Jodan Boys verliest in slotfase van RVVH

16-08-2014 20:51

Jodan Boys heeft vandaag met 1-3 verloren van Hoofdklasser RVVH. Bij rust stond het nog 1-1, maar RVVH wist in de 87e en 91e minuut nog te scoren, waardoor de Ridderkerkers voor de vierde keer binnen 1 jaar van Jodan Boys wonnen.

 

Bij Jodan Boys ontbraken Mark Veerman en zat ook Michael van Bilsen niet op de bank. Mo Bellahcen was wel weer aanwezig en kreeg zelfs een basisplaats, Christain Bahlman was de reservedoelman en ook Edwin van Straaten zat bij de selectie.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en de bezoekers waren nog niet helemaal wakker. Zo kon Mitchel Heerkens na drie minuten spelen eenvoudig het strafschopgebied inlopen en de 1-0 binnen schieten. Diezelfde Heerkens zag de Ridderkerkse doelman later nog zijn vrije trap stoppen, iets wat na 33 minuten spelen ook bij Jeroen Borsboom het geval was.

RVVH had tot dat moment nog geen kans gehad in de wedstrijd, maar komt met een beetje geluk toch langszij. Pattinama ziet zijn inzet via de paal in het doel verdwijnen.

Zo gaan beide teams met een 1-1 stand rusten.

 

Na rust zijn er aan Jodan Boys zijde geen wissels. Dit gebeurt pas na bijna een kwartier spelen. Mo Bellahcen en Don Mimpen verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Remco de Rijk en Jorn van Lunteren. Acht minuten later volgt alweer de volgende wissel. Dit keer gaan Slottje en Camfferman er af en komen Marwin Glas en Revelino Janga in het veld.

In de tweede helft is RVVH de bovenliggende partij, maar het is nog steeds 1-1 als er wederom een paar wissels aankomen. Roald Heerkens en Jeroen Borsboom verlaten het veld. Jaouad el Yaagoubi en Edwin van Straaten komen voor hen in de plaats.

Jodan Boys heeft nauwelijks kansen gehad in de tweede helft en RVVH controleerde deze eigenlijk zonder zelf ook heel gevaarlijk te zijn. Toch gaan de bezoekers er nog met de volle winst vandoor. Eerst kopt Buist van dichtbij de 1-2 binnen met nog drie minuten op de klok. Even later wordt het zelfs ook nog 1-3 als Barradas zijn goaltje meepikt.

 

Komende dinsdag staat voorlopig de laatste oefenwedstrijd op het programma. Dan komt het Leidse GHC op bezoek in Gouda. Volgende week zaterdag trapt Jodan Boys in de poulefase van de districtsbeker (West I) af op eigen veld tegen ARC.