Jodan Boys verliest in de slotfase op eigen veld van Achilles Veen

06-04-2014 11:04

Jodan Boys heeft gisteren niet kunnen winnen van Achilles Veen op het eigen veld aan de Sportlaan. Nadat Achilles Veen eerder dit seizoen thuis al met 2-1 won, eindigde ook deze wedstrijd in een zelfde eindstand. Achilles Veen kwam vlak voor rust op 0-1, waarna Brank na tien minuten spelen in de tweede helft iets terug deed. Vlak voor tijd wisten de bezoekers in de omschakeling echter nog te scoren, waardoor het met de volle buit huiswaarts ging.

 

Trainer van den IJssel begon met Diego Liefden, Roald Heerkens en Yassire Hamdani in de basis. Bram van Loon, Marvin van der Pluijm en Kees Graafland zaten vandaag om diverse redenen niet bij de selectie en Jesse Kok en Mo Bellahcen begonnen op de bank.

De eerste kans voor de wedstrijd is voor Jodan Boys. Remco de Rijk kopt vanuit een vrije trap op het doel, maar zijn inzet wordt nog net tot corner verwerkt. Na deze kans zijn er voor Jodan Boys weinig kansen meer te noteren. De bezoekers krijgen een paar kleine kansen. Zo gaat na twinig minuten spelen een lobje nog net over het doel van Marvin Straver. Verder zijn er tot de rust nog twee kansen voor de bezoekers. De eerste kans, twee minuten voor rust is raak en op slag van rust gaat de bal nog via de paal naast. Jodan Boys gaat dus met een kleine achterstand rusten en zal na rust toch wel met meer pit moeten gaan spelen om nog iets terug te kunnen doen.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Al vrij snel krijgen de bezoekers weer een dot van een kans, maar gelukkig gaat de bal op de onderkant van de lat. Ondanks deze grote kans, laat Jodan Boys zich niet uit het veld slaan en gaat het nadrukkelijk op zoek naar het doel van de tegenstander. Na bijna tien minuten spelen in de tweede helft geeft Mitchel Heerkens de bal weer eens voor en kan Leroy Brank hard binnen koppen. Zo staat Jodan Boys dus weer op gelijke hoogte en mag het misschien hopen op meer.

Direct na de goal komt Mo Bellahcen het veld in voor Remco de Rijk. Na een kwartier spelen in de tweede helft krijgt Leroy Brank weer twee goede kansen. Eerst wordt de bal tot corner verwerkt en bij de tweede kans pakt de keeper de bal. Vele supporters sprongen al op. Zij dachten dat de 2-1 gevallen was, maar helaas ging dat feest niet door. Daarna krijgt Achilles Veen weer een goede kans. Als Marvin Straver verslagen lijkt, ligt Mo Bellahcen gelukkig op de doellijn, waardoor de bal weggewerkt kan worden.

Vlak daarna mag ook Jeroen Borsboom gaan douchen. Jan Willem Schep komt voor hem in het veld. Schep krijgt al snel een eerste kans, maar krult de bal net over het doel. Even later volgt er weer een goede kans voor Mo Bellahcen. Zijn inzet gaat echter naast. Werderom een goede kans voor Jodan Boys met, wat lijkt een overtreding van Achilles in het strafschopgebied, levert echter niks op. Ook de vraag om een penalty wordt niet gehonereerd. Trainer van den IJssel wordt nog even vermanend toegsproken door de arbitrage op zijn protesten, waarna Jodan Boys op zoek gaat naar de winnende.

Veel kansen krijgt Jodan Boys echter niet meer en het moet opassen voor de snelle omschakeling. Gelukkig zijn Marvin Straver, maar vooral Roald Heerkens een paar keer zeer attent. Toch kan diezelfde Roald Heerkens drie minuten voor tijd een gevaarlijke kans niet ongedaan maken. Hij wordt omspeeld door Thijs Burgmans, waarna de bal eenvoudig binnen geschoten kan worden. Jodan Boys probeert nog aan te zetten, maar kan geen vuist meer maken.

Zo verliest Jodan Boys op eigen veld met 2-1 en ziet het de concurrentie iets dichterbij komen. Deltasport en XerxesDZB wisten beide te winnen en Kloetinge en fc 's-Gravenzande speelden beiden geijk. XerxesDZB gaat Jodan Boys nu voorbij op de ranglijst. De ploeg heeft door de 0-4 overwinning op Heinenoord en de 0-6 overwinning vorige week bij fc 's-Gravenzande nu een doelsaldo van +10, tegenover een doelsaldo van -3 voor Jodan Boys. Fc 's-Gravenzaden heeft 1 punt minder dan Jodan Boys en staat op de veilige tiende plaats. Kloetinge, tegenstander van Jodan Boys in de volgende speelronde, staat op 3 punten achterstand. Jodan Boys kan volgende week dus de voorsprong vergroten tot 6 punten en zich zo op een haar na veilig spelen.

 

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restant programma van Jodan Boys.

 

05-04-14: Jodan Boys           - Achilles Veen         1- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:  54 Leroy Brank                 43 Jacob Jamroz
                                            87 Thijs Burgmans
Gele kaart:                                 14 Sezer Sulun
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  550
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden, Roald Heerkens,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                       Yassire Hamdani, Jorn van Lunteren,
                       Jeroen Borsboom (66' Jan Willem Schep),
                       Remco de Rijk (55' Mo Bellahcen), Mitchel Heerkens.