Jodan Boys verliest bij Rijnvogels en zakt weer op de ranglijst

31-10-2015 20:05

Jodan Boys heeft vanmiddag de huidige koploper in de Hoofdklasse B niet weten te verslaan. Nadat Jodan Boys eerder twee keer van de toenmalig koploper won, lukte dat dit keer niet. Nadat Jodan Boys twee keer op voorsprong leek te komen in de eerste helft (beide goals werden afgekeurd), trok fc Rijnvogels in de tweede helft de overwinning naar zich toe en wist uiteindelijk met 2-0 te winnen.
 
Trainer van den IJssel begon weer in een redelijk vertrouwde opstelling. Michel Verkaik begon op de bank en er was weer een basisplaats voor Mike van Oostrom.
In de openingsfase waren er weinig kansen voor beide teams. In de eerste twintig minuten waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Maar dan kreeg de thuisploeg de eerste kansen. Een verre ingooi wordt eerst nog door Straver klemvast gepakt en vervolgens komt daar weer een goede kans voor Rijnvogels, maar Straver weet perfect te redden.
Jodan Boys gaat vervolgens over op de aanval en probeert het veel met lange ballen. Achmed el Azzouti lijkt dan de 0-1 te gaan maken, maar er wordt gevlagd wegens buitenspel. Een paar minuten later wederom de bal in het net, maar ook dit keer buitenspel.
Ook Rijnvogels heeft dan een goede kans via Tjon A Njoek, maar deze inzet wordt door Straver tot een kans geminimaliseerd.
Verder is Achmed el Azzouti nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet gaat ruim over.
Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand de rust in en heeft Jodan Boys nog alle kans om deze middag als winnaar van het veld te stappen.
 
Na rust komen dezelfde spelers van Jodan Boys het veld op als aan de aftrap. De thuisploeg lijkt na rust meer grip op de wedstrijd te krijgen en krijgt al snel goede kansen. Eerst kan Straver nog redding brengen bij een hard schot, maar ook Jodan Boys komt nog in de buurt van een goal. Een indraaiende corner wordt net voor de lijn gekeerd door de keeper.
Maar dan is het even later toch raak. Als Tjon A Njoek alleen op Straver af gaat bij een goede aanval, blijft hij koel en zet Rijnvogels op 1-0.
Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok volgt dan de eerste wissel bij Jodan Boys. Achmed el Azzouti moet licht geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Fanny Waandels. De thuisploeg krijgt snel daarna via Tjon A Njoek wederom een goede kans om te scoren, maar het blijft 1-0.
Enzo Huntink krijgt vervolgens de eerste gele kaart van de wedstrijd voorgehouden, waarna trainer van den IJssel al snel een volgende wissel doorvoert. Jaouad el Yaagoubi vervangt Mike van Oostrom. Hiermee lijkt van den IJssel de aanval in te willen zetten om toch nog de winst op Rijnvogels te bewerkstelligen. Een gevaarlijke keuze aangezien er meer ruimte voor Rijnvogels ontstaat. Maar ook weer begrijpelijk omdat Ter Leede inmiddels met 2-0 achter staat bij ASWH en bij Noordwijk - Hoek nog steeds niet gescoord is.
En helaas blijkt ook dat Rijnvogels juist profiteert van het meer aanvallende spel van Jodan Boys. Nadat ook Bram van Loon het veld verlaten heeft voor Michel Verkaik komt Rijnvogels op 2-0. Beyersbergen werkt de bal met mooie lob over Straver heen, 2-0.
Jodan Boys probeert het vervolgens nog wel, maar nadat een goede kans vlak voor tijd ook niks oplevert, blijkt de wedstrijd definitief gelopen.
 
Fc Rijnvogels wint daarmee de eerste periode en doordat Noordwijk uiteindelijk toch nog scoorde en ook Quick Boys en Zwaluwen wonnen, zakt Jodan Boys naar de zesde plaats.
Volgende week komt Sportlust '46 op bezoek in Gouda. Zij staan momenteel onderaan met drie punten uit acht wedstrijden. Kortom een wedstrijd die op basis van de ranglijst gewonnen zal moeten worden.
 
Statistieken wedstrijd:
31-10-15: fc Rijnvogels        - Jodan Boys            2- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  60 Martijn Tjon A Njoek
             81 Mitchel Beyersbergen
Gele kaart:                                72 Enzo Huntink
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  675
Scheidsrechter:        H.J.G.M. van Beek
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon (81' Michel Verkaik),
                       Mike van Oostrom (72' Jaouad el Yaagoubi), Leroy Brank,
                       Enzo Huntink, Mo Bellahcen,
                       Achmed el Azzouti (68' Fanny Waandels),
                       Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.