Jodan Boys verliest op eigen veld van kampioen Hoek

20-04-2014 19:59

Jodan Boys heeft gisteren op eigen veld verloren van kampioen Hoek. Na een goede eerste helft en een 1-0 voorsprong door Jeroen Borsboom, stelde Hoek vlak na rust orde op zaken en maakte er snel 1-3 van. Jeroen Borsboom bracht de spanning nog even terug, maar niet veel later viel de 2-4 al weer. Zo verloor Jodan Boys dus en moet het nog minimaal twee weken wachten tot het definitief veilig is in de Hoofdklasse.

 

Trainer van den IJssel moest het vandaag doen zonder Tim Roggeveen (geschorst) en Kees Graafland (geblesseerd). Er was wederom een basisplaats voor Yassire Hamdani en op de bank namen A-junioren Bart Korpershoek en Romario dos Santos plaats.

Jodan Boys begon aanvallend en kreeg de eerste kans met een schot op doel. Na drie minuten spelen kon keeper de Jonghe het schot echter keren. Twee minuten later gaat het bijna fout voor Hoek als een twijfelachtige terugspeelbal op keeper de Jonghe bijna door Jeroen Borsboom weggekaapt kan worden. De Jonghe is echter nog net op tijd.

Maar ook aan de andere kant ontstaan er problemen. Bij een poging om een voorzet onschadelijk te maken, schiet Bram van Loon bijna in eigen doel. Gelukkig is Michael de Leeuw op zijn hoede en pakt de bal.

Mo Bellahcen krijgt na bijna een kwartier spelen een kans om van afstand uit te halen. Hij schiet echter nog ruim over het doel. Drie minuten later mag Bellahcen weer een poging wagen. Deze poging is beter, maar gaat op de hoek van de lat. Vlak daarvoor was er nog even een hachelijke situatie achterin, toen bij een misverstand tussen Roald Heerkens en Michael de Leeuw, laatstgenoemde nog net op tijd weg kon werken.

Inmiddels zijn er twintig minuten gespeeld als Leroy Brank enkele toeschouwers voorzichtig doet juichen. Hij kopt de bal uit de handen van de Jonghe binnen, maar begaat een overtreding. Het doelpunt gaat dus niet door.

Jodan Boys krijgt genoeg kansen, onder andere nog via Hamdani (schot voorlangs), van Lunteren (1 op 1 met de Jonghe), maar moet zelf ook oppassen voor de snelle counters van Hoek. Gelukkig heeft bij deze poging de spits van Hoek geen oog voor zijn medespelers en schiet naast.

Met nog tien minuten tot de rust krijgen Leroy Brank en Jeroen Borsboom beide een kans om te scoren. Allebei schoten zij vanaf rechts op doel, maar de Jonghe keerde beide schoten. Vervolgens krijgt Hoek nog een kans, waarna een mooie actie van Mitchel Heerkens, hij speelt de bal door de benen van een speler van Hoek, een goede kans oplevert. Van Lunteren krijgt de bal en geeft voor op Hamdani. Hamdani twijfelt, waardoor hij de bal kwijt raakt.

Toch is het vlak daarna wel raak. Eerst een goede pass op Hamdani, die vervolgens Borsboom de bal voor geeft. Borsboom schiet binnen, 1-0!

Hoek probeert voor rust nog wat terug te doen, maar een kopbal gaat ruim over het doel van Michael de Leeuw. Overigens mag Hoek blij zijn dat het met rust niet op 3-0 achterstand staat. Na de bal op de lat van Bellahcen eerder in de tweede helft, mikt Borsboom op slag van rust op de paal.

Jodan Boys gaat met een 1-0 voorsprong rusten en het lijkt haast wel of Hoek het wel gezien heeft. Zij zijn inmiddels al kampioen.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Hoek lijkt in de rust wakker te zijn geworden en stelt snel orde op zaken. We zijn nog geen twee minuten onderweg als Guillame Clinckemaille de stand op 1-1 zet. Twee minuten later kan Michael de Leeuw redding brengen en zorgt ervoor dat Hoek niet heel snel de voorsprong neemt. Drie minuten later moet Mark Veerman aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart. Vanuit de vrije trap week Kyle Doesburg Hoek op voorsprong te zetten. Zo is het dus al weer snel 1-2 en wordt het niet veel later nog erger. Als Michael de Leeuw eerst nog redding brengt, staat hij bij de tweede poging uit de reboud aan de grond genageld en zo zet Clinckemaille Hoek op 1-3.

Jodan Boys lijkt wakker geschud te zijn en gaat direct op zoek naar het doel van de Jonghe. Eerst kan een schot van van Lunteren nog gekeerd worden door hem en vlak daarna is een poging van Mitchel Heerkens wel een heel makkelijke prooi voor hem.

Niet veel later gaat Mitchel Heerkens er af en mag Romario dos Santos zijn debuut maken in Jodan Boys 1 op 17 jarige leeftijd. Hoek krijgt vervolgens nog een goede kans op de 1-4, maar Mark Veerman werkt weg op de doellijn. En dan is het aan de andere kant raak! Jeroen Borsboom neemt de bal aan en schiet fraai binnen. Zo is het weer 2-3.

Hoek probeert het daarna weer, maar de Leeuw blijft koel in een 1 op 1 situatie. Vervolgens is er nog een solo van een speler van Hoek over ruim twee derde van het veld, maar ook hier kan Michael de Leeuw ingrijpen.

Dennis van den IJssel haalt vervolgens Diego Liefden naar de kant en brengt Marvin van der Pluijm in het veld.  Direct komt er weer aanvallend spel van Jodan Boys, maar vallen er ook gaten achterin. Kyle Doesburg kan hiervan profiteren en zet Hoek met een kwartier te spelen op 2-4. Verder zijn er in het restant aan beide kanten nog kansjes, maar vallen er geen goals meer. Jodan Boys verliest en zag gelukkig dat Kloetingen de 1-0 tegen XerxesDZB niet vast kon houden. De Rotterdammers maakten uiteindelijk nog gelijk, waardoor Kloetinge nu 5 punten minder heeft dan Jodan Boys.

Het doek voor Heinenoord is eveneens gevallen. Zij verloren gisteren op eigen veld van Deltasport (1-4). Volgende week is er geen competitievoetbal, over twee weken moet Jodan Boys voor het laatst op eigen veld aan de bak in de Hoofdklasse B. Dan komt XerxesDZB op bezoek. Als Kloetinge niet verder kan komen dan een gelijkspel bij Smitshoek, dan is Jodan Boys ongeacht het resultaat tegen XerxesDZB veilig.

 

Komende dinsdag komt Jodan Boys weer in actie. Dan neemt de ploeg het in de 1/8 finale van de Voetbal Rijnmond Cup op tegen VOC in Rotterdam.

 

19-04-14: Jodan Boys           - Hoek                  2- 4  ( 1- 0)
Doelpunten:  40 Jeroen Borsboom             47 Guillame Clinckenmaille
             65 Jeroen Borsboom             52 Kyle Doesburg
                                            55 Guillame Clinckenmaille
                                            74 Kyle Doesburg

Gele kaart:  42 Mark Veerman
             89 Yassire Hamdani
Gele kaart:  -

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  40
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden (70' Marvin van der Pluijm),
                       Roald Heerkens, Mark Veerman, Bram van Loon
                       Leroy Brank, Yassire Hamdani, Mo Bellahcen,
                       Jeroen Borsboom, Jorn van Lunteren,
                       
Mitchel Heerkens (64' Romario dos Santos).