Jodan Boys verliest van GVVV en degradeert naar de Hoofdklasse

11-05-2013 18:12

 

Jodan Boys heeft vandaag niet kunnen winnen in Veenendaal van GVVV en degradeert naar de Hoofdklasse. Ruim 100 meegereisde Jodan Boys supporters zagen Kees Graafland na een 2-0 ruststand nog wel de aansluitingstreffer maken, maar dit haalde uiteindelijk niets meer uit. Door de winst van Spakenburg op Kozakken Boys, mogen zij nu in de herkansing.
 
Patrick Akerboom begon weer met Diego Liefden en Gino Mulder in de basis. Mitchel Heerkens startte op de bank.
Voor Jodan Boys begon de wedstrijd slecht. Al na iets meer dan een minuut spelen kwam Jodan Boys op achterstand en leek alle hoop vervlogen. Tony Crusel schoot Ahmed Ali voorbij en gaf voor op Simon Brouwer die vervolgens Marvin Straver passeerde.
Jodan Boys zocht vervolgens de aanval, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Ook een vrije trap na bijna een kwartier spelen werd eenvoudig gepakt door de Veenendaalse keeper.
1544639
Diego Liefden stond wederom in de basis. Speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Jodan Boys?
 
Verder waren er nog wat kleine kansen voor GVVV, maar de verdediging van Jodan Boys, en vooral Mark Veerman greep goed in.
Toch krijgt Jodan Boys halverwege de eerste helft een goede kans. Mo Bellahcen neemt een vrije trap en schiet hard het strafschopgebied in. Leroy Brank kan uiteindelijk net niet bij de bal, waardoor deze doorschiet. Toch is deze vrije trap niet onaardig, de bal gaat maar net naast.
Drie minuten later is Jodan Boys pas echt dichtbij de gelijkmaker. Na een mooie rush van Diego Liefden, geeft hij een voorzet die tot corner verwerkt wordt. Uit deze corner komt de bal voor de voeten van Mulder, die kapt en schiet. De bal gaat echter op de paal en schiet terug het veld in. Toch moet Jodan Boys oppassen dat het niet verder op achterstand komt. GVVV is er namelijk weer eens snel uit, maar na een goede voorzet van van der Wilt, weey zijn collega de voet niet goed tegen de bal te krijgen, waarna Jodan Boys kan overnemen.
Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft, krijgt Thomas Verheijdt een goede kans. Hij wacht echter te lang met schieten, waardoor de poging tot corner verwerkt kan worden. Uit deze corner schiet GVVV weer uit de startblokken en kan Tony Crusel de thuisploeg op 2-0 zetten. Aan de andere kant krijgt Thomas Verheijdt weer een goede kans. Zijn schot van dichtbij wordt echter gekeerd.
Inmiddels is het bijna rust als Mo Bellahcen een harde tik krijgt. De overtreding wordt door de matig fluitende scheidsrechter Duarte slechts bestraft met geel. Brank reageerde fel en kreeg ook geel. Uiteindelijk floot Duarte na twee minuten extra tijd af. Zo gaat Jodan Boys dus met een 2-0 achterstand rusten in de wetendheid dat Spakenburg met 2-0 voorstond tegen Kozakken Boys.
1544630
Ahmed Ali in actie in zijn laatste wedstrijd voor Jodan Boys. Hij vertrekt naar een andere club.
 
Na rust kwam er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen, dat op zoek moest gaan naar de aansluitingstreffer. Toch liet GVVV al direct weer zien dat het niet zo makkelijk zou worden. Al direct kreeg de thuisploeg een goede kans. Maar ook aan de andere kant was er een kans. Thomas Verheijdt kopt echter over.
Even later krijgt Osvaldo de Pina geel na een nuttige overtreding. Patrick Akerboom besluit daarop de Pina naar de kant te halen. Voor hem komt Remco de Rijk het veld in. Met de Rijk in het veld woest direct de aanval gezocht en dit levert ook snel wat op. Kees Graafland brengt Jodan Boys terug in de wedstrijd, 2-1. Jodan Boys lijkt zich nu te realiseren dat het nog steeds mogelijk is en krijgt direct weer een kans. Dit keer weet Verheijdt op aangeven van Graafland niet te profiteren.
Vervolgens mag Mitchel Heerkens invallen voor Gino Mulder. Jodan Boys blijft kansen creeeren en nu is het Kees Graafland die de bal niet langs de Veenendaalse keeper krijgt na een goede pass van Thomas Verheijdt.
Met nog een kwartier op de klok gaat Patrick Akerboom voor het laatst wisselen. Aanvoerder Jesse Kok mag plaats maken voor Tim Roggeveen, die in aanvallend opzicht zijn steentje kan bijdragen. En Jodan Boys blijft ook aanvallen. Zo krijgt Thomas Verheijdt weer een goede kans en schiet Mitchel Heerkens uiteindelijk ruim over in de daarop volgende poging. Vervolgens krijgt Kees Graafland nog een uitgelezen kans om op doel te schieten. Na een mooi tikje op Graafland schiet hij vervolgens verschrikkelijk mis, waardoor de bal voorlangs gaat.
In de resterende tien minuten probeert Jodan Boys nog wel kansen te creeeren, maar een doelpunt zit er niet meer in. Ook kan GVVV er af en toe nog gevaarlijk uitkomen, maar gelukkig weet Marvin Straver met hulp van de verdediging het doel verder schoon te houden.
1544767
Teleurstelling bij Thomas Verheijdt na de degradatie van Jodan Boys.
 
Zo verliest Jodan Boys van GVVV met 2-1 en degradeerd het net als sc Genemuiden, dat met 2-3 verloor van HHC Hardenberg. Spakenburg mag na de overwinning op Kozakken Boys (3-1) de nacompetitie in.
1544770
Patrick Akerboom troost Mo Bellahcen na de nederlaag tegen GVVV en de degradatie.
 
Klik hier voor de overige uitslagen en de eindstand in de Topklasse.