Jodan Boys verliest bij Ter Leede

12-11-2016 16:30

Jodan Boys heeft vandaag een nipte nederlaag geleden in Sassenheim tegen Ter Leede. Aanvankelijk leek het erop dat Ter Leede wel eens met grote cijfers zou kunnen winnen. Nadat het een strafschop benutte in de derde minuut, volgde een goal in de vijfde minuut. Zo keek Jodan Boys al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig kon Jodan Boys in de tweede helft terug komen in de wedstrijd dankzij een goal van Waandels, maar meer zat er niet in.

 

Trainer van den IJssel moest op een aantal plaatsen vervanging zoeken. Zo had Don Mimpen een schorsing en was Mo Bellahcen ziek. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Michel Verkaik en Romario Dos Santos.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en bij een aanval na zo'n twee minuten spelen schiet Bock de bal, waarbij Roald Heerkens hands maakt. De bal gaat op de stip en Roald krijgt geel. Vincent Ammerlaan legt aan en schiet de bal langs Straver, die overigens wel naar de goede hoek dook.

En het wordt zelfs nog erger want twee minuten na de 1-0 ligt de 2-0 er al in. Oussama Siali schiet de bal prachtig in de kruising en laat Straver kansloos. Zo kijkt Jodan Boys al na vijf minuten tegen een 2-0 achterstand aan en lijkt Ter Leede de winst al bijna binnen te hebben. Gelukkig zijn er nog 85 minuten over en kan Jodan Boys nog wat terug doen.

Jodan Boys komt er in deze fase nog niet echt uit en kansen zijn er in het eerste half uur niet echt. Leroy Brank pakt overigens ook een gele kaart na bijna twintig minuten spelen. Ter Leede krijgt na een half uur spelen nog een goede kans via Arroyo, maar Straver weet zijn ploeg nog in leven te houden ten koste van een corner.

De eerste kans voor Jodan Boys komt via Fanny Waandels hij schiet echter net over het doel. Ook de kopbal van Leroy Brank zo'n vijf minuten voor rust levert niets op. Uit de corner van Akanaoui wint Brank het luchtduel, maar de bal valt helaas niet goed. Namens Ter Leede vangt Arroyo een gele kaart na de zoveelste overtreding op Fanny Waandels. Niet veel later wordt er gefloten voor de rust en zal Jodan Boys er vol tegenaan moeten om nog iets terug te doen.

 

Van den IJssel brengt direct twee wissels in. Elliot Pattinama en Mitchel Heerkens vervangen Romario Dos Santos en Adil Akanaoui.

Het eerste gevaar van de tweeede helft komt uit een vrije trap van Ter Leede. De inzet verwijnt echter in de muur, waarmee het gevaar geweken is. Toch komt Jodan Boys in de tweede helft beter voor de dag. Het loopt wat lekkerder, maar echt grote kansen blijven nog uit. Ter Leede krijgt eerst nog een goede kans, maar de bal gaat voorlangs.

Vervolgens is het Fanny Waandels die het strafschopgebied in gaat en naar de grond gewerkt wordt. Zo krijgt nu ook Jodan Boys een penalty en Levi Marengo meldt zich om 'm te nemen. Een zekerheidje, zo zal gedacht worden, maar dit keer mikt Marengo de bal op de buitenkant van de paal, waardoor het 2-0 blijft. Ook Boelee gaat namens Ter Leede op de bon wegens hands, net buiten het strafschopgebied. Voor Jodan Boys levert dit echter niets op. Hierna besluit van den IJssel zijn laatste wissel in te zetten. Een duidelijk signaal door Michel Verkaik naar de kant te halen en Bradley el Idrissi in te laten vallen. Jodan Boys wil koste wat kost een punt meenemen uit Sassenheim, maar daarvoor moeten nog wel twee goals gemaakt worden. Jodan Boys komt na de wissel nog iets beter in de wedstrijd en laat invaller el Idrissi nu net degene zijn die Fanny Waandels in stelling brengt en hem ook ziet scoren. Zo doet Jodan Boys iets terug en heeft het nog iets meer dan twinitig minuten om nog een goal te maken.

Even later weer een overtreding in het strafschopgebied op Fanny Waandels, maar een tweede keer naar de stip wijzen lijkt er niet in te zitten. Maar het spelen op de aanval heeft ook zijn keerzijde. Zo moet Jodan Boys oppassen voor de tegenaanval en daarom moet Bram van Loon even later ook aan de noodrem trekken. Bram krijgt geel, maar de gevaarlijke aanval van Siali namens Ter Leede is gestopt. Ook Pattinama gaat even later op de bon. De slotfase levert verder geen doelpunten meer op. Ter Leede weerstaat de druk van Jodan Boys en de Goudse verdediging en keeper Straver maken de gevaarlijke tegenstoten onschadelijk.

Jodan Boys verliest uiteindelijk nipt met 2-1, waar een monsterscore misschien wel in de maak was voor Ter Leede. Jodan Boys zakt door het verliest wel twee plaatsen op de ranglijst, maar staat nog steeds in het linker rijtje op plaats 7. Volgende week geen competitie, maar districtsbeker voetbal. Dan neemt Jodan Boys het in Woerden op tegen Sportlust '46. De dindag daarop volgt een thuiswedstrijd tegen Leonidas in de Voetbal Rijnmond Cup en op 26 november heeft Jodan Boys geen competitieverplichtingen door het faillissement van Haaglandia. Swift en RVVH zouden dat weekend nog langs Jodan Boys kunnen glippen.

 

Statistieken wedstrijd:

12-11-16: Ter Leede            - Jodan Boys            2- 1  ( 2- 0)

Doelpunten: 3' Vincent Ammerlaan (p), 5' Oussama Siali, 70' Fanny Waandels.

Gele kaart: 3' Roald Heerkens, 20' Leroy Brank, 41' Tomas Arroyo, 64' Mike Boellee, 79' Bram van Loon, 81' Elliot Pattinama.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: M. A. de Bruijn.

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (66' Bradley el Idrissi), Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Brank, Enzo Huntink, Romario dos Santos (46' Elliot Pattinama), Fanny Waandels, Levi Marengo, Adil Akanaoui (46' Mitchel Heerkens).

12-11-16: Ter Leede            - Jodan Boys            2- 1  ( 2- 0)
Doelpunten: 3' Vincent Ammerlaan (p), 6' Oussama Siali, 70' Fanny Waandels.
Gele kaart: 3' Roald Heerkens, 20' Leroy Brank, 41' Tomas Arroyo, 79' Bram van Loon, 81' Elliot Pattinama.
Rode kaart: 
Toeschouwers: ?
Scheidsrechter: M. A. de Bruijn.
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (66' Bradley el Idrissi), Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Brank, Enzo Huntink, Romario dos Santos (46' Elliot Pattinama), Fanny Waandels, Levi Marengo, Adil Akanaoui (46' Mitchel Heerkens).