Jodan Boys wederom zonder punten in uitwedstrijd

03-11-2012 23:56

Jodan Boys heeft vandaag wederom geen punten mee naar Gouda weten te nemen in een uitwedstrijd. Tegen laagvlieger sc Genemuiden werd met 1-0 verloren. Hierdoor heeft Jodan Boys na de eerste en enige uitoverwinning dit seizoen tegen Noordwijk op 25 augustus geen puntje meer weten te behalen op vreemde bodem.

 

Patrick Akerboom begon vandaag met een paar kleine wijzigingen in de basisopstelling. Zo was Thomas Verheijdt noodgedwongen thuis gebleven nadat hij afgelopen week een operatie was ondergaan aan zijn knie. Ook Ahmed Ali speelde vandaag niet mee. Hij ontving vorige week zijn vierde gele kaart en was daarmee geschorst voor deze wedstrijd. Jeroen Borsboom en Tim Roggeveen waren de vervangers. Verder begon Bram van Loon in de basis voor Osvaldo de Pina.

De gastheren begonnen beter aan de wedstrijd dan Jodan Boys. Na vijf minuten spelen ging de bal al rakelings voor het doel van Michael de Leeuw langs. Jodan Boys kreeg weinig kans om tot een goed opgezette aanval te komen en uit een indraaiende vrije trap kreeg Genemuiden na een kwartier spelen wederom een goede kans. Gelukkig voor Jodan Boys weet niemand zijn voet tegen de bal te krijgen, waardoor deze kans verkeken gaat. De thuisploeg krijgt overigens al snel een kleine tegenvaller te verwerken als ze binnen twintig minuten de eerste wissel al moeten toepassen.

1224524

Jodan Boys topscorer Kees Graalfand baalt na een mislukte doelpoging.

 

Sc Genemuiden is na ruim twintig minuten dichtbij de openingstreffer als Riemens rakelings naast schiet. Jodan Boys heeft tot dan toe weinig laten zien. Even lijkt er een goede aanval opgezet te gaan worden door Jodan Boys, maar net als eerder komen de bezoekers niet heel dicht in de buurt van het strafschopgebied van keeper Flier. Gino Mulder raakt de bal halverwege de helft van sc Genemuiden kwijt en de thuisploeg gaat wederom in de aanval. De eerste poging wordt nog afgeslagen door Mark Veerman, maar direct daarna is het wel raak. Martijn Janssen krijgt de bal op de linkerhoek van het strafschopgebied en schiet met een boog op het doel van de Leeuw. Deze lijkt de bal over te kunnen tikken, maar de bal gaat met een klein boogje onder de lat door in plaats van bovenlangs.

Na deze goal krijgt Jodan Boys een kans uit een vrije trap. Keeper Vlier kan de bal niet goed wegwerken waarna er nog een klein gevaar ontstaat. Even later is Genemuiden weer gevaarlijk als er weer een schot op het doel van Michael de Leeuw word afgevuurd. De bal verdwijnt wederom rakelings naast het doel. Verder zijn er geen grote mogelijkheden meer geweest voor beide teams. Jeroen Borsboom had namens Jodan Boys met een te zacht schot op doel nog een kansje, maar echt noemenswaardig mocht dit eigenlijk niet genoemd worden.

 

Na rust besluit Patrick Akerboom nog niet direct een wissel door te voeren. Jodan Boys speelt in de tweede helft beter dan in de eerste helft. Jeroen Borsboom krijgt namens de bezoekers de eerste goede kans. Hij raakt de bal echter niet goed bij een schot op doel, waardoor de bal naast gaat. Even later Moeten Michael de Leeuw en Tim Roggeveen goed ingrijpen bij een snelle uitval van Genemuiden. Eerst keert de Leeuw een schot, waarna Tim Roggeveen de bal kan wegwerken. Overigens kreeg Kees Graafland ook nog een goede kans op de gelijkmaker. Hij schoot echter recht op keeper Flier.

1224268

De Flier belet Maarten Cieremans een goede kopkans te benutten.

 

Inmiddels worden de eerste twee wissels doorgevoerd Osvaldo de Pina komt in het veld voor Leroy Brank en ook Mitchel Heerkens krijgt weer speelminuten. Maarten Cieremans mag gaan douchen. Jodan Boys zal alle zeilen bij moeten zetten om er nog een puntje uit te kunnen slepen, maar moet zeker oppassen voor de tegenstoot van sc Genemuiden. Wederom gaat de bal voor het doel langs als Michael de Leeuw en Bram van Loon een Genemuiden aanvaller van het scoren proberen af te houden.

Vlak voor tijd komt ook Peter Graafland nog in het veld. Hij komt in de plaats van Gino Mulder. Veel haalt dit echter niet meer uit. Er gebeurt weinig meer en het enige noemenswaardige is een opstootje, waarbij Peter Graafland geel krijgt en Rainier Resokario van Genemuiden zelfs het veld moet verlaten. Wel komen er nog vier minuten blessuretijd bij, waarin Mark Veerman zich van grote waarde had kunnen bewijzen. Hij kopte echter op de paal en niet veel later floot scheidsrechter van der Scheer af.

1224633

Scheidsrechter van der Scheer reageert op een opstootje in de slotfase en trekt rood.

 

Jodan Boys staat dus wederom met lege handen na een uitwedstrijd en zakt twee plaatsen op de ranglijst. Het enige lichtpuntje is dat de grote middenmoot niet veel is opgeschoten in de twaalfde speelronde. Een gedeelde zevende plaats is volgende week zelfs nog binnen bereik en bij winst op DETO kan de afstand met de laaste plaatsen weer wat vergroot worden. Kortom Jodan Boys heeft alles in eigen hand en zal volgende week MOETEN winnen op het eigen sportpark.

GVVV is na vandaag weer de nieuwe koploper, samen met Barendrecht. DETO is na het verlies tegen IJsselmeervogels (0-5) niet veel wijzer geworden. Zij blijven met drie punten onderaan staan. Nummer 15 en 14 zijn beide drie punten rijker na de winst op Scheveningen en Jodan Boys.

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Topklasse.

 

Volgende week speelt Jodan Boys op sportpark Oosterwei dus tegen de hekkensluiter DETO Twenterand uit Vriezenveen. De wedstrijd begint om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:

03-11-12: sc Genemuiden        - Jodan Boys            1- 0  ( 1- 0)  TV
Doelpunten:  22 Martijn Janssen
Gele kaart:  Arjan Kolk                     Tim Roggeveen
             Berry Halfwerk                 Peter Graafland
Rode kaart:  Rainier Resokario
Toeschouw.:  900
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (70' Mitchel Heerkens), Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Bram van Loon,
                       Gino Mulder (85' Peter Graafland), Leroy Brank (63' Osvaldo de Pina),
                       Jeroen Borsboom, Kees Graafland, Mo Bellahcen.