Jodan Boys verliest van RVVH in finale Rijnmond Cup

15-06-2014 20:17

Jodan Boys heeft gisteren met 0-2 verloren in de finale van de Voetbal Rijnmond Cup. RVVH had twee minuten nodig om twee keer te scoren en zette daardoor in de eerste helft tevens de eindstand op het scorebord.

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag over een groot aantal spelers niet meer beschikken. Slechts 8 spelers van de selectie waren beschikbaar voor deze wedstrijd. Zo waren Michael de Leeuw, DIego Liefden, Jesse Kok, Mark Veerman, Bram van Loon, Tim Roggeveen, Leroy Brank en Kees Graafland afwezig. Hierdoor kregen veel spelers uit het 2e elftal, de A1 en het 3e/4e elftal speelminuten in Jodan Boys 1. Kortom een lastige opgave tegen een ploeg die als 2e eindigde in de Hoofdklasse B. Dennis van den IJssel start met van Bilsen op doel, Wim de Jong, Daniel Stals, Edwin van Straten en Bart Korpershoek in basis.

De wedstrijd begon matig met weinig kansen aan beide kanten. Pas na ruim een kwartier krijgt RVVH de eerste kans van de wedstrijd met een schot dat voorlangs gaat. Het eerste wat Jodan Boys daar tegenover stelt is een corner, drie minuten later. Deze levert echter weinig op. Tien minuten later is er pas weer een noemenswaardig moment, als Edwin van Straten een overteding maakt en geel krijgt. De vrije trap van RVVH gaat net over.

Maar vlak daarna is het dan toch wel raak. Guytano dos Santos weet Michael van Bilsen met een prachtig afstandsschot te verrassen, 0-1. Jodan Boys, nog amper van de schrik bekomen, moet zich nu gaan herpakken. Dat dit nog een moeilijke opgave gaat worden blijkt twee minuten water wel. Wederom is het Dos Santos die eerst nog mist, maar dan wel profiteert, 0-2 en tevens de ruststand.

 

Na rust wordt Edwin van Straten vervangen door Arjen Potharst. Beide spelers maken deel uit van het 3e/4e elftal van Jodan Boys. Al snel ontstaat er een eerste kans voor Jodan Boys. Na vijf minuten spelen schiet Jorn van Lunteren echter net naast. Vlak daarna krijgt Roald Heerkens een gele kaart en wordt ook de tweede wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen gebracht. Bart Korpershoek verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Yassire Hamdani.

Inmiddels zijn we bijna een kwartier onderweg als Jeroen Borsboom een grote kans krijg. Zijn kopbal gaat echter net over. Vijf minuten na deze grote kans krijgt Micha Moerenhout het rood voorgehouden na het maken van een slaande beweging richting Jorn van Lunteren. Maar Jodan Boys komt even later goed weg toen RVVH op de paal schoot.

Twaalf minuten voor tijd komt de laatste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Jorn van Lunteren mag naar de kant. Voor hem in de plaats komt Rick Begeer. In het restant van de wedstrijd gebeurt er weinig meer. RVVH weet met 10 man de 2-0 vast te houden en Jodan Boys heeft geen moment aanspraak kunnen maken op de winst. Kortom een terechte overwinning van RVVH, die dat overigens voor de derde keer dit seizoen deden.

 

Voor Jodan Boys zit het seizoen er nu ook op, hoewel de trainingen al weer snel hervat worden voor het eerste deel van de seizoensvoorbereiding. Jodan Boys traint nog een paar weken voor de oefenwedstrijd tegen Spart op 5 juli. Vervolgens zijn er weer een paar weken vakantie, waarna de trainingen eind juli weer starten.

 

14-06-14: Jodan Boys           - RVVH                  0- 2  ( 0- 2)  TV 
Doelpunten:                                 35 Guytano dos Santos
                                            37 Guytano dos Santos
Gele kaart:  33 Edwin van Straten
             53 Roald Heerkens
Rode kaart:                                 65 Micha Moerenhout
Toeschouw.:  750
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Wim de Jong, Daniel Stals,
                       Edwin van Straten (46' Arjen Potharst),
                       Bart Korpershoek (56' Yassire Hamdani), Roald Heerkens,
                       Remco de Rijk, Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom,
                       Jorn van Lunteren (78' Rick Begeer), Mitchel Heerkens.