkig tot corner verwerken. Ook DOVO kreeg uiteindelijk een gele kaart, maar vlak daarvoor waren er nog kansen voor Jodan Boys. Een inzet van Heerkens ging net naast en Borsboom wist ook niet te profiteren in kansrijke positie.

 

El Azzouti kan niet gevaarlijk worden. De Veenendaalse sluitpost grijpt in.

 

Inmiddels zit de eerste helft er al bijna op als de bal achter Marvin Straver gaat. Toch twijfelt de scheidsrechter even en gaat naar zijn assistent toe. Straver kreeg toch echt een duw in zijn rug, maar na overleg keurt de scheidsrechter de kopbal van Wouter van der Molen toch goed. Mark Veerman krijgt vervolgens een gele kaart wegens protesteren en vervolgens krijgen ook twee spelers van DOVO nog een gele kaart. Vlak voor rust kregen de gebroeders Heerkens ook nog geel.

Na rust was Jodan Boys de betere ploeg en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde een aantal goede kansen op van onder andere Leroy Brank (kopbal) en Achmed el Azzouti (bal gepakt door de keeper), maar het bleeft 1-0.

 

Marvin Straver kan niet voorkomen dat de 1-0 valt, vlak voor rust.

 

Vervolgens gaat een bal van Jeroen Borsboom ook nog op de paal, waarna de laatste twinitig minuten in gaan. Dan komen Hamdani en de Rijk voor Buntsma en Mitchel Heerkens. Jodan Boys blijft zoeken naar de gelijkmaker en speelt alles of niets. Hierdoor had DOVO al een grote kans die net voorlangs ging.

Vervolgens krijgt Leroy Brank wegens het inkomen met gestrekt been direct rood en met nog zes officiele minuten op de klok krijgt Mike van der Kooij zijn tweede gele kaart en dan speelt DOVO ook met 10 man.

Als Jodan Boys dan weer alles op alles probeert te zetten om de gelijkmaker te forceren, komt DOVO er uiteindelijk vlak voor tijd met een counter uit. Jan Struik scoort namens de thuisploeg waarna de wedstrijd gespeeld is.

 

Remco de Rijk in duel met een speler van DOVO. Jorn van Lunteren kijk van vlakbij toe.

 

Jodan Boys zakt na deze nederlaag naar de 12e plaats doordat het ingehaald werd door DFS (1 punt meer) en Montfoort (beter doelsaldo). Ook NSC kwam weer een puntje dichterbij en volgt met evenveel punten maar met een minder doelsaldo dan Jodan Boys. De nummers 1 en 2, ODIN '59 en SteDoCo deelden de punten en houden nog een voorsprong op VVA '71, dat zelf ook won.