Jodan Boys voorkomt vernedering na 0-3 achterstand

23-08-2011 23:33


Jodan Boys heeft na een zeer zwak half uur een 0-3 achterstand weten om te buigen naar een 5-3 overwinning. Sander van Gool (foto) was zelfs drie keer trefzeker in de tweede helft.
Voorafgaand aan de wedstrijd zal menig supporter gedacht hebben dat Jodan Boys een makkelijke avond zou krijgen. Niet persé een grote overwinning aangezien ADO goed speelde tegen Vitesse Delft, maar in ieder geval niet zoals het vanavond ging.
Al vanaf de aftrap liet ADO zien dat het niet naar Gouda gekomen was om te verliezen. Vanaf de aftrap speelden de Hagenezen fel en dat resulteerde al in een vroege treffer voor ADO Den Haag. Jodan Boys probeerde de draad op te pakken en Bram van Loon schoot even later nog over het ADO doel. ADO bleef de bovenliggende partij en dit resulteerde na 15 minuten in een 0-2 voorsprong voor de gasten.
Sander van Gool en Kees Graafland schoten respectievelijk over en net naast. Graafland leek hierbij vastgehouden, maar de scheidsrechter leek hier geen kwaad in te zien. Ook Bram van Loon had nog een kans, maar hij kwam net te kort voordat de keeper van ADO de bal kon stoppen.
Uitendelijk waren er nog geen 30 minuten gespeeld toen ADO Den Haag al weer op 0-3 kwam. Langs de lijn begon het publiek nu toch wel lichtelijk te morren nadat er het eerste kwartier een doodse stilte was op sportpark Oosterwei.
Jodan Boys liet het er niet bij zitten en een betere fase brak aan voor de gastheren. Sander van Gool zag zijn schot geblocked worden, maar was vijf minuten later wel trefzeker. ADO schoot even daarna vlak voor het doel langs. Via Michael de Leeuw ging de bal uiteindelijk over de achterlijn.
Uiteindelijk mag Leroy Brank de 2-3 aantekenen nadat de keeper van ADO de bal na een inzet van Kees Graafland richting de boomlange smaakmaker stompt. Brank kan loeihard inkoppen.
Vlak hierna is het rust en gaat het massaal toegestroomde publiek, in ieder geval voor de dinsdag, richting kantine.
Na rust komt Maarten Cieremans in het veld voor Tim Roggeveen. Cieremans maakt zich al snel nuttig met een bal die net over het doel van ADO gaat.
Vervolgens krijgt ADO Den Haag aan de andere kant nog een tweetal grote kansen. Het publiek ziet de bal net naast en voorlangs gaan.
Na zo'n 10 minuten spelen krijgt Jodan Boys op 30 meter van het doel een vrije trap. Mo Bellahcen neemt de vrije trap snel en legt de bal af op Sander van Gool. Hij kan de bal uiteindelijk met eenvoudig gemak langs de keeper werken. Stand 3-3!
Na ruim een uur spelen maakt de zojuist ingevallen Osvaldo de Pina nog een bijna fatale fout. Een terugspeelbal op Michael de Leeuw kan nog maar net door de Goudse doelman weggetrapt worden. Uiteindelijk is de Leeuw ook even later nog attent als hij een inzet van een ADO speler net over weet te tikken.
Ruim een kwartier voor tijd is het Sander van Gool, die na een goede redding van Michael de Leeuw, Jodan Boys voor het eerst op voorsprong kan zetten. Even later komt Gino Mulder in het veld voor Daniel da Cruz. Met het inbrengen van Gino wordt er extra snelheid verwacht richting het doel van ADO Den Haag. Al snel komen er een aantal goede uitbraken van Jodan Boys. Uiteindelijk moet Michael de Leeuw er nog wel een aantal keren aan te pas komen en weet hij op een wel heel wonderbaarlijke wijze de bal uit het doel te houden. Via de handen tegen de paal om vervolgens via zijn hoofd over de achterlijn te vliegen. Je zou toch zeggen dat Jodan Boys nu wel gewaarschuwd is, maar niks blijkt minder waar. Nog geen minuut later ligt de bal weer bijna achter de Leeuw. De bal wordt uiteindelijk net voor de doellijn verwijderd uit het strafschopgebied. Uiteindelijk weet Jodan Boys 5 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen. Sander van Gool is nog trefzeker dankzij een afstandsschot van zo'n 25 meter.
Toch geeft ADO niet op en moet Jodan Boys nog aan de bak. Dit resulteerd uiteindelijk nog in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Michael de Leeuw. Gelukkig weet onder andere Maarten Cieremans nog redding te brengen en moet Osvaldo de Pina een tackle, na een snelle uitbraak van ADO, bekopen met de enige kaart in de wedstrijd.

Jodan Boys wint uiteindelijk dus wel, maar de sleutelwoorden voor deze avond zijn toch wel een beetje tegenstrijdig aan elkaar:
Slordigheid, inzet, effectieviteit en gemakzucht!

Door de 3-2 overwinning van Vitesse Delft op Westlandia weet Jodan Boys in ieder geval dat het door is naar de volgende ronde.
Vitesse Delft maakt ook een goede kans, maar is wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd ADO Den Haag - Weslandia.

Statistieken wedstrijd:
23-08-11: Jodan Boys           - ADO Den Haag          5- 3  ( 2- 3)
Doelpunten:  36 Sander van Gool              2 Tom Broekhuizen
             45 Leroy Brank                 15 Hicham Faik
             56 Sander van Gool             29 Thomas Verheijdt
             73 Sander van Gool
             85 Sander van Gool
Geel:        Osvaldo de Pina
Rood:        -
Toeschouw.:  330
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Michel Verkaik, Jesse Kok, Ahmed Ali, Tim Roggeveen (46' Maarten Cieremans),
Bram van Loon (56' Osvaldo de Pina), Daniel da Cruz (74' Gino Mulder), Leroy Brank,
Sander van Gool, Kees Graafland, Mo Bellahcen.