Jodan Boys verliest ondanks vechtlust met 1-0 bij Spakenburg

16-03-2013 21:09

Jodan Boys heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de Topklasse. Vandaag was Spakenburg, aan de blauwe zijde van de Westmaat, een maatje te groot voor de Gouwenaren. Leon Heze maakte namens de thuisploeg de winnende, vlak na rust. Marvin Straver wist met een aantal miraculeuze reddingen erger te voorkomen, terwijl aan de andere kant de bal er niet in wilde gaan voor de bezoekers.

 

Voor Jodan Boys was het vandaag van reuze belang om te winnen in Spakenburg. Jodan Boys zou met een overwinning en gunstige uitslagen op de andere velden een goede slag kunnen slaan in de strijd om de nacompetitie en eventuele directe degradatie te ontlopen. Jodan Boys moest wederom een goed resultaat weten te behalen zonder de vaste spitsten Thomas Verheijdt en Kees Graafland. Patrick Akerboom koos echter niet voor Tim Roggeveen op de nummer 10 postitie, maar Mitchel Heerkens. Ahmed Ali startt in de basis, waardoor Roggeveen op de bank zat.

 

In de openingsfase zagen de toeschouwers nog weinig hoogstaand voetbal. Jodan Boys speelde een aardige openingsfase door aardig te controleren en de aanval van de Spakenburgers op tijd in de kiem te smoren. Spakenburg speelde een mindere openingsfase met veelvuldidg balverlies en slechte passes. Toch kreeg de thuisploeg binnen tien minuten spelen een kans op een doelpunt. Bij een snelle counter komt Marvin Straver op tijd zijn doel uit en voorkomt zo een snelle voorsprong voor Spakenburg. Overigens staat de aanvaller van de thuisploeg buitenspel waardoor het feest toch niet doorgegaan was. Verder krijgt de thuisploeg nog een vrije trap, die naast het doel van Straver gaat.

1448884

Marvin Straver grijpt in bij een poging van Ramos. Dit kunstje zal hij nog een aantal keer herhalen. 

 

Ook Jodan Boys krijgt kansen, maar deze komen pas na het eerste kwartier. Gino Mulder probeert een voorzet af te geven op Remco de Rijk, maar hij wordt op de huid gezeten door meerdere verdedigers, waardoor hij niet bij de bal kan. Misschien de grootste kans uit de eerste helft is misschien wel voor Mitchel Heerkens. Hij krijgt na een snel genomen vrije trap en probeert de bal over doelman Taberima heen te lobben. Het lobje is echter net niet hoog genoeg waardoor hij nog met z'n vingertoppen bij de bal kan. Enekele minuten later blijkt al dat Marvin Straver vandaag goed in de wedstrijd zit. Hij weet bij een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg mooi te redden.

Na ruim 25 minuten spelen gaat Patrick Akerboom voor het eerst wisselen. Ahmed Ali, die iets eerder zijn schoen al verloor lijkt niet verder te kunnen spelen. De reden hiervan lijkt in de schoen te liggen. Zichtbaar balend gaat hij naar de kant en ziet Tim Roggeveen voor hem in de plaats komen.

Spakenburg komt overigens steeds meer aan voetballen toe en begint een aantal goede kansen te krijgen. Met nog ruim tien minuten op de klok lijkt Mark Veerman zich te blesseren in een poging een Spakenburg aanval te stoppen. Hierdoor gaat de aanval van Spakenburg door aangezien er geen overtreding begaan is. Gelukkig is Straver in zijn element vandaag en weet hij een 100% kans voor de thuisploeg om zeep te helpen. Spakenburgers Ramos en Ignacio weten uiteindelijk het net niet te vinden. Verder krijgt Spakenburger Pinarci de enige gele kaart in de eerste helft.

1448966

Raily Ignacio weet nog te schieten ondanks ingrijpen van Cieremans, maar Straver is attent.

 

 

Na rust komt Jodan Boys met een ongewijzigd elftal binnen de lijnen. Spakenburg gaat overigens gewoon verder waar het mee bezig was, aanvallen. Al snel ontstaat de eerste grote kans, maar de bal gaat gelukkig zachtjes naast het doel van Marvin Straver. Toch kan Straver niet alle ballen houden. Leon Heze mag na vijf minuten de openingstreffer maken. Spakenburg komt dus al snel in de tweede helft op voorsprong en de vraag is maar of Jodan Boys hier iets tegenover kan stellen. Maar dat dit moeilijk zal worden blijkt vijf minuten later wel als de bal weer eens rakelings over het doel van Marvin Straver zeilt.

Patrick Akerboom grijpt hierna in en wisselt Bram van Loon. Van Loon speelde overigens een goede wedstrijd, maar de inzet mag duidelijk zijn met het inbrengen van Osvaldo de PIna, meer dreiging voorin. De Pina mocht na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen fc Lisse eindelijk weer meespelen en het effect was snel zichtbaar. Enkele minuten nadat hij in het veld staat, levert de Pina al een goede pass af op Mitchel Heerkens. Helaas is zijn inzet niet hard genoeg om de keeper te verschalken.

1448959

Mitchel Heerkens ziet dat Taberima vlak voor hem de bal kan weggrissen.

 

Maar als je zelf meer gaat aanvallen vallen er aan de andere kant ook gaten. Zo blijkt even later als Jesse Kok even mist tast en Spakenburg gevaarlijk kan worden. Gelukkig voor Jodan Boys weet men niet te profiteren, de bal gaat naast.

Voor Jodan Boys lijkt het inmiddels duidelijk, er moet gewonnen worden. De aanval wordt ingezet, maar heel gevaarlijkwordt het nog niet. Gino Mulder probeert eens te schieten op doel, maar kan zijn voet niet goed tegen de bal zetten waardoor deze kans niet tot gevaar kon leiden. Ook Mo Bellahcen kan met een kwartier op de klok niet scoren. Na een enorme rush over het halve veld haalt hij wel goed uit, maar de bal gaat net naast het doel.

Direct na deze actie mag Jeroen Borsboom gaan invallen. Hij vervangt Mitchel Heerkens, die enkele minuten eerder een gele kaart ontving.

1448961

Spakenburg speler Maarten Woudenberg probeert Gino Mulder te stoppen.

 

Na het inbrengen van Borsboom gaat Jodan Boys nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Krap tien minuten voor tijd is er weer een grote kans. Ditmaal hoeft Leroy Brank alleen maar de voet tegen de bal te zetten. De voorzet van Mulder is echter hard en lijkt ook niet helemaal verwacht. De bal gaat uiteindelijk voorlangs. Gino Mulder kan even later zelf een poging wagen als hij zichzelf weer eens goed weet vrij te spelen. Zijn schot is fantastisch, maar wordt net zo mooi tot corner verwerkt door Taberima. Een volgend schot van Gino Mulder is echter niet krachtig genoeg en kan eenvoudig opgepakt worden door Taberima. In de extra tijd moet Marvin Straver nog een aantal keren aan de bak. Eerst brengt hij nog liggend redding en vervolgens gaat de Spakenburger op de bon wegens een overtreding. Hij gaat iets te hard door op Straver en raakt hem in het gezicht. Daarna redt Straver nog driemaal, soms op fraaie wijze op onder andere inzetten van Raily Ignacio. Jodan Boys mag blij zijn dat de uitslag niet hoger is uitgevallen en mag Marvin Straver hiervoor danken. Overigens mag gezegd worden dat de vechtlust van Jodan Boys misschien ook wel beloond had mogen worden met een doelpunt.

1449026

Mo Bellahcen hard op weg naar het doel van Taberima, ook hij weet helaas niet te scoren.

 

 

Jodan Boys verliest dus wederom, zij het dit keer op meer humane wijze. Veel hebben we daar niet aan aangezien directe concureten sc Genemuiden en Schevenigen vandaag wisten te winnen. Jodan Boys blijft nog steken op de twaalfde plaats, maar Spakenburg kan deze over gaan nemen zodra zij de inhaalwedstrijd winnend weten af te sluiten. Katwijk zorgde er wel voor dat Excelsior '31 nog op dezelfde afstand bleef door met 5-2 te winnen.

Volgende week zal Jodan Boys op eigen veld tegen Scheveningen een goed resultaat moeten neerzetten. De medepromovendus liep vandaag namelijk iets uit door thuis te winnen van IJsselmeervogels (2-1).

 

Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma voor volgende week in de Topklasse.

 

16-03-13: Spakenburg           - Jodan Boys            1- 0  ( 0- 0)  TV
Doelpunten:  50 Leon Heze
Gele kaart:  Hayri Pinarci                  Mitchel Heerkens
             ?

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1500
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok,

                      Ahmed Ali (26' Tim Roggeveen), Mark Veerman,
                      Bram van Loon (56' Osvaldo de Pina), Gino Mulder, Leroy Brank,
                      Remco de Rijk, Mitchel Heerkens (76' Jeroen Borsboom),
                      Mo Bellahcen.