Jodan Boys walst over Bennekom heen

07-02-2015 20:59

Jodan Boys had vandaag een uitermate goede dag. Onder een voorzichtig winterzonnetje wonnen de mannen van trainer van den IJssels met 5-0 van Bennekom. Jeroen Borsboom (3 keer) en Remco de Rijk brachten de 4-0 ruststand op het scorebord, waarna Achmed el Azzouti de 5-0 binnen schoot.

 

Voor aanvang van de wedstrijd hadden weinig Jodan Boys supporters een 5-0 overwinning verwacht. Jodan Boys stond voor aanvang van de wedstrijd op de zevende plaats, 1 punt voor op de nummer 10 Bennekom. Maar Bennekom heeft ook 5 punten in mindering gekregen, dus eigenlijk zou de ploeg een paar plaatsen hoger staan.

Dat Jodan Boys, wat overigens zonder de geschorste Don Mimpen en Mitchel Heerkens begon, er zin in had bleek al snel. Al na iets meer dan een minuut spelen ontstond een scrimmage voor het doel, maar profiteerde niemand. Ook Bennekom kreeg een aantal minuten later een kansje, maar het zwakke schot ging naast.

Toch was al snel duidelijk dat Jodan Boys de bovenliggende partij was en de ploeg kreeg steeds meer kansjes. Bij vlagen kwam Bennekom er zelfs nauwelijks aan te pas.

Jeroen Borsboom komt al heel dichtbij zijn eerste treffer na 11 minuten spelen. Zijn schot wordt nog over getikt en tot corner verwerkt door de keeper van Bennekom. Maar twee minuten later is het dan wel raak. Mo Bellahcen geeft goed af op de spits, die vervolgens koel afrond.

Ondanks dat Jodan Boys de bovenliggende partij is, lijkt Bennekom vier minuten later de gelijkmaker te kunnen maken. Bij een goede aanval kan Marvin Straver een inzet nog keren, maar de bal niet klemvast pakken. Vervolgens kopt een andere speler de rebound binnen, maar hij stond al buitenspel toen de bal geschoten werd. Jodan Boys pakt dan direct door en vanuit de volgende aanval wordt het direct 2-0 door Jeroen Borsboom.

Borsboom heeft vandaag een iets andere positie op het veld ingenomen. Hij zou de afgelopen weken iets te veel 'op een eilandje' gezeten hebben, waarna hij een iets vrijere rol zou willen hebben. Deze rol lijkt zijn vruchten af te werpen.

De wedstrijd kabbelt voort. Jodan Boys valt aan en Bennekom is weinig te zien in het spel. Dat de score voor Jodan Boys nog hoger uit zal vallen, zal niemand verbazen. Remco de Rijk maakt na een mooie solo met links de 3-0. Twee minuten later wordt het zelfs 4-0 als Achmed el Azzouti een balletje hoog op Borsboom geeft en die vervolgens de 4-0 binnen schiet.

En het lijkt nog niet voorbij. Twee minuten na de 4-0 heeft Jeroen Borsboom de 5-0 op zijn voorhoofd. Borsboom kopt de doorgekopte bal van Brank echter recht in de handen van de keeper.

Jodan Boys gaat zo met een comfortabele 4-0 rusten en mag deze voorsprong gaan verdedigen in de tweede helft en misschien nog wel wat uitbouwen.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen en gaat het eigenlijk op dezelfde wijze verder als het in de eerste helft begon. Na twee minuten spelen kopt Jeroen Borsboom al op de lat. Maar de 5-0 valt even later toch. Achmed el Azzouti, die vandaag hard werkt, mag met een schot van afstand de 5-0 aantekenen.

Verder krijgt ook Bennekom net als in de eerste helft een aardige kans, maar wederom een goede save van Marvin Straver. Vervolgens krijgt Achmed el Azzouti nog een kans, hij schiet naast.

Vervolgens gaat de ietswat zieke Mo Bellahcen in de 66e minuut naar de zijkant. Ook hij speelde vandaag een goede wedstrijd een bleek wederom van grote waarde voor het team. Jesse Branderhorst komt voor hem in de plaats.

Uiteindelijk zijn er in het verdere verloop van de tweede helft nog wat kleine kansen voor Jodan Boys en ook wat speldeprikken namens Bennekom. Jorn van Lunteren en Kevin Sissing van Bennekom pakken beide nog een gele kaart. Vooral die van Jorn van Lunteren was onnodig, maar gelukkig nog zonder gevolgen.

Jeroen Borsboom krijgt een kleine tien minuten voor tijd een publiekswissel, voor hem in de plaats komt Marwin Glas. Jodan Boys zorgt er in het verloop van de wedstrijd voor dat het achterin de 0 weet te houden en en zijn ook nog een paar kleine kansjes. Remco de Rijk kreeg nog een aardige kans op de 6-0, maar de teller bleef toch op 5 steken.

 

Kortom een goede opsteker voor het team, tevens in aanloop naar de wedstrijd tegen laagvlieger Montfoort (13e) komende zaterdag. Jodan Boys heeft nog een achterstand van 1 of 2 wedstrijden op de meeste clubs en doet gelukkig nog volop mee in de tweede periode, waarin het momenteel eerste staat.