Jodan Boys verliest oefenduel van Sportlust '46

03-02-2015 23:22

Jodan Boys heeft vanavond een 2-3 thuisnederlaag geleden tegen Sportlust '46.

Met een aangepaste opsteling nam Jodan Boys het op tegen de zaterdag eersteklasser uit Woerden.
Bij Jodan Boys stonden, behalve vaste krachten Don Mimpen en Mitchel Heerkens, oa Christian Bahlmann, Luuk Wismans, Jesse Branderhorst en Marwin Glas in de basis.

Sportlust kwam uiteindelijk voor rust op 0-2, waarna wissels Petridis en Camfferman Jodan Boys op gelijke hoogte brachten. Vlak voor tijd viel alsnog de 2-3.

 

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en al na drie minuten spelen mocht Nick van Baaren de openingstreffer achter zijn naam schrijven. Toch deed Jodan Boys niet onder voor de bezoekers en kreeg het zelfs een aantal aardige kansen. Na een kwartier spelen krijgt Mitchel Heerkens een vrije kans om te schieten. In plaats daarvan probeert hij het iets te mooi te doen. Zijn hakje wordt makkelijk weggewerkt. In de rebound kan Mike Slottje dan aanleggen voor een schot, dat gepakt wordt door de keeper.

Verder schiet Jesse Branderhorst na bijna een half uur spelen op doel en ook een poging van Jaouad el Yaagoubi vlak daarna is een goede. Zijn kopbal wordt echter gepakt door de keeper.

Geheel tegen de verhoudingen in komt Sportlust '46 dan ook nog eens op 0-2. Gert Labots werkt de bal langs Christian Bahlmann. Vlak daarna gaat overigens een schot van de bezoekers nog net naast en in de slotfase is Jodan Boys dan nog even gevaarlijk. Een schot van el Yaagoubi wordt door de keeper over getikt, iets wat hij uit de daarop volgende corner weer doet. Bij de volgende corner heeft hij de bal waarna het gevaar geweken is.

Jodan Boys had in de eerste helft een licht overwicht, maar wist de kansen niet te benutten. Sportlust '46 deed dit een stuk beter. Van de paar opgelegde kansen werd er liefst twee keer gescoord.

 

Na rust wordt Jaouad el Yaagoubi vervangen door Jeroen Camfferman. Jodan Boys is nog niet helemaal wakker aan het begin van de tweede helft. Zo levert een slippertje achterin een goede kans op voor de bezoekers. Bahlmann is kansloos als hij over de grond voor zijn doel valt, maar de inzet gaat naast.

Na iets meer dan een half uur spelen wordt er dan flink gewisseld aan beide kanten. De bezoekers vervangen een stuk of vier spelers en daarbij komt ook oud Jodan Boys speler Maarten Cieremans binnen de lijnen. Aan de zijde van Jodan Boys komen oa Petridis en Begeer in het veld.

Petridis staat nog maar een paar minuten in het veld als hij de aansluitingstreffer achter zijn naam mag zetten. Jodan Boys lijkt vervolgens te voelen dat er meer te halen valt na de 1-2. Na het inkomen van Lieuwe van Slooten voor Christian Bahlmann is er tien minuten voor tijd een goede aanval van Jodan Boys. Hierbij krijgt Jeroen Camfferman vanaf links een voorzet waarna hij besluit in 1 keer uit te halen. Camfferman schiet de bal hoog in het doel, een GEWELDIG doelpunt.

Zo lijkt het er op dat het 2-2 blijft, maar niets is minder waar. Vlak na de 2-2 wordt een doelpunt van Sportlust '46 nog afgekeurd wegens buitenspel, maar twee minuten voor tijd valt de goal alsnog. Nick van Baaren maakt zijn tweede van de avond en niet veel later fluit scheidsrechter Pasman af.

 

Komende zaterdag zal een deel van de spelers het in de Hoofdklasse A opnemen tegen Bennekom. De overige spelers komen met Jodan Boys 2 in actie tegen Noordwijk 2.