Jodan Boys verliest op eigen veld met 2-3 van Alexandria '66

26-11-2011 18:21

Jodan Boys heeft vandaag op de valreep een nederlaag in eigen huis geleden tegen eersteklasser Alexandria '66 uit Rotterdam.
Op een herfstachtig sportpark Oosterwei liet Patrick Akerboom Sander van Gool op de bank beginnen.
Jodan Boys begon aanvallend aan de wedstrijd, maar kwam er nog niet echt uit. Dit zelfde gold eigenlijk ook wel voor Alexandria. Na nog geen minuut spelen lag het spel al stil voor een blessurebehandeling van Bram van Loon en een speler van Alexandria '66.
Na ruim 5 minuten spelen was de eerste kleine kans in de wedstrijd voor Kees Graafland. Hij kopte de bal net naast het doel. Na bijna een kwartier spelen kreeg ook Alexandria de eerste kans van de wedstrijd. Ook deze kopbal ging naast het doel van Marvin Straver.
In het eerste kwartier speelde het spel zich voornamelijk af op en rond de middellijn en kwamen beide ploegen nauwelijks in de buurt van elkaars goal.
Alexandria '66 kwam na iets meer dan een kwartier spelen op 0-1 door knullig verdedigen van Jodan Boys. Een snelle uitval van Alexandria liet de verdediging en Marvin Straver kansloos.
Jodan Boys probeerde iets terug te doen en zag onder andere Kees Graafland, Daniel da Cruz en Remco de Rijk nog een aantal goede kansen krijgen. Vooral het hakje van da Cruz was mooi, maar de inzet ging net naast.
Alexandria had hier ook nog een aantal schoten van afstand tegenover gesteld, maar deze waren niet echt gevaarlijk voor Marvin Straver. Wel moest Straver na ruim een half uur spelen nog goed reddend werk verrichten op een afstandsschot van de Rotterdammers.
Jodan Boys deed in deze fase van de wedstrijd zeker niet onder ten opzichte van de bezoekers en leek op weg naar de gelijkmaker. Maar vlak voor rust werd het 0-2 voor Alexandria. Marvin Straver werd om de tuin geleid, en Ahmed Ali probeerde een doelpunt nog te voorkomen. Hij kon de bal echter niet meer keren op de doellijn.
Remco de Rijk krijgt hierna ook nog een kans, zijn inzet is echter te zwak. Daniel da Cruz mag één minuut voor tijd aanleggen voor een mooi afstandsschot, de keeper van Alexandria werkt de bal net over het doel.
Ook Alexandria krijgt op slag van rust nog een kans. De bal gaat net over het doel van Marvin Straver.
Hierdoor gaat Jodan Boys met een enigzins geflatteerde stand de rust in.

Na rust brengt Patrick Akerboom een vijftal nieuwe spelers. Zo komen Kelvin Potuijt, Osvaldo de Pina, Jan Willem Schep, Gino Mulder en Sander van Gool het veld in voor respectievelijk Michel Verkaik, Jesse Kok, Leroy Brank, Daniel da Cruz en Kees Graafland.
Het begin van de tweede helft is er één van beide partijen. Jodan Boys krijgt de eerste echte goede kans. Mo Bellahcen schiet na tien minuten spelen net over.
Ook Alexandria krijgt een kans aan de andere kant, echter Marvin Straver blijft koel waardoor de Rottedammers niet kunnen profiteren. Aan de andere kans schiet Jan Willem Schep net naast en krijg Alexandria een minuut later weer een reuze kans op 0-3. Marvin Straver schermt het doel goed af en weet zo te voorkomen dat Jodan Boys op een grotere achterstand komt.
Jodan Boys lijkt langzaam maar zeker overtuigd van de aansluitingstreffer. Met de snelle Gino Mulder, de goed spelende Remco de Rijk en ook het goede spel van Osvaldo de Pina gaan de Gouwenaren in de aanval. Remco de Rijk is echter weinig fortuinlijk en mist wederom, hij kopt over.
Alexandria blijkt in deze fase nog steeds gevaarlijk. Wederom weet Marvin Straver een doelpunt van de gasten te voorkomen.
In de laatste 20 minuten gaat er een ware aanvalsgolf richting het doel van de Rotterdammers. Remco de Rijk mist DÉ kans van de westrijd om Jodan Boys de aansluitingstreffer de schenken. Hij komt voor het Rotterdamse doel met de bal en weet tot ieders verbazing de bal net naast te tikken terwijl hij nog net niet op de doellijn stond. Ook Jan Willem Schep krijgt nog een goede kans. Hij kopt, al vallend, net over het doel.
Uiteindelijk is tien minuten voor tijd Sander van Gool eindelijk effectief voor de Gouwenaren. Veel supporters morren al over zijn spel en het in mindere mate afwerken van kansen. Maar daar staat hij dan toch!
Nog geen minuut later lijkt van Gool de gelijkmaker te maken. Osvaldo de Pina legt aan voor een afstandsschot, van Gool tikt door, maar hij staat buitenspel. Twee minuten later schiet van Gool weer op het doel, zijn inzet gaat echter net voorlangs.
Jodan Boys komt toch nog langszij. Mo Bellahcen maakt zes minuten voor tijd de gelijkmaker.
De Gouwenaren blijven jagen in de hoop op de overwinning, maar Alexandria '66 komt er op slag van het eindsignaal voor het eerst in 20 minuten weer eens gevaarlijk uit. Uit een vrije trap weten de bezoekers dan toch nog te scoren. 2-3 is hierdoor de eindstand.

Jodan Boys kan terug kijken op een nuttige ontmoeting met de eersteklasser uit Rotterdam die zelf en goede gooi gaan doen naar promotie naar de Hoofdklasse. De gasten speelden goed en Jodan Boys bewees maar eens zeer veerkrachtig te zijn door een 0-2 achterstand in vijf minuten om te zetten naar een gelijkspel.

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse A voor de winterstop. Hekkensluiter Zwaluwen '30 komt dan op bezoek.
Op 10 december speelt Jodan Boys een belangrijke wedstrijd in Katwijk tegen Quick Boys. De huidige nummer 4 neemt het dan op tegen nummer 2 (Jodan Boys)! Voor deze uitwedstrijd zijn supportersbussen beschikbaar.


Statistieken wedstrijd:
26-11-11: Jodan Boys           - Alexandria '66        2- 3  ( 0- 2)
Doelpunten:  80 Sander van Gool             16 ?
             84 Mo Bellahcen                41 ?
                                            91 ?
Geel:        -
Rood:        -
Toeschouw.:  225
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (46' Kelvin Potuijt), Jesse Kok (46' Osvaldo de Pina),
Ahmed Ali, Mark Veerman, Bram van Loon, Daniel da Cruz (46' Gino Mulder),
Leroy Brank (46' Jan Willem Schep), Remco de Rijk,
Kees Graafland (46' Sander van Gool), Mo Bellahcen.