Jodan Boys vervolgt oefencampagne met degelijke overwinning op Alphense Boys

13-08-2014 06:27

Jodan Boys heeft gisteren op eigen veld zondag eesteklasser Alphense Boys met 3-0 weten te verslaan. Na iets meer dan een half uur spelen hadden Jeroen Borsboom, Jeroen Camfferman en wederom Jeroen Borsboom al voor de eindstand gezorgd. Jeroen Borsboom was overigens ook bij het tweede doelpunt belangrijk. Hij leverde hier de assist.

 

Trainer Dennis van den IJssel had nog steeds een aantal spelers niet tot zijn beschikking waaronder Tim Roggeveen, Bram van Loon, Mo Bellahcen en Achmed el Azzouti. Remco de Rijk was weer terug en startte in de basis, net als Don Mimpen, Marley Berkvens en Jeroen Camfferman. Op de bank namen Michael van Bilsen, Mike Slottje, Daniel Stals, Jaouad el Yaagoubi, Marwin Glas en Revelino Janga plaats.

Na een minuut stilte voor de overleden Mark Litjens, talentvolle keeper die dit seizoen de overstap maakte van sv Gouda naar Jodan Boys B1, werd er afgetrapt onder goede weersomstandigheden.

Jodan Boys gaat al snel over op de aanval en is na ruim een minuut spelen al direct gevaarlijk. Eerst gaat een schot van Remco de Rijk voorlangs en vlak daarna gaat er een lob over het doel van de Alphense keeper. Maar ook de gasten laten gelijk zien dat ze hier gekomen zijn om te winnen. Een minuut na de kansen van Jodan Boys komen de spelers van de bezoekers gevaarlijk op tot in het strafschopgebied. Er wordt aangelegd voor een schot, maar Roald Heerkens zet een goed block.

Jodan Boys heeft in de openingsfase een klein overwicht en weet dat na zeven minuten te belonen met een doelpunt. Bij een goede aanval geeft Mitchel Heerkens de bal voor op Jeroen Borsboom, die vervolgens hard binnen schiet en de Alphense keeper kansloos laat. Maar de bezoekers gaan direct over op het zoeken naar de gelijkmaker. Eerst gaat er een schot over en later ook uit een vrije trap gaat de bal net over het doel van Marvin Straver. Overigens had Jeroen Camfferman vlak daarvoor nog een goede kans bij een goede aanval waarbij een voorzet van Jorn van Lunteren echter niet goed geraakt werd en de bal naast het doel terecht kwam.

Toch is deze fase duidelijk voor Alphense Boys. Wederom krijgen de bezoekers een aantal goede kansen. Eerst kan Marvin Straver de bal nog net op tijd wegschieten als hij zijn doel uit moet komen. Drie minuten later ontstaat er weer een goede kans voor de Alphense ploeg, echter slecht afronden zorgt er voor dat het 1-0 blijft.

Jodan Boys herpakt zich langzaam weer en Jeroen Borsboom schiet nog eens naast het doel. Na 27 minuten spelen is het echter wel raak. Waar Alphense Boys faalt in de afronding, daar profiteert Jodan Boys wel van de kansen die het krijgt. Als Jeroen Borsboom een hoge bal op rechts doorkopt, bedient hij Jeroen Camfferman op maat, die vervolgens eenvoudig de 2-0 kan binnen schieten.

Remco de Rijk ziet even later een voorzet in de handen van de keeper belanden, maar vier minuten na de 2-0 is het dan toch weer raak. Wederom een voorzet van de Rijk, maar ditmaal kan Jeroen Borsboom de bal binnen koppen, 3-0!

Even lijkt er een blessure voor Jeroen Camfferman te zijn, maar na een korte behandeling kan hij weer door. Tot aan de rust zijn er weinig grote kansen aan beide kanten te melden, waardoor de ruststand 3-0 wordt.

 

Na rust komen er direct zes nieuwe spelers binnen de lijnen. van Bilsen, Stals, Janga, Slottje, Glas en el Yaagoubi komen er in en Straver, Roald Heerkens, Mitchel Heerkens, de Rijk, Camfferman en van Lunteren blijven achter in de kleedkamer. In de beginfase van de tweede helft zijn er een aantal goede kansen voor de thuisploeg. Zo heeft Marwin glas een goede kans op aangeven van el Yaagoubi en wordt een afstandsschot van diezelfde Glas even later gepakt door de keeper.

Door de vele wissels is het spel van Jodan Boys wel iets minder goed dan in de eerste helft. Bij vlagen is het een beetje rommelig, waardoor ook de bezoekers een aantal goede kansen krijgen. Van Bilsen ziet eerst nog een bal naast het doel gaan en een paar minuten later kan diezelfde van Bilsen de bal niet klemvast houden, maar ziet tot zijn opluchting dan Don Mimpen met enige hulp de bal weg weet te werken.

Inmiddels zijn er ook weer drie wissels doorgevoerd binnen het elftal. Zo gaan Veerman, Brank en Borsboom er uit en komen Roald Heerkens, de Rijk en van Lunteren weer binnen de lijnen. Alphense Boys heeft in het laatste half uur de beste kansen. Met nog een kwartier op de klok gaat er een schot voorlangs en is er ook nog een goede redding van van Bilsen.

In de laatste vijf minuten zet Jodan Boys nog even aan, maar een schot van van Lunteren gaat naast, El Yaagoubi raakt vervolgens de bal niet uit een voorzet van van Lunteren, waarbij een doelpunt toch zeker mogelijk was geweest. Diezelfde el Yaagoubi lijkt vlak voor tijd te gaan scoren, maar doet dit vanuit buitenspel. Als een schot van Marwin Glas nog gekeerd kan worden is de aanvaller snel bij de bal, echter de vlag gaat omhoog. Niet veel later klinkt het eindsignaal en zo wint Jodan Boys eenvoudig met 3-0.

 

Komende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan komt Hoofdklasser RVVH op bezoek in Gouda. Deze ploeg wist Jodan Boys afgelopen seizoen drie keer te verslaan (twee keer in de competitie en 1 keer in de finale van de Rijnmond Cup).