Jodan Boys verliest nipt bij Ter Leede

09-08-2014 20:56

Jodan Boys heeft vandaag nipt verloren van het uit de Topklasse gedegradeerde Ter Leede in Sassenheim. Het doelpunt viel in de tweede helft, waarbij nieuweling Marley Berkvens de bal nog een tikje meegaf.

 

Dennis van den IJssel kon vandaag niet over alle selectiespelers beschikken. Bram van Loon, Tim Roggeveen, Remco de Rijk, Achmed el Azzouti, Mo Bellahcen, Emiel Buntsma en Yassire Hamdani ontbraken. Daartegenover stond een groot aantal nieuwe spelers en spelers afkomstig uit de A1 en het 2e elftal. Zo waren Revilino Janga, Daniel Stals, Marwin Glas, Giorgio Petridis, Macky Chinkham en de van Excelsior overgekomen Marley Berkvens op de bank aanwezig. Don Mimpen (terug van Montfoort) en nieuwelingen Jeroen Camfferman, Mike Slottje en Jaouad el Yaagoubi begonnen in de basis.

 

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en de thuisploeg had in het eerste kwartier nauwelijks een goed uitgespeelde kans. Jeroen Camfferman kopte al na twee minuten spelen en naast en zes minuten later deed de mee opgekomen Roald Heerkens hetzelfde.

Uiteindelijk is het na tien minuten spelen oppassen voor de thuisploeg als Jodan Boys na een overtreding op Jorn van Lunteren een vrije trap mag nemen. Van Lunteren neemt 'm zelf, en kiest uiteindelijk verrassend voor de korte hoek. Zijn schot is echter niet hard genoeg, waardoor de keeper de bal eenvoudig kan onderscheppen.

Een minuut later ontstaat er weer gevaar. Als de keeper van Ter Leede Jeroen Borsboom van het koppen probeert af te houden, is hij even bij zijn doel weg. De bal komt voor de voeten van Jorn van Lunteren, die direct uithaalt. Hij raakt echter een verdediger van Ter Leede.

Vervolgens schieten beide teams nog eens op doel. De poging van Ter Leede is een eenvoudige prooi voor Marvin Straver en aan de andere kant mikt Don Mimpen over.

Twee minuten later ontstaat er weer een goede kans voor Jodan Boys als Jeroen Camfferman met een mooi hakje el Yaagoubi in stelling brengt. Hij schiet echter bovenin het zijnet.

Vervolgens ontstaat er even een rustigere fase met weinig kansen, maar Jodan Boys blijft de bovenliggende partij. We zijn bijna een half uur onderweg als Ter Leede een goede kans krijgt. Met een afstandsschot weet de thuisclub Marvin Straver bijna te verschalken, de bal gaat echter via de paal diagonaal terug het veld in. Vervolgens schiet Ter Leede ook nog eens over het doel van Straver.

Jaouad el Yaagoubi doet aan de andere kant hetzelfde. Als hij de bal aangespeeld krijgt met de rug naar het doel toe, draait hij zich vrij en schiet. De bal gaat echter net over.

Vlak voor rust krijgen beide teams nog een kans. Ter Leede gaat voorin slordig met de bal om en verprutst een aantal mogelijkheden om gevaar te stichten. Toch kan er nog een schot komen, maar dat gaat over.

Aan de andere kant kopt Roald Heerkens net naast, waarna er snel gefloten wordt voor de rust.

 

Na rust komen er direct een aantal wissels binnen de lijnen. Marwin Glas, Revelino Janga en Marley Berkvens vervangen Slottje, Camfferman en el Yaagoubi.

Vijf minuten na rust ontstaat er een gevaarlijke situatie bij een afstandsschot van Steemers. Marley Berkvens staat vlak voor de doellijn en raakt de bal ongelukkig waarmee hij Marvin Straver passeert.

Ter Leede is duidelijk beter uit de kleedkamers gekomen en Jodan Boys speelt rommelig in deze fase van de wedstrijd. Al snel had het namelijk 2-0 kunnen worden, ware het niet dat Marvin Straver twee keer wist te redden. Daarna krijgt Jodan Boys overigens nog een goede kans op een doelpunt. Als er een vrije trap komt staan Mitchel Heerkens en Jeroen Borsboom klaar om hem te nemen. Borsboom schiet, maar de keeper tikt de bal achter. Vanuit de corner pakt hij de bal uit de lucht voordat Borsboom gevaarlijk kan worden.

Na iets meer dan een uur spelen komen er maarliefst vijf wissels binnen de lijnen. Brank, van Lunteren , Mimpen, Borsboom en Mitchel Heerkens verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Stals, Camfferman, Petridis, el Yaagoubi en Slottje binnen de lijnen.

Ter Leede blijft de betere ploeg en de verhoudingen zijn geheel tegenovergesteld in vergelijking met de eerste helft. Wederom ontstaan er met nog ruim een kwartier te spelen twee goede kansen voor de thuisploeg. Eerst brengt Marvin Straver goed redding op een hard schot en even later komt Straver goed zijn doel uit. Er kan echter nog wel een zacht rollertje op doel geproduceerd worden, maar Revelino Janga kan de bal naast kijken.

Ook Petridis krijgt nog een goede kans, zijn schot gaat echter net naast. Verder zijn er in de slotfase weinig kansen meer te noteren. Michael van Bilsen heeft niet heel veel hoeven te doen in vergelijking met Marvin Straver.

 

Jodan Boys speelde een goede eerste helft en was hierin beter dan Ter Leede. In de tweede helft was het beduidend minder. Misschien dat dit lag aan de vele wissels en het aantal nieuwelingen dat samenspeelde in de tweede helft.

Komende dinsdag neemt Jodan Boys het op tegen Alphense Boys op eigen veld in een oefenwedstrijd.