Jodan Boys verliest nipt van Sportlust '46

12-08-2015 06:08

Jodan Boys heeft gisteren de oefenwedstrijd tegen Sportlust '46 met 2-1 verloren. Op het terrein van Alphense Boys, waar Jodan Boys samen met Sportlust '46, ARC en Alphense Boys deelneemt aan het Frans Bahlmann toernooi, wonnen de Woerdenaren nipt. Bij rust stond het 1-0. Na de rust maakte Jorn van Lunteren gelijk, maar een kwartier voor tijd viel de beslissende treffer.

 

Trainer Dennis van den IJssel zal toch een beetje met gemengde gevoelens naar de wedstrijd gekeken hebben. In de eerst helft was het spel, overigens aan beide kanten, soms rommelig. Jodan Boys, dat met Vincent Visser, Dirk Jan Rietveld, Revelino Janga, Enzo Huntink en Youri Looyensteijn in de basis begon, speelde niet echt goed. De eerste serieuze doelpoging kwam pas na het verstrijken van het eerste deel van de tweede helft. Overigens mag de terugkeer van Bram van Loon wel als een lichtpuntje gezien worden. Na meer dan een jaar blessureleed had hij weer een basisplaats en speelde geen slechte wedstrijd.

In de eerste tien minuten kan het spel van beide kanten nog niet echt bekoren. Sportlust schiet als eerste een keer gericht op het doel van Marvin Straver, maar de bal gaat over. Na bijna een kwartier spelen zijn er aan beide kanten kansen. De eerste is voor Sportlust. Als Jorn van Lunteren te zacht terug speelt op een verdediger, gaat Sportlust er vandoor. Zij laten de uitgelezen kans echter onbenut.

Aan de andere kant geeft Bram van Loon een listig steekpassje op Leroy Brank die het strafschopgebied ingeslopen is. Het passje is echter net iets te hard waardoor Brank net te kort komt.

Sportlust heeft in de eerste 25 minuten het betere van het spel, maar gelukkig voor Jodan Boys helpen zij hun kansen veelal zelf om zeep. Zo ook bij een snelle uitbraak na balverlies aan Jodan Boys zijde. Even later volgt nog een schot dat naast het doel van Straver gaat en dan lijkt het alsof Jodan Boys de draad een beetje gaat oppakken.

Eerst is er nog een smerige overtreding op Looyensteijn. Hij krijgt een klap in zijn maag, maar scheidsrechter van der Lip ziet het niet. Het spel ligt even stil, waarna Jodan Boys de draad weer oppakt. Dan is er na bijna 30 minuten spelen een goede kans voor Jodan Boys. Er is een uitbraakje, maar Jorn van Lunteren besluit al vanaf ver te schieten en de keeper te verrassen. De keeper heeft dit op tijd door, maar het schot van van Lunteren is niet goed. Het zachte schot is daardoor een makkelijke prooi voor de Woerdense sluitpost.

Maar direct op deze aanval is het wel raak. Echter aan de andere kant. Een afstandsschot gaat in de hoek van de goal van Straver, die er net niet bij kan.

In het restant van de eerste helft zijn er verder weinig grote kansen meer. Alleen een schot van Huntink in de 35e minuut dat geblocked wordt is nog het vermelden waard. Leroy Brank pakt vervolgens op maar tikt net naast.

Verder weet Vincent Visser nog twee keer alle lachers op zijn hand te krijgen. Eerst pakt hij een bal op die nog niet over de zijlijn is. Hierdoor krijgt Sportlust een vrije trap in plaats van dat de ingooi naar Jodan Boys gaat. Even later struikelt Visser en komt op zijn voorhoofd terecht. Gelukkig zonder enige schade, maar echt fris oogde de speler gisteren niet.

Verder is er ook nog een schot van van Lunteren, maar dat is te zacht.

Zo gaat Jodan Boys dus met een kleine achterstand rusten.

 

Na rust komen er direct drie wissels binnen de lijnen. Vincent Visser, Revelino Janga en Mitchel Heerkens blijven in de kleedkamer achter. Michel Verkaik, Yassire Hamdani en Fanny Waandels komen binnen de lijnen.

Na deze wissels lijkt Jodan Boys het spel meer naar zich toe te trekken. Jodan Boys zoekt de aanval en Sportlust zorgt nauwelijks voor gevaar in het eerste deel van de tweede helft.

Direct vanaf de aftrap laat Waandels zien dat hij er zin in heeft. Een goed geplaatste voorzet levert gevaar op, maar de keeper kan oppakken. Na vijf minuten spelen wordt er een overtreding op Roald Heerkens gemaakt. Hij krijgt een stevige duw waardoor hij doorglijd en zo een andere speler van Sportlust flink onderuit haalt. Als je de eerste overtreding, waar scheidsrechter van der Lip overigens al voor floot niet had gezien, dacht je misschien wel direct aan een rode kaart. Niks is echter minder waar. Iedereen heeft na een beetje duwen en trekken wel door dat hier geen opzet was en de vrije trap blijft dan ook voor Jodan Boys.

Jodan Boys zoekt de aanval weer en een kopbal die net naast gaat en een schot van Huntink dat dat naast gaat zijn de volgende kansen. Vervolgens komen er bij Jodan Boys weer twee wissels. Bram van Loon en Youri Looyensteijn gaan naar de kant. Fahri Margoum en Marwin Glas komen in het veld. En dan is het niet veel later toch raak voor Jodan Boys. Geheel verdiend overigens aangezien Sportlust in de tweede helft nog nauwelijks iets heeft laten zien. Goed voorbereidend werk van Huntink zorgt ervoor dat Jorn van Lunteren de bal in de touwen kan schieten.

Jodan Boys blijft na de 1-1 doorzetten. Nadat Huntink wordt neergelegd door de keeper, volgt een vrije trap. De keeper krijgt overigens de eerste gele kaart van de wedstrijd. De vrije trap van van Lunteren gaat net over. Ook goed doorgaan van Huntink levert even later nog een schot op, maar de keeper staat in de weg. Ook een schot van de goed ingevallen Waandels is een prooi voor de keeper.

Dan weet Sportlust zich iets te herpakken, mede door een situatie die de Woerdenaren hoop geeft op een kansje. Bij geblunder achterin na een uitgooi van Straver neemt Sportlust de bal over. Een schot op doel kan echter door Straver gepakt worden.

Vervolgens weer een goed schot. Straver tikt de bal op de lat, die vervolgens weer terug het veld in komt. Een speler van Sportlust is dan in de buurt en kan de bal achter Straver werken.

Jodan Boys heeft het even moeilijk en na wederom een hachelijke situatie achterin, pakt Enzo Huntink de eerste gele kaart aan Jodan Boys zijde. Direct daarna volgt nog een gele kaart voor een speler van Sportlust '46.

Tien minuten voor tijd volgt nog een mooie aanval waarbij Margoum snel richting het doel opstormt. Net op het moment dat hij wil schieten, loopt een Sportlust speler zachtjes tegen hem aan. Hierdoor krijgt Margoum de bal plots op de knie, waardoor het gevaar geweken is.

Aan de andere kant tikt Straver een schot nog net over, maar de grotere kansen zijn nog voor Jodan Boys, dat alles op alles zet om de 2-2 te maken. Een voorzet van Waandels kan ternauwernood tot corner verwerkt worden, waarna de volgende inzet net over getikt wordt en werderom een corner oplevert.

Het laatste echte gevaar creeert Sportlust zelf. Een hakje van een verdediger gaat bijna in het lege doel en er volgt een corner. Brank kopt de bal dan net over.

 

Het blijft 2-1 en Jodan Boys speelt hierdoor komende zaterdag om 14:30 tegen ARC op het terrein van Alphense Boys. ARC verloor de wedstrijd van Alphense Boys na een 1-1 stand na penalties.

 

11-08-15: Sportlust '46        - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)  TV 
Doelpunten:  31 Sercan Kurdal              65 Jorn van Lunteren
             74 Mitch van der Vlist
Gele kaart:  66 Fabian van Jaarsveld       77 Enzo Huntink
             78 Onbekende speler
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  475
Scheidsrechter:        B. van der Lip
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Vincent Visser (46' Michel Verkaik), Roald Heerkens,
                       Dirk Jan Rietveld, Revelino Janga (46' Yassire Hamdani), Leroy Brank,
                       Enzo Huntink, Bram van Loon (63' Fahri Margoum),
                       Youri Looyesteijn (63' Marwin Glas), Jorn van Lunteren
                       Mitchel Heerkens (46' Fanny Waandels).