Jodan Boys verliest openingswedstrijd van Quick Boys

05-09-2015 20:31

Jodan Boys heeft vandaag de eerste competitiewedstrijd bij Quick Boys verloren. Nadat het lange tijd 0-0 bleef, kwam Quick Boys een kwartier voor tijd op 1-0. Vervolgens werd Jodan Boys een penalty ontnomen waarna het in blessuretijd zelfs nog 2-0 werd.

 

Jodan Boys trainer Dennis van den IJssel begon met een weinig verrassende opstelling. Marvin Straver kreeg de voorkeur boven Tim van der Linden, Bram van Loon speelde achterin en Fanny Waandels en Mo Bellahcen speelden ook in de basis.

In een eerst helft waarin niet heel veel te beleven viel, was vooral de thuisploeg gevaarlijk. Na tien minuten spelen stopt Straver de eerste inzet, die afkostig is van el Osrouti. Er volgt nog een poging van el Osrouti even later, maar deze bal gaat meters naast en Straver kan rustig blijven staan.

 

Don Mimpen probeert Sahadewsing bij te houden.

 

Verder zijn er weinig kansen. In de kluts vlak voor het doel probeert Guyt de bal langs Straver te wippen, maar dit mislukt. Ook een poging van Cohen na een half uur treft geen doel, maar gaat rakelings over.

Vlak voor rust is er nog een goede aanval van Jodan Boys. Jorn van Lunteren schiet op doel, maar keeper Zwart weet redding te brengen. Achmed el Azzouti is vervolgens niet snel genoeg bij de bal, die vervolgens de achterlijn passeert.

 

Na rust een ongewijzigd Jodan Boys, dat direct de aanval zoekt. Een poging van Mo Bellahcen levert echter niets op, de bal mist richting. Vervolgens is er aan de andere kant wel gevaar via Steemers en Teijsse, maar het blijft 0-0. Ook Bram van Loon, die in de voorbereiding al liet ziet helemaal terug te zijn, deed het vandaag weer niet slecht. Hij kopt een gevaarlijke voorzet van Sahadewsing over de achterlijn voordat een speler van Quick Boys er bij kan.

 

Marvin Straver was misschien wel de 'man of the match' ondanks de twee tegengoals.

 

Inmiddels is Fanny Waandels dan al naar de kant gegaan en vervangen door Enzo Huntink, maar veel levert deze wissel Jodan Boys nog niet op. Quick Boys gooit het tempo in de tweede helft wat omhoog en gaat nadrukkelijk op zoek naar de 1-0. In de 74e minuut lukt dat dan ook als Aafjes een mooi balletje op van der Plas geeft. Die zet voor en Guijt kan de bal dan achter Straver koppen omdat niemand hem het koppen belet.

Straver brengt later nog goed redding op een inzet van Sahadewsing die het al liggend probeert. Aan de andere kant krijgt Brank nog een goede kans. Uit een verre ingooi kopt hij de bal richting het doel, maar Zwart kan nog richting de bal, die vervolgens over de achterlijn gaat.

Er zijn inmiddels nog twee minuten te spelen als een speler van Katwijk hands lijkt te maken. De vele Jodan Boys spelers voorin appeleren allemaal, maar scheidsrechter Gerritsen wil er niet aan. Jodan Boys moet vervolgens in de blessuretijd nogmaals een doelpunt verwerken. Yordi Teijsse schiet op doel en raakt Michel Verkaik. Hierdoor veranderd de bal van richting en gaat ie er naast Straver in.

 

Michel Verkaik ligt er verslagen bij na de 2-0 in blessuretijd.

 

Jodan Boys verliest zo de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse B en zal aankomende zaterdag moeten proberen om de punten in Gouda te houden. Dan komt Hoek op bezoek. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen verloor de eerste competitiewedstrijd kansloos van Ter Leede met 0-4. Kortom zij zullen net als Jodan Boys willen winnen! Verder won ASWH ook met grote cijfers (6-0) van Deltasport. Zwaluwen en Haaglandia deelden de punten (3-3) na een 3-0 voorsprong voor de promovendus Haaglandia.

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B.

 

05-09-15: Quick Boys           - Jodan Boys            2- 0  ( 1- 0)  TV 
Doelpunten:  74 Yuri Guijt
             93 Yordi Teijsse
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  2000
Scheidsrechter:        M. Gerritsen
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank,
                       Fanny Waandels (51' Enzo Huntink), Mo Bellahcen,
                       Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.