Jodan Boys verliest weer met 2-0 van Capelle

09-03-2013 19:51

Net als in de uitwedstrijd, was Capelle ook dit keer te sterk. Op sportpark Oosterwei verloor Jodan Boys met 0-2 van de regiogenoot. Bij rust stond het nog 0-0, maar Jodan Boys wist voorin geen vuist te maken.

 

Patrick Akerboom startte vandaag met dezelfde basiself als in de verloren wedstrijd tegen Katwijk. Zo speelde Tim Roggeveen wederom met nummer tien en was ook Bram van Loon met nummer zes er vanaf de eerste minuut weer bij.

Direct vanaf de aftrap probeerde Jodan Boys druk te zetten op het doel van de bezoekers. Al binnen de minuut had er een grote kans kunnen ontstaan. Een voorzet op Remco de Rijk was mooi op maat en hij kon tussen twee Capellenaren op het doel afstormen, ware het niet dat hij net buitenspel stond. Ook Gino Mulder krijgt ruim vijf minuten later een kans, maar zijn schot is niet hard genoeg. Verder is het vooral Capelle dat er af en toe gevaarlijk uit komt. De meeste aanvallen kunnen vroegtijdig in de kiem gesmoord worden.

1435930

Bram van Loon kijkt toe hoe Leroy Brank aan de bal is met twee Capellenaren op zijn huid.

 

Vlak na de kans van Mulder komt Marvin Straver goed voor de dag. Hij verwerkt een schot nog tot corner. Iets wat in het eerste kwartier vaker gebeurt. In totaal krijgen de bezoekers vier corners in deze fase van de wedstrijd. Daarna breekt er een wat mindere fase aan. Jodan Boys probeert het zo nu en dan met een bal naar voren, maar meestal staat daar niemand om een aanval op te zetten. Capelle heeft meer balbezit en beperkt zich tot een aantal kleine kansen. Vooral Bram van Loon heeft het moeilijk. Hij verliest veelvuldig de bal en voorziet zijn medespelers van moeilijke passes. Mark Veerman en Ahmed Ali doen het beduidend beter. Zij ruimen veelvuldig op en Ali is zo nu en dan belangrijk bij de opbouw van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg. Overigens moet wel gezegd worden dat de inzet van het hele team goed was, hoewel de communicatie onderling beter kon.

Toch werd al snel duidelijk dat het voor Jodan Boys heel moeilijk zou worden vandaag. Capelle was sterker en Jodan Boys kon niet afronden. Halverwege de eerste helft bewees Remco de Rijk dit nog eens met een schot op doel. Hij probeerde de Capelse doelman in de korte hoek te verschalken. Zijn schot was echter niet hard genoeg en was een eenvoudige prooi voor de keeper.

De bezoekers waren echter het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft. Met nog zeven minuten op de klok ging de bal via de buitenkant van de paal nog terug het veld in en twee minuten later ging een scherpe voorzet voorlangs omdat een aanvaller van Capelle niet bij de bal kon. Zo wist Marvin Straver zijn doel schoon te houden en werd er met een 0-0 stand thee gedronken.

 

Na de rust kwam er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Bram van Loon was hier overigens iets beter voor de dag gekomen dan in de eerste helft. Vooral na vijf minuten spelen was hij belangrijk. Bij een schot op het doel van Straver zette van Loon zijn voet voor de bal waardoor de bal hoog over het doel van Straver ging. Maar Jodan Boys bleef vooral verdedigen en had nauwelijks kansen in de openingsfase van de tweede helft. Uiteindelijk kan niemand bij Jodan Boys voorkomen dat Capelle op voorsprong komt. Bij een vrije trap krijgt Peter de Lange de bal op zijn borst en haalt uit, 0-1!

1435928

Tim Roggeveen probeert Marvin van der Pluijm van de bal te houden.

 

Tien minuten na de openingstreffer wordt het tijd om in te grijpen voor Patrick Akerboom. Tim Roggeveen, die duidelijk niet uit de verf komt op de nummer tien positie, mag het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Mitchel Heerkens. Met het inbrengen van Heerkens lijkt het spel iets beter te worden, maar nog steeds is Capelle af en toe gevaarlijk. Een paar minuten na de eerste wissel komt ook Jeroen Borsboom in het veld. Remco de Rijk mag het veld verlaten. Veel halen de wissels niet uit. Jeroen Borsboom is onzichtbaar en Capelle blijft de grootste kansen krijgen. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen schiet Capelle nog net over het doel van Marvin Straver, maar even later is het raak. Bij wederom een snelle aanval van Capelle gaat de vlag van de grensrechter omhoog wegens buitenspel. Alle Jodan Boys spelers besluiten daarop stil te staan waardoor twee andere Capelle spelers er als een haas vandoor gaan. Zij stonden namelijk niet buitenspel en de speler die dat wel stond bleef uiteindelijk van de bal af. Zo kon van Oeveren voor Capelle de 0-2 maken en was het definitief beslist.

Jodan Boys probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar een schot hoog over van Mulder en een goede kopkans van Brank, zo'n drie minuten voor tijd mochten niet baten. De kopbal van Brank werd door de keeper tot corner verwerkt. Ook Diego Liefden mocht nog even wat minuutjes maken. Hij kwam zeven minuten voor tijd het veld in, Maarten Cieremans verliet het veld.

Jodan Boys mocht overigens blij zijn dat het bij 0-2 bleef. In de blessuretijd kreeg Capelle nog twee reuze kansen, maar wist deze niet te benutten.

 

Jodan Boys verliest dus wederom en moet zich toch een beetje zorgen gaan maken. Mede doordat directe concurrenten Scheveningen en Excelsiror '31 beide wisten te winnen. Gelukkig deed IJsselmeervogels wel wat het moest doen, winnen. Spakenburg verloor dus ook en liep niet in op Jodan Boys. Ook DETO deed dit niet. Kozakken Boys was met 0-6 te sterk in Vriezenveen. De laatste plaats is hierdoor inmiddels uit zicht voor Jodan Boys. Met 22 punten meer dan de hekkensluiter en nog zeven wedstrijden te spelen kan de laatste plaats onmogelijk voor Jodan Boys worden.Verder eindigde de wedstrijd Rijnsburgse Boys - sc Genemuiden op het nippertje in 3-3. Rijnsburgse Boys keek een aantal keren tegen een achterstand aan, waardoor sc Genemuiden slechts één punt dichter bij Jodan Boys komt. Verder deed GVVV goede zaken door Barendrecht te verslaan. Katwijk en fc Lisse speelden niet. Het veld in Lisse was afgekeurd.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Topklasse, evenals alle eerder uitslagen van Jodan Boys en het restant van het programma voor Jodan Boys in de Topklasse.

 

Volgende week staat er voor Jodan Boys een cruciale wedstrijd op het programma. Spakenburg, directe concurrent van Jodan Boys moet dan aan de blauwe kant van de Westmaat verslagen worden. Kan Jodan Boys beide Spakenburgse clubs twee keer verslaan in één seizoen?

 

Statistieken wedstrijd:

09-03-13: Jodan Boys           - Capelle                0- 2  ( 0- 0)  TV
Doelpunten:                                 56 Peter de Lange
                                            81 Lucas van Oeveren
Gele kaart:  -

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  475
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans (83' Diego Liefden), Jesse Kok,

                      Mark Veerman, Ahmed Ali, Bram van Loon, Gino Mulder,
                      Leroy Brank, Remco de Rijk (73' Jeroen Borsboom),
                      Tim Roggeveen (66' Mitchel Heerkens), Mo Bellahen.