Jodan Boys verliest bij DOVO

11-09-2011 14:45

Jodan Boys heeft de tweede wedstrijd van het seizoen niet winnend weten af te sluiten.
Patrick Akerboom liet Kees Graafland en Jan Willem Schep op de bank beginnen. Remco de Rijk kreeg dus wederom de voorkeur. De wedstrijd begon in een rustig tempo en beide keepers hadden in de eerste 20 minuten nauwelijk werk te verrichten. Op het moment dat Jodan Boys een beetje grip op de wedstrijd leek te krijgen, haalde Michel Verkaik een aanvaller van DOVO onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Luinge was resoluut en wees naar de stip.
Voordat Daniel Kops mocht aanleggen moest Michel Verkaik het veld verlaten. Hij kreeg ook nog een gele kaart voor de tackle waarbij hij geblesseerd raakte.
Kops legde vervolgens aan en Marvin Straver ging naar de verkeerde hoek. Jodan Boys leek wakker geschud en probeerde de gelijkmaker te forceren. Daniel da Cruz was nog vlakbij, maar zijn kopbal was te laag waardoor hij net niet over de keeper in het doel kon gaan. Ondanks het feit dat Jodan Boys beter speelde dan DOVO wist Jodan Boys de gelijkmaker niet in de touwen te werken voor het rustsignaal.
In de tweede helft was Jodan Boys sterker en kreeg het kans op kans. Na het wisselen van Daniel da Cruz voor Kees Graafland, duurde het niet lang voor het eerste gevaar van de Jodan Boys spits. De goede inzet van Graafland werd echter door de keeper van DOVO gekeerd.
Jodan Boys bleef aandringen en leek goed op weg naar de gelijkmaker. Jodan Boys moest echter oppassen voor de snelle tegenaanval bij balverlies. Zo moest Marvin straver een aantal keren redding brengen. Uiteindelijk kwam DOVO met iets minder dan 10 minuten spelen nog op 2-0 door Kevin Heiderveld. Marvin Straver kon eerst nog redding bieden aan een schot van een aanvaller van DOVO, echter in de rebound was het Heiderveld die namens DOVO de 2-0 mocht aantekenen.
De winst voor DOVO was geheel tegen de verhoudingen in. Jodan Boys liet echter teveel kansen liggen waardoor de punten in Veenendaal bleven.
Jodan Boys zakt na dit verlies naar de 11e plaats. Hoewel dit lijkt op een vrije val richting de degratiezone is het minder erg dan het lijkt. Na het gelijkspel van Ter Leede tegen Young Boys staan de nummers 4 t/m 12 nu allemaal op 3 punten. Kortom de verschillen zijn erg klein....

 

Volgende week speelt Jodan Boys wederom een uitwedstrijd. Tegenstander is dan SDC Putten, dat vandaag wist te winnen van Voorschoten '97 (2-3) en twee plaatsen hoger dan Jodan Boys staat op de ranglijst met evenveel punten.

Statistieken:
10-09-11: DOVO                 - Jodan Boys            2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  33 Daniel Kops
             82 Kevin Heideveld
Geel:        Roy Schaap                     Michel Verkaik
             Luc Kipmulder                  Sander van Gool
Rood:        -
Toeschouw.:  500
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (32' Tim Roggeveen), Jesse Kok, Maarten Cieremans,
Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Remco de Rijk (67' Jan Willem Schep), Leroy Brank,
Sander van Gool, Daniel da Cruz (58' Kees Graafland), Mo Bellahcen.