Jodan Boys verliest koppositie wederom na thuiswedstrijd

13-11-2011 18:46

Jodan Boys is er wederom niet in geslaagd om in een thuiswedstrijd de koppositie in de Hoofdklasse A vast te houden. Nadat twee weken geleden drie punten verspeeld werden tegen Huizen, werden er gisteren twee punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.
Patrick Akerboom startte gisteren met bijna dezelfde 11 als vorige week in het gewonnen duel tegen Sportlust '46. Sander van Gool startte gewoon weer in de basis, waardoor Remco de Rijk op de bank bleef zitten.

Op een druk sportpark Oosterwei zagen de toeschouwers dat beide teams in het begin van de wedstrijd druk wilden zetten op het doel van de tegenstander. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Jodan Boys. Mo Bellahcen kreeg de bal aangespeeld aan de linkerkant van het veld, waarna hij een mooie voorzet gaf op Kees Graafland. Graafland aarzelde geen moment en haalde gelijk uit. Deze uigelezen kans voor Jodan Boys belandde echter op de paal. Even later was daar de eerste kansje voor Sparta Nijkerk met een schot op doel.
Na ruim een kwartier spelen moest Michael de Leeuw redding bregen door een schot van Elkaddouri tot corner te verwerken. De corner werd door de verdediging van Jodan Boys niet goed verwerkt, waardoor de bal voor de voeten van Thomas Vossebelt valt en hij de bal achter de verbaasde Michael de Leeuw kan schieten.
De druk kwam nu bij de thuisploeg te liggen. Sparta Nijkerk speelde een goede partij en Jodan Boys kon niet echt heel gevaarlijk meer worden in de eerste helft. Beide teams werkten de duels vooral af rond de middellijn en kwamen niet veelvuldig in elkaars strafschopgebied.
Vlak voor rust werden er twee gele kaarten uitgedeeld aan spelers van Jodan Boys. Gino Mulder en Maarten Cieremans gingen op de bon.
Sparta Nijkerk kreeg op slag van rust nog twee goede kansen, maar Michael de Leeuw kon tot twee keer redding bieden. In eerste instantie vanuit een één op één situatie met Maurice van der Wilt en daarna op een inzet van Knul.

Na rust was het al snel duidelijk dat Jodan Boys iets moest gaan veranderen om er uberhaupt nog een gelijkspel uit te slepen.
Sparta Nijkerk kreeg al snel twee grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Het was echter Jodan Boys dat na ruim 10 minuten spelen in de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Uit een corner die genomen werd door Mo Bellahcen kon Leroy Brank doorkoppen. Maarten Cieremans kon op de lijn de bal in het net werken.
Jodan Boys leek nu te beseffen dat er misschien wel meer in zou kunnen zitten dan een gelijkspel. Niet lang na de gelijkmaker kreeg Gino Mulder nog een goed kans. Hij kwam net iets te kort na een voorzet van Kees Graafland.
Gino Mulder die eerder na een tackle al licht geblesseerd raakte werd na ruim een uur spelen vervangen door Adil Akanaoui. De aanvaller maakte afgelopen dinsdag al een goede indruk in de oefenwedstrijd tegen Alphense Boys en mocht voor de tweede keer dit seizoen als invaller figureren in de Hoofdklasse A.
Na de gelijkmaker komt Sparta Nijkerk er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Na zo'n 20 minuten spelen in de tweede helft kan er aangelegd worden voor een schot op het doel van de Leeuw, echter het wordt een enorme afzwaaier. Ook een minuut of vijf later is er nog een goede kans voor de bezoekers. Vlak hierna brengt Patrick Akerboom Jan Willem Schep nog in het veld voor Osvaldo de Pina. Jodan Boys gaat nu op zoek naar de winnende treffer, maar ziet ook Sparta Nijkerk er af en toe nog gevaarlijk worden.
Uiteindelijk geeft scheidsrechter Wijma ook eens een gele kaart aan een Sparta Nijkerk speler. Doelpuntenmaker Vossebelt mag hem incasseren.
Door het felle spel van Jodan Boys komt de voorhoede af en toe gevaarlijk op richting het doel van keeper Rijnvis. Diezelfde keeper maakt met iets minder dan een kwartier spelen bijna een kapitale blunder door bij het wegschieten van de bal tegen van Gool op te schieten. Van Gool kan echter niet profiteren van zijn fout.
De grootste kans om op voorsprong te komen voor Sparta Nijkerk, komt zo'n 8 minuten voor het einde van de wedstrijd. Gefrommel voor het doel van de Leeuw en uiteindelijk Maarten Cieremans die samen met Jesse Kok de bal van de lijn weet te halen en weg te werken.
Maarten Cieremans komt niet helemaal ongeschonden uit deze strijd, waarop Patrick Akerboom besluit om Mick van der Kaa te brengen voor de Woerdense verdediger. Mick van der Kaa, die overkwam van stadsgenoot Olympia, mag hierdoor de eerste speelminuten gaan maken in de Hoofdklasse A. Ook van der Kaa speelde afgelopen dinsdag een goede partij in de, met 6-3 gewonnen, oefenwedstrijd tegen Alphense Boys.
Met nog zo'n vijf minuten te spelen zette Jodan Boys het slotoffensief in. Sander van Gool mocht de bal nog even op zijn slof nemen en schoot hard op doel. Doelman Rijnvis van Sparta Nijkerk wist een doelpunt op fraaie wijze te voorkomen.
Kees Graafland en Sander van Gool kregen in de blessuretijd nog een goede kans, echter de stunt tegen Ter Leede, waarbij Jodan Boys in de slotfase 2-1 maakte, kon niet herhaald worden.

Gezien het spel van beide kanten is een 1-1 gelijkspel wel een terechte uitslag. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en misschien had Sparta Nijkerk nog wel iets het betere van het spel.
Jodan Boys zakt door het gelijke spel en de winst van Bennekom en Huizen naar de derde plaats. Ook Quick Boys kwam na de uiteindelijk moeizame overwinning tegen kersverse hekkensluiter Zwaluwen '30 wat dichter bij Jodan Boys.


Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Young Boys uit Haarlem. De Haarlemse club speelt de afgelopen weken niet goed en de inval van politie in het clubhuis heeft zeker ook geen goed gedaan voor de prestaties van de ploeg van Rinus Israel.

Statistieken wedstrijd:

12-11-11: Jodan Boys           - Sparta Nijkerk        1- 1  ( 0- 1)
Doelpunten:  58 Maarten Cieremans           17 Thomas Vossebelt
Geel:        Gino Mulder                    Thomas Vossebelt
             Jesse Kok
Rood:        -
Toeschouw.:  825
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (85' Mick van der Kaa), Jesse Kok,
Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina (72' Jan Willem Schep),
Gino Mulder (62' Adil Akanaoui), Leroy Brank, Sander van Gool,
Kees Graafland, Mo Bellahcen.