Jodan Boys verliest eerste oefenwedstrijd

06-08-2011 17:46

Jodan Boys speelde vandaag op sportpark Hofland in Montfoort zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de poulefase van de KNVB beker West II en de competitie.
Trainer Akerboom koos voor 2 verschillende elftallen per speelhelft.
In de eerste helft kwamen oa. nieuwkomers Ahmed Ali, Jan-Willem Schep en 'good old' Sander van Gool aan bod.
Kersverse Topklasser Montfoort begon fel aan de wedstrijd en kwam al binnen twee minuten op voorsprong. Doordat Jodan Boys verdediger Jesse Kok de bal van richting veranderde stond keeper Michael de Leeuw machteloos aan de grond genageld en zag de bal in het net gaan.
Na de snelle voorsprong was het echter Jodan Boys dat de rest van de eerste helft het betere van het spel had.
Na een vlotte combinatie van Mo Bellahcen, Daniel da Cruz en Sander van Gool was het laatstgenoemde die de bal eenvoudig achter de keeper van Montfoort, Johan Verkerk, kon plaatsen.
Ook hierna bleef Jodan Boys aandringen, alleen kon het de kansen niet omzetten in doelpunten. Hierdoor gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand richting de kleedkamers.
De meeste spelers maakten een goede indruk. Alleen Kelvin Potuijt moest nog duidelijk in het spel komen en Otman Benjafaar speelde bij vlagen goed, maar had ook een aantal missers. Ahmed Ali, overgekomen van ADO Den Haag maakte een solide indruk in de verdediging en lijkt een waardig opvolger voor de gestopte Michiel Sol.

Na rust ging een heel nieuw Jodan Boys elftal het veld in. Met o.a. nieuwkomers Adil Akanoui (over gekomen van ADO Den Haag) en Mick van der Kaa (overgekomen van Olympia) startte de tweede helft.
Het spel in de tweede helft was beduidend minder en dat van Montfoort een stuk beter. Uiteindelijk kwam Montfoort een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Jodan Boys, maar pas een kwartier voor tijd werd Marvin Straver geklopt. Jodan Boys zette hierna meer druk en kreeg een aantal kleine kansen. Echter Kees Graafland en Norbert van Keulen waren niet in topvorm. Dit in tegenstelling tot nieuwkomer Adil Akanoui.
Vlak voor tijd werd het nog iets erger. Roelofs zette vv Montfoort op 3-1 en hiermee was de partij definitief gespeeld.

Komende dinsdag speelt Jodan Boys wederom een oefenwedstrijd. Ditmaal zijn de gastheren Alphense Boys uit Alphen a/d Rijn. Deze zondaghoofdklasser is geen onbekende van Jodan Boys. Vorig seizoen speelde beide ploegen vriendschappelijk (2-2) en in de KNVB beker (1-1) tegen elkaar op sportpark Oosterwei. De laatste wedstrijd won Alphense Boys overigens met penalty's waardoor Jodan Boys uitgeschakeld werd in de KNVB beker.

Statistieken wedstrijd:
06-08-12: Montfoort            - Jodan Boys            3- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:   2 Jesse Kok (e.d.)            11 Sander van Gool
                                            74 Maarten van der Klis
                                            90 Bart Roelofs
Geel:        Gerben Drost
Rood:        Mark Veerman
Toeschouw.:  375
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw (46' Marvin Straver), Michel Verkaik (46' Maarten Cieremans),
Jesse Kok (46' Mick v/d Kaa), Ahmed Ali (46' Mark Veerman), Otman Benjafaar (46' Tim Roggeveen),
Kelvin Potuijt (46' Osvaldo de Pina), Gino Mulder (46' Robin van Beek),Jan-Willem Schep
(46' Leroy Brank), Daniel da Cruz (46' Norbert van Keulen), Sander van Gool (46' Kees Graafland),
Mo Bellahcen (46' Adil Akanaoui).