Jodan Boys verliest bij Hoek (2-1).

01-12-2013 10:04

Jodan Boys heeft gisteren bij de nieuwe (mede) koploper Hoek verloren. Na 90 minuten spelen stond er een 2-1 stand op het scorebord. Leroy Brank, maakte vlak voor het einde van de wedstrijd de eretreffer. Brank bekroonde daarmee een goede wedstrijd, waarin hij een aantal goede doelpogingen had en de ploeg op sleeptouw nam.

Patrick Akerboom moest het vandaag doen zonder Marvin van der Pluijm en Gino Mulder, zij waren beide ziek. Michael de Leeuw stond op doel en achterin stonden Liefden, Kok en Veerman. Verder was er weinig vreemd aan de opstelling van gisteren met Roggeveen, Bellahcen, de Rijk, Brank, Borsboom, Graafland en Mitchel Heerkens.

 

In Hoek waren de verhoudingen al snel zichtbaar. De thuisploeg beschikt over een kwalitatief goede en jonge selectie en zette Jodan Boys al snel onder druk. Na vijf minuten spelen was er al een eerste kans voor Hoek omdat Michael de Leeuw de bal niet klemvast hield. Gelukkig kon de verdediging van Jodan Boys opruimen, maar speelde daarbij in de voeten van de tegenstander. Dit schot werd door de Leeuw uiteindelijk wel klemvast gehouden.

Jodan Boys had in het eerste kwartier weinig te zeggen, maar ook de kansen van de thuisploeg waren nog spaarzaam. Toch was er na bijna een kwartier spelen nog een goede kans voor Hoek. Een speler van Hoek kon eenvoudig langs een aantal spelers van Jodan Boys het strafschopgebied in lopen, maar de bal werd iets te hard vooruit getikt waardoor de bal naast ging. Ook enkele minuten na deze kans krijgt Hoek een goede mogelijkheid. De bal wordt achterin van richting veranderd, voordat Hoek kan profiteren, met een corner als gevolg.

Jodan Boys heeft nog geen vuist kunnen maken in Hoek, maar lijkt na twintig minuten spelen toch voorzichtig het doel van Jordi de Jonghe op te zoeken. De eerste poging strandde nog voordat er echt gevaar kon ontstaan, maar na 25 minuten spelen mocht Hoek toch opgelucht adem halen. Leroy Brank kopte de bal vanuit de corner, die Mitchel Heerkens nam, op de lat. In de scrimmage voor het doel van de Jonghe werd de bal vervolgens nog van de lijn gehaald, waarna het gevaar voor Hoek weer geweken was.

Maar daarna waren de kansen voor de thuisploeg. Kyle Doesburg schoot eerst nog voorlangs, maar vijf minuten voor rust kreeg Hoek wat het verdiende. Doesburg schoot hard en laag op het doel van de Leeuw, die de bal door zijn benen in de netten zag gaan. Tot overmaat van ramp werd het voor rust nog erger voor Jodan Boys. Nick de Groote zette de thuisploeg voor rust op een comfortabele 2-0.

 

Na rust kwam er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. De eerste kans was al snel weer een feit voor de thuisploeg. Toen Michael de Leeuw ver uit moest komen om een aanvaller van Hoek af te stoppen, werd hij omspeeld, maar het vervolg van de aanvaller was niet goed, waardoor de kans verloren ging. Na bijna een kwartier spelen had Jodan Boys een goede kans de inzet van Kees Graafland ging net naast het doel.

Na iets meer dan een uur spelen komt de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Mitchel Heerkens gaat naar de kant en Jan Willem Schep komt het veld in. Jodan Boys blijft zoeken naar het doel van de Jonghe, maar moet het vooral doen met een aantal corners na diverse wegwerkacties van de Hoekse verdediging. Toch komt er uit deze corners wel gericht gevaar, zo ook van Leroy Brank een kwartier voor tijd. Brank kopt op doel, maar de Jonghe kan net over tikken. Direct hierna komt de tweeede wisselspeler van Jodan Boys binnen de lijnen. Roald Heerkens neemt de plaats van Remco de Rijk in.

Hoek gaat vervolgens weer over op de aanval en bij een snelle uitval kan Mark Veerman een poging van de thuisploeg. Jodan Boys probeert verder nog wel aan te dringen op de aansluitingstreffer, maar behalve een poging van Liefden, die voorlangs gaat, lijkt het niet te komen. Maar, de aansluitingstreffer komt er uiteindelijk wel. Leroy Brank kopt in de 90e minuut raak. Een verdiende goal, zeker voor Leroy Brank, die veel inzet toonde vandaag.

In de blessuretijd is er ook nog enig spektakel zonder goals. Nick de Groote en Jan Willem Schep krijgen beide hun tweede gele kaart en mogen iets voor het fluitsignaal gaan douchen.

 

Jodan Boys zakt door het verlies op de ranglijst en staat nu negende, net onder ASWH, dat evenveel punten heeft.

Klik hier voor de stand en de uitslagen in de Hoofdklasse B.

 

Komende dinsdag krijgt Jodan Boys Heinenoord op bezoek in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

30-09-13: Hoek                 - Jodan Boys            2- 1  ( 2- 0)
Doelpunten:  40 Kyle Doesburg               90 Leroy Brank
             45 Nick de Groote
Gele kaart:                                    Diego Liefden
                                               Bram van Loon

Rode kaart:  90 Nick de Groote (2x geel)    92 Jan Willem Schep (2x geel)
Toeschouw.:  525
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden, Jesse Kok (80' Bram van Loon),

                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Mo Bellahcen,
                       Remco de Rijk (75' Roald Heerkens), Leroy Brank,
                       Jeroen Borsboom, Kees Graafland,
                       Mitchel Heerkens (65' Jan Willem Schep).