Jodan Boys verslaat Smitshoek na penalties.

24-02-2015 23:15

Jodan Boys is weer een ronde verder in de Voetbal Rijnmond Cup. Op eigen veld werd zaterdag Hoofdklasser Smitshoek uit Barendrecht na penalties verslagen. Na 90 minuten stond het 2-2 door goals van Richard, Branderhorst, Hamdani en da Cruz. Grote man aan Jodan Boys zijde was toch wel Marvin Straver. Hij hield de ploeg gedurende de wedstrijd al een aantal keren op de been, waarna hij ook nog eens drie penalties stopte.

 

Trainer van den IJssel begon dinsdagavond met een paar aanpassingen in het elftal. Zo nam Yassire Hamdani de plaats van Don Mimpen in en Jesse Branderhorst startte met nr. 7. Ook Jeroen Camfferman had een basisplaats. Jeroen Borsboom begon op de bank en Mo Bellahcen was toeschouwer.

De bezoekers waren eigenlijk de gehele wedstrijd de betere. Alleen in het eerste half uur vielen het aantal kansen in de wedstrijd nog tegen. Na acht minuten spelen kan Marvin Straver een schot nog net over tikken, waarna er ook voor Jodan Boys nog een aardige kans ontstaat. Als een schot van Mitchel Heerkens na een kwartier spelen naast gewerkt wordt, gaat de kopbal van Tim Roggeven uit de corner van Heerkens niet het doel in, maar komt tegen een verdediger.

Leroy Brank kopt nog eens recht in de handen van de keeper en Marvin Straver weet direct daarop een goede kans van de bezoekers om zeep te helpen.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Dat Smitshoek na een sterke eerste helft bloed ruikt, wordt al snel duidelijk. Zo komen de bezoekers al snel op voorsprong door Marwin Richard. Er zijn 18 seconden gespeeld als hij Smitshoek op 0-1 zet.

Gelukkig toont Jodan Boys, ondanks het mindere spel dan dat van de tegenstander, veerkracht. Jesse Branderhorst zet de thuisploeg twee minuten later met een schitterend schot op 1-1.

Even lijken de bezoekers van slag, want het is nu Jodan Boys dat een betere fase kent. Eerst schiet Camfferman over en wordt een vrije trap nog goed doorgetikt door de keeper. Vervolgens gaan na tien minuten spelen Jeroen Camfferman en Achmed el Azzouti naar de kant. Voor hen in de plaats komen Jeroen Borsboom en Remco de Rijk.

Amper een minuut na de wissel krijgen van Lunteren en de Rijk al goede kansen en twee minuten later staat Jodan Boys dan zelfs op voorsprong. Vanaf rechts slingert Yassire Hamdani de bal het strafschopgebied in. Of het nu bedoelt was al voorzet of schot op doel, het maakt niet uit. De bal gaat er prachtig in en zo staat Jodan Boys dus (tegen de verhoudingen in) op voorsprong. Overigens had Richard nog een goede kans op de 1-2 vlak voor het doelpunt. Hij kopte voor een leeg doel over.

Vervolgens staan er wederom twee wissels klaar aan Jodan Boys zijde als oud Jodan Boys speler Daniel da Cruz, na goed voorbereidend werk van Visser de 2-2 binnentikt. Dan verlaten Branderhorst en van Lunteren het veld en komen Begeer en de Jong binnen de lijnen. Er zijn dan nog 20 minuten te spelen op sportpark Oosterwei.

Smitshoek krijgt vervolgens nog grote kansen op de 2-3, maar mag het zichzelf aanrekenen dat het niet scoort. Ook mag Jodan Boys Marvin Straver dankbaar zijn. Hij tikt met nog een kwartier op de klok een balletje met de vingertoppen weg, ziet da Cruz vervolgens in kansrijke positie missen en ziet een bal op de paal knallen.

Aan de andere kant is de Rijk even goed op dreef, maar na een paar mooie acties schiet hij de bal vanuit een moeilijke hoek naast. Mitchel Heerkens schiet nog een paar keer naast en een goede actie van de Rijk en Roggeveen levert een voorzet van laatstgenoemde op die niemand bereikt.

Zo wordt er na iets meer dan 90 minuten afgefloten en gaan er penalties genomen worden. Marvin Straver neemt plaats onder de lat en de eerste poging van Smitshoek via Dekker komt er vanaf 11 meter.

Achter het doel geeft Mo Bellahcen aanwijzigen aan Marvin Straver. Hij geeft aan dat de speler in de rechterhoek gaat schieten en dat doet hij inderdaad. Straver dook ook naar die hoek en stopte de eerste poging van de bezoekers. Daarna volgden rake penalties van Mitchel Heerkens, Visser (Smitshoek), Daniel Stals en Merrelaar (Smitshoek), waarna Brank mag gaat aanleggen. Brank schiet, de keeper duikt helemaal naar de andere hoek, maar de bal gaat op de paal. Vervolgens mist Traets (Smitshoek) en Jeroen Borsboom mist niet. Zo staat het 2-3 en zijn er nog 2 penalties te nemen. Als ook Baan (Smitshoek) mist, hoeft de laatste al niet meer genomen te worden.

 

Jodan Boys is hierdoor door in de Voetbal Rijnmond Cup. Daarin treft het in een tussenronde vierdeklasser Lekkerkerk in het gelijknamige dorpje. De winnaar van dat duel speelt bij en tegen zaterdag eersteklasser vv Brielle. Deze wedstrijden staan vooralsnog gepland voor 24 maart en 7 april.

 

21-02-14: Jodan Boys*          - Smitshoek             2-2  (0-0)
Doelpunten:  48 Jesse Branderhorst         46 Marwin Richard
             59 Yassire Hamdani            68 Daniel da Cruz
Gele kaart:                                54 Onbekende speler
Toeschouw.:  55
Opstelling Jodan Boys: M. Straver, Y. Hamdani, D. Stals, M. Veerman,

                       T. Roggeveen, L. Brank, J. Branderhorst (69' R. Begeer),

                       J. van Lunteren (69' W. de Jong), J. Camfferman (56' J. Borsboom),

                       A. El Azzouti (56' R. de Rijk), M. Heerkens.
Bijzonderheden:        Straver stopt 1e, 4e en 5e penalty van Smitshoek.

                       Brank mist de 3e namens Jodan Boys.