Jodan Boys verliest uiteindelijk nipt van XerxesDZB

27-09-2011 22:59

Om 19:30, een half uur voor aanvang van de wedstrijd, stonden de lichten op sportpark Oosterwei al weer aan. Patrick Akerboom liet een groot aantal spelers vanavond niet meedoen in deze oefenwedstrijd. Zo bleven onder andere Jesse Kok, Ahmed Ali, Leroy Brank, Osvaldo de Pina en Sander van Gool vanavond op het trainingsveld. Xerxes begon fel en dit resulteerde al snel in de openingstreffer. Jodan Boys ging hierna in de aanval en kreeg een klein kansje. Verder ging het een beetje op en neer, maar na ruim 10 minuten was het al weer 0-2. Jodan Boys leek nog niet genoeg gewaarschuwd want vlak daarna werd uit een goede aanval van Xerxes net over gekopt. Na ruim een kwartier spelen was er de eerste goede kans voor Jodan Boys door een kopbal van Remco de Rijk vanuit een corner. Na bijna 25 minuten kreeg Xerxes weer een goede kans. Een uitbraak en een grensrechter die niet voor buitenspel wil fluiten leverde bijna de 0-3 op. De aanvaller wist echter niet in het lege doel te schieten. Ook hierna moest de Leeuw nog een aantal keer ingrijpen. Na ruim een half uur spelen waren er weer joekels van kansen. Het enige wapenfeitje wat hier tegenover stond kwam middels een afstandsschot van Schep. Met nog 5 minuten spelen kreeg Jodan Boys na een overtreding op Kortleven een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jan Willem Schep schoot goed, maar net over.
Na de rust komen Graafland voor Bellahcen, Roggeveen voor Cieremans en Wiltink voor Kortleven in het veld. Xerxes probeert gelijk druk te zetten, maar de eerste twee goede kansen zijn voor Kees Graafland. Het lijkt er op dat Jodan Boys nu echt wakker is en na een mooie aanval over rechts krijgt Schep de bal aangespeeld en schiet hard raak. Nog geen minuut later knalt de bal alweer op de binnenkant van de paal bij het doel van Jodan Boys. Gelukkig kan de Leeuw de teruggekaatste bal opvangen. Jodan Boys speelt in de tweede helft beduidend beter. Na ruim 20 minuten spelen krijgt Graafland een goede kans waarna Benjafaar het nog probeert in de korte hoek. De bal gaat echter net naast. Xerxes komt wel weer iets terug in het spel maar de verdediging van Jodan Boys was scherper dan in de eerste helft. Kees Graafland kreeg ruim 10 minuten voor tijd nog een goede kans. De keeper leek verkeerd te staan, maar pakte de bal toch nog voordat hij over hem heen stiftte.
Tot het einde van de westrijd probeerden beide teams nog een treffer te forceren. Het bleef echter 1-2.

Komend weekend staat er weer een serieuze opdracht te wachten voor de ploeg van Patrick Akerboom. Dan gaat zijn elftal op bezoek bij Volendam. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30.

Statistieken:

27-09-11: Jodan Boys           - XerxesDZB             1- 2  ( 0- 2)
Doelpunten:  53 Jan Willem Schep             3 Andy Bouterse
                                            12 Nixon Dias
Geel:        -
Rood:        -
Toeschouw.:  65
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (46' Tim Roggeveen), Mick van der Kaa,
Mark Veerman, Otman Benjafaar, Kevin Potuijt, Gino Mulder, Jan Willem Schep,
Stefan Kortleven (46' Jesse Wiltink), Remco de Rijk, Mo Bellahcen (46' Kees Graafland).