Jodan Boys verliest bij koploper Katwijk

02-03-2013 18:59

Jodan Boys heeft vandaag de positieve reeks van de afgelopen twee weken geen vervolg kunnen geven. In Katwijk werd er ruim verloren van de koploper vv Katwijk. Eindstand 4-0.

Patrick Akerboom startte vandaag met Gino Mulder die weer aanwezig was, nadat hij vorige week ziek moest afhaken. Osvaldo de Pina was vandaag wegens een schorsing afwezig.

In de openingsfase van de wedstrijd was Katwijk de betere ploeg en moest Jodan Boys vooral verdedigen. Dit ging goed, Veerman en Kok zetten na enkele minuten spelen een Katwijk aanvaller klem, waardoor het eerste gevaar geweken was. Na ruim tien minuten spelen ging Mark Veerman als eerst op de bon in de wedstrijd. Hij veroorzaakte zelfs een penalty, die vervolgens door Jongeneelen genomen ging worden. Marvin Straver liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte net als twee weken geleden tegen HHC Hardenberg de goede hoek. Zo stond het na een klein kwartier spelen nog 0-0.

1422827

Mark Veerman en Jesse Kok bedwingen Katwijker Danny Oijen. Hij maakt later de 1-0.

 

Toch kwam Katwijk via Danny Oijen niet veel later op 1-0. Jodan Boys had in de eerste twintig minuten nauwelijks kansen gehad. Gino Mulder zette nog wel voor, maar deze bal ging naast.

Even later zijn er weer grote kansen voor de thuisploeg. Eerst keert Straver een inzet waarbij Veerman opruimt en even later is een block van oud Katwijk speler Maarten Cieremans erg nuttig. Vervolgens pakt Straver de bal nog eens uit een corner goed weg voordat Leroy Brank een goede kans krijgt. Hij kopt uit een vrije trap over het doel en een poging van Remco de Rijk, zo'n twee minuten later is niet gevaarlijk genoeg. Zijn inzet verdwijnt in de handen van Koroglu.

Met nog zo'n tien minuten op de klok tot de rust krijgen beide ploegen kansen. Katwijk probeert het nog via een omhaal, maar deze poging gaat niet geheel goed en de bal gaat naast het doel van Straver. Even later is er een goede kans voor Jodan Boys op op gelijke hoogte te komen. Uit een corner wordt ingezet, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Overigens is er dan ook al gefloten wegens een overtreding op de Katwijkse keeper Koroglu.

Één minuut na deze kans geeft scheidsrechter de Waard wederom een penalty aan Katwijk, waarbij afgevraagd mag worden of het wel niet heel makkelijk gegeven is. Robert Susan mag gaan aanleggen en dit keer kan Straver de inzet niet keren. Katwijk komt vlak voor rust op 2-0.

1422835

Gino Mulder probeert zich uit alle macht langs de Katwijkse verdediging te wurmen.

 

Op slag van rust krijgen beide teams nog een kansje. Namens Jodan Boys is de inzet van de Rijk echter niet gevaarlijk genoeg om Koroglu te verschalken. Zo gaat Katwijk comfortabel rusten met een 2-0 voorsprong en zal Patrick Akerboom een list moeten bedenken om het tij te keren.

 

Na rust komt er een ongewijzigd elftal binnen de lijnen en kan er gezocht gaan worden naar de aansluitingstreffer. Echter vijf minuten na de hervatting wordt het wel duidelijk. Jodan Boys moet voorkomen dat het niet met een grote nederlaag naar huis gaat. Jongenelen loopt Jesse Kok er uit en mag de 3-0 voor Katwijk maken en zorgt ervoor dat de illusie van een stunt voor Jodan Boys helemaal verdwenen is. Gino Mulder, tevens oud Katwijk speler, krijgt nog een prent en ziet zichzelf na een riante kans tien minuten later gewisseld worden voor Mitchel Heerkens.

Heerkens, die koud in het veld staat krijgt direct de eerste kans, maar ook dit schot beland recht in de handen van Koroglu. Even later besluit Patrick Akerboom de tweede wissel in te zetten. Met nog twintig minuten op de klok mag Diego Liefden binnen de lijnen komen. Hij vervangt Jesse Kok.

Katwijk blijft het doel van Straver bestoken en lijkt met nog ruim tien minuten te spelen op 4-0 te komen. De goal wordt echter afgekeurd. Inmiddels staat de laatste wissel aan Jodan Boys zijde al klaar. Adil Akanaoui vervangt Mo Bellahcen.

1422854

Maarten Cieremans kijkt verslagen toe. Katwijker Robbert Susan juicht.

 

Het wordt echter nog iets erger voor Jodan Boys. Na een poging van Brank (kopt over), kan Katwijk op 4-0 komen. Een eretreffer lijkt er ook niet meer in te zitten. Heerkens probeert het nog eens zonder succes en pogingen van Brank, hoe mooi ze ook zijn, mislukken. Wel pakt Diego Liefden nog een gele kaart mee in de slotfase, waardoor dat totaal komt te staan op drie voor Jodan Boys.

 

Gelukkig voor Jodan Boys boekten de ploegen onderin ook geen goede resultaten. Alleen sc Genemuiden won met 5-1, maar deed dat tegen hekkensluiter DETO. Spakenburg verloor met 1-3 van Noordwijk en Scheveningen verloor met 0-3 van GVVV. Kozakken Boys stond nog achter tegen Excelsiror '31 (1-2), maar won uiteindelijk met 6-3. Verder werd er in de subtop en middenmoot ook nog drie keer gelijk gespeeld, waardoor het gat met Noordwijk en IJsselmeervogels nog steeds maar 2 punten is.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Topklasse, evenals alle eerder uitslagen van Jodan Boys en het restant van het programma voor Jodan Boys in de Topklasse.

 

Volgende week is er voor Jodan Boys weer een thuiswedstrijd. Dan komt regiogenoot Capelle op bezoek in Gouda.

 

Statistieken wedstrijd:

02-03-13: Katwijk              - Jodan Boys            4- 0  ( 2- 0)  TV
Doelpunten:  15 Donny van Oijen
             42 Robert Susan (p)
             50 Jeffrey Jongeneelen
             81 Jeffrey Jongeneelen
Gele kaart:                                 Mark Veerman
                                            Gino Mulder
                                            Diego Liefden

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1650
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok (69' Diego Liefden),

                      Mark Veerman, Ahmed Ali, Bram van Loon,
                      Gino Mulder (66' Mitchel Heerkens), Leroy Brank, Remco de Rijk,
                      Tim Roggeveen, Mo Bellahcen (79' Adil Akanaoui).
Bijzonderheden:       13' Marvin Straver stopt een penalty van Jeffrey Jongeneelen.