Jodan Boys verliest, maar blijft tweede door verlies van Quick Boys

25-02-2012 17:07

Jodan Boys heeft wederom niet weten te winnen van ODIN '59. In de zesde onderlinge ontmoeting tussen beide clubs trok ODIN voor de vierde keer op rij aan het langste eind.

Patrick Akerboom begon wederom met Jan Willem Schep in de basis. Ook Bram van Loon stond in de basis ten koste van Osvaldo de Pina.
ODIN '59 had in de eerste 15 minuten slechts een klein kansje, maar kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Richard Klijn.
Na rust was de eerste aanval van Jodan Boys. De bal op van Gool was echter niet goed waardoor hij niet bij de bal kon.
Jodan Boys werd op de huid gezeten door de spelers van ODIN, waardoor het veel breed moest spelen en met lange ballen moest werken.
ODIN krijgt aan de andere kant een goede kans. De bal gaat echter ruim over het doel van Michael de Leeuw. Leroy Brank krijgt iets later een goede kans aan de andere kant. De pass van Sander van Gool is echter net iets te scherp, waardoor Brank niet bij de bal kan en de bal over de lijn gaat.
Twee minuten later krijgt Jodan Boys een goede kans op de aansluitingstreffer. Kees Graafland gaat allen op de keeper af. Hij is echter niet scherp in de afronding waardoor de bal een eenvoudige prooi wordt voor keeper van Dijk.
Vijf minuten later lijkt Graafland weer alleen op de keeper af te gaan na een pass van Jan Willem Schep. Er wordt echter gefloten en ODIN '59 krijgt een vrije trap, waardoor ook deze kans verkeken is.
Bram van Loon pakt na ruim een uur spelen een gele kaart. Gelukkig één zonder gevolgen aangezien het zijn tweede van het seizoen is.
Inmiddels begint de tijd te dringen en beseft Patrick Akerboom dat er iets moet gebeuren. Remco de Rijk wordt naar de kant gehaald en voor hem in de plaats komt Osvaldo de Pina.
Veel helpt de wissel niet, want zes minuten later is het wederom raak voor ODIN '59. Stefan van Dijk brengt de Heemskerkers op een comfortabele voorsprong.
Jodan Boys kan na deze goal geen vuist meer maken en moet zelfs oppassen dat de voorsprong voor ODIN '59 niet groter wordt.
Ruim 10 minuten voor tijd moet Michael de Leeuw wederom optreden op erger te voorkomen.
Sander van Gool kan aan de andere kant vanuit de draai op het doel schieten. Zijn inzet gaat echter ruim over.
Met nog minder dan 10 minuten te spelen moet Jodan Boys nu echt gaan oppassen. Jodan Boys kan weinig kansen creeren en ODIN ligt op de loer om elke fout van de Jodan Boys verdediging af te straffen. Dat Jodan Boys hier voor moet waken, blijkt zo'n 8 minuten voor tijd als Kramer en Stals van ODIN '59 samen op het doel van de Leeuw afstormen. Kramer legt af op Stals, maar hij schiet echter voorlangs waarna de bal over de lijn gaat.
Patrick Akerboom besluit om ook Bram van Loon naar de kant te halen. Voor hem komt Tim Roggeveen in de plaats.
Jodan Boys zet nog aan richting het doel van Barry van Dijk en krijgt ook nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Leroy Brank gaat alleen op van Dijk af en wil de bal over hem heen plaatsen. Van Dijk heeft dit echter doorzien en kan de kans verijdelen.
In de blessuretijd krijgt Jodan Boys de laatste kans van de wedstrijd, maar deze gaat geheel in lijn met de rest van de spaarzame kansen verloren. De bal gaat ruim over het doel en zelfs bijna over het net erachter.

Jodan Boys blijft dankzij het verlies van Quick Boys bij Ter Leede op de tweede plaats staan, 5 punten achter tweede periode winnaar en koploper Huizen, dat vandaag met 2-0 won van Young Boys. Ter Leede kruipt door de winst op Quick Boys iets dichter naar Jodan Boys toe, het verschil is nu nog maar 4 punten.
Onderin staat Young Boys steviger op de laatste plaats door de winst van Sportlust '46 op Sparta Nijkerk (3-0) en de 2-1 winst van SDC Putten op DOVO.

Volgende week komt Volendam op bezoek in Gouda. Voor Jodan Boys een nieuwe kans om een periode te winnen. Laten we hopen dat er op het eigen sportpark een goed resultaat kan worden neergezet.

Statistieken wedstrijd:
25-02-12: ODIN '59             - Jodan Boys            2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  32 Richard Klijn
             69 Stefan van Dijk
Gele kaart:  Nick Goyers                    Bram van Loon
Rode kaart:  -
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,
Ahmed Ali, Bram van Loon (83' Tim Roggeveen), Remco de Rijk (63' Osvaldo de Pina),

Leroy Brank, Jan Willem Schep, Kees Graafland, Sander van Gool.