Jodan Boys weer koploper af

22-01-2012 15:31

Gisteren stond de eerste wedstrijd voor Jodan Boys in de Hoofdklasse A na de winterstop op het programma. Dit maal gingen we op bezoek bij Voorschoten '97. In Voorschoten nam de nummer 11 het op tegen de koploper van de Hoofdklasse A. De geblesseerde Gino Mulder was in vrije tijdskleding aanwezig en Kees Graafland startte na afwezigheid afgelopen dinsdag in Lisse op de bank.
Op een winderig sportpark Adegeest kwam Jodan Boys fel uit de startblokken, maar speelde het bij vlagen ook rommelig. De eerste echte kans komt van Jodan Boys. Jan Willem Schep, die in de basis mocht starten in plaats van Kees Graafland, kreeg de bal aangespeeld en stormde op keeper Verstraten van Voorschoten af. Helaas kreeg hij de bal aangespeelt toen hij net buitenspel stond, waardoor deze actie verloren ging.
Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Voorschoten '97 de eerste klap te verwerken. Bas Mourits, de topscorer van de club moest geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Angelista in het veld.
Jodan Boys profiteerde van deze mentale klap en begon sterker te spelen.
Sander van Gool, die nog niet heel gelukkkig in de wedstrijd zat, bracht Jodan Boys bijna op voorsprong. Met een afstandsschot, wat een flinke afzwaaier leek de worden, stichtte hij toch nog groot gevaar. Of het nou effect of de wind was, de bal krulde opeens richting het doel van Verstraten. Hij had het geluk dat de bal uiteindelijk keihard op de kruising belandde in plaats van in de kruising.
Nog geen twee minuten later krijgt Voorschoten een kans. Michael de Leeuw lijkt een makkelijke inzet te redden, maar krijgt de bal echter pas in tweede instantie onder controle.
Uiteindelijk is het Jodan Boys dat terecht op voorsprong komt. Leroy Brank kopte op het doel van Vertraten, hij raakte echter de paal, maar herstelde dit in tweede instantie door nogmaals het hoofd tegen de bal te zetten.
Nog geen twee minuten later krijgt Jodan Boys weer een uitgelezen kans. Jesse Kok lijkt Jodan Boys op 0-2 te zetten, echter Verstraten kan nog ingrijpen. Ook Jan Willem Schep krijgt hierna nog een kans en daarna is er ook nog een kans voor Sander van Gool. Zijn inzet was echter te zwak waardoor de bal een eenvoudige prooi werd voor de keeper.
Voorschoten '97 krijgt nog een corner, waaruit geen grote kans ontstaat. Verder probeert de thuisploeg er af en toe gevaarlijk uit te komen, maar weet niet veel gevaar te stichten. Jodan Boys lijkt met een 0-1 voorsprong te gaan rusten, maar op slag van rust gaat het dan toch mis. Sander van Gool speelt de bal onder dreiging van een Voorschoten speler terug op Ahmed Ali. Ali verslikt zich echter in het balletje, probeert nog in te grijpen, maar twee aanvallers van Voorschoten '97 gaan er snel vandoor. Een voorzet kwam er op Niels Hogewoning, die kon profiteren.
Met een slecht gevoel liepen de massaal meegereisde Jodan Boys supporters richting de bar om te schuilen voor de eerste druppels die weer vielen.

Na rust trad Jodan Boys aan met dezelfde elf spelers als in de eerste helft. In het eerste deel van de tweede helft ging Jodan Boys op dezelfde manier verder als in de eerste helft. Voorschoten '97 kwam wel iets beter voor de dag als in de eerste helft en kreeg ook de eerste goede kans. Michael de Leeuw greep echter goed in.
Jodan Boys kreeg echter weer een grote kans op een doelpunt. De verdediging van Voorschoten '97 wist de bal echter van de lijn te halen en weg te werken.
Uiteindelijk wordt Sander van Gool na een half uur spelen gewisseld voor Kees Graafland. Van Gool zat niet lekker in de wedstrijd en kreeg een aantal mooie passes niet onder controle, waardoor een aantal mooie kansen verloren gingen. Met Kees Graafland vers in het veld kwam al snel de eerste kans. Mo Bellahcen schoot net aan de verkeerde kant van de paal de bal in de touwen.
Direct na deze actie werd ook Remco de Rijk gewisseld. De Rijk zat ook niet heel erg lekker in de wedstrijd en werd vervangen door Adil Akanaoui.
Inmiddels werd het weer een beetje rommelig op het veld en viel ook de eerste gele kaart van de wedstrijd. Nadat Voorschoten de eerste kaart ontving, kreeg ook Jan Willem Schep na een overtreding geel.
Vervolgens zette Jodan Boys weer een aanval op en beging een speler van Voorschoten een overtredig. Jodan Boys kreeg een vrije trap, waarna de bal door een speler van Voorschoten werd weggeschopt. Jan Willem Schep gaf een speler van Voorschoten een duw, waarna hij de tweede gele kaart ontving en het veld mocht verlaten. Ook kreeg een speler van Voorschoten nog een gele kaart.
Nadat Jodan Boys verder moest gaan met 10 man, besloot Patrick Akerboom om Bram van Loon in het veld te brengen ten koste van Maarten Cieremans. 8 minuten lang ging het nog aardig. Kees Graafland kreeg nog een kans, maar zo'n 10 minuten voor tijd ging het mis. Steemers profiteerde van een fout van Michael de Leeuw. Hij twijfelde in eerste instantie of hij moest uitkomen of niet, waarna Voorschoten '97 op voorsprong kwam.
Vlak voor tijd werd het nog erger toen Bram van Loon een overtreding nodig had om de opstormende Danny de Jel te stoppen. Aangezien de overtreding in het strafschopgebied gemaakt werd, kende de scheidsrechter een strafschop toe die benut werd door Hogewoning.
Uiteindelijk kreeg Voorschoten '97 nog de uitgelezen kans om er 4-1 van te maken na een fout van Bram van Loon. Michael de Leeuw wist echter een inzet Constancia te stoppen.
Het laatste speldenprikje van de wedstrijd kwam van Jodan Boys. Het schot op doel ging echter over.

Jodan Boys verliet met een flinke kater het veld en vooral een aantal spelers hadden een ongelukkige of slechte dag. Bram van Loon had geen gelukkige invalbeurt en ook Jan Willem Schep zal nog wel even nagesproken hebben met Patrick Akerboom over zijn domme actie na zijn eerste gele kaart.
Laten we hopen dat de spelers uit dit debacle de hoop en energie putten om er komende dinsdag en zaterdag weer te staan!

Jodan Boys verliest door het verlies de koppositie aan Huizen, dat vandaag in Veenendaal van DOVO wist te winnen. Ook Quick Boys is weer ingelopen op Jodan Boys door thuis te winnen van SDC Putten. Jodan Boys staat op de tweede plaats en zal in de komende twee thuiswedstrijden tegen DOVO en SDC Putten vol aan de bak moeten.


Komende dinsdag speelt Jodan Boys in Rotterdam tegen Neptunus Schiebroek in het kader van de RTV Rijnmond Cup. In de derde ronde staat de zondag eersteklasser als tegenstander op het programma.