Jodan Boys verslaat medekoploper SteDoCo en stijgt een plaatsje

02-11-2013 19:56

Jodan Boys heeft vandaag eenvoudig gewonnen van medekoploper SteDoCo. Jodan Boys won dankzij doelpunten van Mitchel Heerkens, Jeroen Borsboom en Marvin van der Pluijm. Jodan Boys stijgt door deze winst en het verlies van ASWH bij Hoek naar de vijfde plaats en ziet de marge met de nummer 4 en 3 kleiner worden (2 en 3 punten).

 

Patrick Akerboom begon vandaag met Remco de Rijk en Mitchel Heerkens in de basis. Hierdoor bleven Marvin van der Pluijm en Jan Willem Schpe op de bank bij aanvang.

Na een openingsfase, waarbij SteDoCo zeker niet onder deed voor Jodan Boys, trok de ploeg van Patrick Akerboom langzaam het initiatief naar zich toe. Na tien minuten spelen kan Jeroen Borsboom gevaarlijk voor het doel van de gasten zijn. De keeper van SteDoCo is echter net op tijd bij de bal, waardoor Borsboom niet voor de openingstreffer kan zorgen.

Toch is het spel van Jodan Boys nog niet goed genoeg. Dat bewijst Mitchel Heerkens even later als hij een hoge voorzet te hard geeft, waardoor de bal ruim over het doel gaat. Ook aan de andere kant ontstaat gevaar bij het doel van de Leeuw. Hij moet ver uit zijn doel komen om de bal te onderscheppen. Op de rand van het strafschopgebied werkt hij de bal weg, maar werkt daarbij zijn directe tegenstander naar de grond. De grensrechter had inmiddels al gevlagd voor buitenspel, waardoor de geclaimde penalty van SteDoCo zijde niet doorging. Maar even later zijn de gasten wederom gevaarlijk. Bij een razendsnelle uitbraak van de gasten na een mislukte aanvalspoging van Jodan Boys, kan Michael de Leeuw een zwak schot van één van de aanvallers maar net stoppen. Hij grist nog even naar de bal nadat hij 'm loslaat, en heeft de bal net op tijd klemvast, voordat een andere SteDoCo speler voor gevaar kan zorgen.

Jodan Boys lijkt dus nog een moeilijke middag te krijgen tegen de tweedejaars Hoofdklasser aangezien het zelf nog weinig grote kansen gecreeerd heeft. Jeroen Borsboom is na ruim 25 minuten spelen overigens dicht bij de 1-0. Zijn kopbal wordt door de keeper echter net over het doel gewerkt. De corner die daarop volgt, levert weinig gevaar op.

Na iets meer dan een half uur spelen komt Jodan Boys dan toch op voorsprong. Na een snelle ingooi werkt Mitchel Heerkens op prachtige wijze de bal in het doel. Zo kan Jodan Boys de nare nasmaak van vorige week toch weer wegspoelen. Jodan Boys put kracht uit de voorsprong en benut al weer snel de volgende kans. Na nog geen twee minuten spelen is het Jeroen Borsboom die juichend naar de kant kan rennen als hij de 2-0 gemaakt heeft. Met nog tien minuten tot de rust heeft Jodan Boys dus een comfortabele voorsprong te pakken.

In het verloop van de eerste helft zijn er nog een paar kleine kansen, maar zonder echt heel gevaarlijk te worden. Kees Graafland krijgt vlak voor rust nog een gele kaart achter zijn naam, waarna beide teams gaan rusten.

 

Na rust brengt Patrick Akerboom dezelfde elf spelers binnen de lijnen. In de tweede helft begint SteDoCo overigens iets beter aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen schieten de gasten over het doel van Michael de Leeuw en even later moet De Leeuw wederom in actie komen. De Leeuw brengt redding, maar in tweede instantie scoort SteDoCo toch. Het is echter buitenspel, waardoor het feest niet doorgaat voor de gasten.

Even later gebeurt hetzelfde aan de andere kant. Als Kees Graafland de bal aangespeeld krijgt, staat de grensrechter druk te vlaggen. De scheidrechter negeert dit signaal van de zijlijn, waarna Kees Graafland scoort. Na de vele protesten, van nagenoeg het hele team van SteDoCo, loopt de scheidrechter richting de zijlijn en na kort overleg geeft hij toch een vrije trap (overigens twintig meter vanaf de plaats waar Graafland buitenspel zou staan).

Direct na deze mogelijkheid brengt Patrick Akerboom de eerste wissel binnen de lijnen. Jan Willem Schep mag zijn trainingspak uittrekken en neemt de plaats in van Mitchel Heerkens.

Daarna komt SteDoCo weer met een aantal kansen. Eerst werkt Michael de Leeuw de bal met een stoot weg, waarna Jesse Kok doorkopt en definitief wegwerkt. Daarna komt de Leeuw ver uit en schopt de bal zo in de voeten van een speler van SteDoCo. Hij probeert de Leeuw vervolgens te verschalken, maar schiet gelukkig naast.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok is de stand nog steeds 2-0 en krijgt ook SteDoCo de eerste gele kaart. Na een gevaarlijke trap, waarbij Veerman in het gezicht geraakt wordt, krijgen de gasten dus de eerste gele kaart. Veerman kan gelukkig weer verder.

Acht minuten voor tijd gaat Mo Bellahcen naar de kant. Hij raakt geblesseerd en moet zelfs na de wedstrijd een bezoekje afleggen aan het ziekenhuis. De middenvelden geeft tegenover jodanboyssupporter.nl aan dat hij bang is voor een serieuze blessure. Marvin van der Pluijm vervangt de middenvelder, waarna van der Pluijm al snel twee keer gevaarlijk is. Hij ziet zijn inzetten echter tot twee maal toe gestopt worden.

Aan de andere kant moet Michael de Leeuw ook redding brengen. Bij een hard schot reageert hij snel en tikt de bal over. Jeroen Borsboom schiet met nog een paar minuten op de klok nog net naast, waarna de overwinning in ieder geval een feit is. Toch hebben de gasten nog bijna een eretreffer als de bal bij een schot van SteDoCo van richting veranderd wordt. De Leeuw duikt gelukkig de goede kant op en brengt redding.

Roald Heerkens nog even binnen de lijnen voor Kees Graafland en Tim Roggeveen krijgt nog een gele kaart van de kleine scheidsrechter. Toch maakt Jodan Boys vlak voor tijd nog een derde treffer. Als de blessuretijd al even loopt, speelt Roald Heerkens zich vrij en geeft een prachtige steekpass op Marvin van der Pluijm. Die tikt de bal vervolgens behendig in het net, waarna hij de supporterst massaal trakteert op een hand.

Jodan Boys wint dus weer na het debacle van vorige week en stijgt door het verlies van ASWH bij Hoek naar de vijfde plaats. Smitshoek en SteDoCo hebben nu een kleinere voorsprong op Jodan Boys en zijn weer binnen bereik.

De eerste prijs van het seizoen greep Jodan Boys echter niet. Hoek pakte vandaag de eerste periode, net voor Zwaluwen, dat van Smitshoek won met 2-0. Hekkensluiters Deltasport en Oranje Wit verloren wederom. Heinenoord, fc 's-Gravenzande en Kloetinge behaalden een punt, waardoor die laatste twee dus iets verder afstand van de degradatieplaatsen namen.

 

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Achilles Veen, dat na het gelijkspel van vandaag tegen fc 's-Gravenzande (0-0) op de 8e plaats staat met 11 punten.

 

Klik hier voor de overige uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

02-11-13: Jodan Boys           - SteDoCo               3- 0  ( 2- 0)
Doelpunten:  31 Mitchel Heerkens
             33 Jeroen Borsboom
             92 Marvin van der Pluijm
Gele kaart:  45 Kees Graafland              73 Nick Netten
             91 Tim Roggeveen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  750

Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden, Jesse Kok, Mark Veerman,
                       Tim Roggeveen, Mo Bellahcen (82' Marvin van der Pluijm),
                       Remco de Rijk, Leroy Brank, Jeroen Borsboom,
                       Kees Graafland (91' Roald Heerkens
),
                       Mitchel Heerkens (66' Jan Willem Schep).