Jodan Boys weer koploper na winst in Huizen

24-03-2012 17:14

Jodan Boys speelde vandaag op sportpark de Wolfskamer een belangrijke wedstrijd tegen Huizen. Huizen stond tot vrijdag nog bovenaan in de Hoofdklasse A, maar moest deze plaats gisteren afstaan aan Quick Boys. Door het faillissement van Young Boys raakten Quick Boys en Jodan Boys beide 3 punten kwijt. Huizen raakte 4 punten kwijt omdat het aan het begin van het seizoen met 3-3 gelijk speelde tegen Young Boys. Huizen heeft hierdoor wel een wedstrijd minder gespeeld. Jodan Boys moest vandaag winnen om in het spoor van Quick Boys te blijven en ook Huizen voor te blijven.
Uiteindelijk won Jodan Boys met 1-2, een stand die reeds bij rust bereikt was. Huizen begon in de tweede helft een waar slotoffensief, maar wist geen doelpunt meer te maken.

Patrick Akerboom kon vandaag weer beschikken over Mark Veerman die, vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Bennekom, een schorsing uit moest zitten. Veermand ontving in de uitwedstrijd tegen Ter Leede twee keer een gele kaart. Ook Daniel da Cruz en Bram van Loon begonnen vandaag in de basis ten koste van Remco de Rijk en Osvaldo de Pina. Tim Roggeveen, die vorige week nog 'Man of the match' werd, begon ook op de bank.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en de eerste kleine wapenfeitjes waren er binnen 3 minuten al voor Graafland en van Gool. Na ruim 10 minuten spelen kreeg Kees Graafland twee kansen. Eerst was het Mo Bellahcen met een mooie voorzet op Graafland, hij kon net niet profiteren. Even later kreeg Graafland weer de bal aangespeeld. Hij was net een halve seconder later dan keeper Willemse, waardoor ook deze kans verloren ging.
Het goede spel van Jodan Boys werd na 16 minuten beloond. Na een mooie aanval was het Sander van Gool, die met een hard schot Brian Willemse passeerde.
Na de 0-1 bleef Jodan Boys de bovenliggende partij, maar kwam Huizen ook uit zijn schulp. Dit resulteerde dan ook na bijna een half uur spelen in de gelijkmaker van Omar Limon.
Na ruim een half uur spelen kwam er weer een gevaarlijke uitbraak van Jodan Boys. De tot dan toe sterk spelende Cieremans gaf een pass op Graafland, die helaas niet om een verdediger van Huizen heen kon, waardoor deze kans verloren ging. Huizen kreeg direct een kans aan de andere kant. Jesse Kok kon niet op tijd ingrijpen, maar dit deed Bram van Loon gelukkig wel. De corner die hieruit volgde resulteerde in een doeltrap voor Michael de Leeuw.
Jodan Boys kwam ruim 5 minuten voor het einde van de eerste helft toch weer op voorsprong dankzij Kees Graafland. Na een hoge voorzet die het strafschopgebied in kwam, stuiterde de bal en kwam voor de voeten van Graafland. Hij aarzelde niet en schoot direct hard in en liet Willemse kansloos.
Na deze voorsprong ging Huizen voor een waar slotoffensief, maar het doel van Michael de Leeuw bleef leeg. Ook Jodan Boys probeerde er in deze fase af en toe nog gevaarlijk uit te komen.
Ook kwam Tim Roggeveen vlak voor rust nog in het veld voor Mo Bellahcen.

Na rust kwam Huizen beter uit de startblokken dan Jodan Boys. Huizen zette druk op het doel van Michael de Leeuw om zo de gelijkmaker te forceren. Maarten Cieremans moest een verdedigende actie vlak na rust bekopen met een gele kaart en ook Bram van Loon moest ingrijpen. Hij kreeg geen kaart, maar zorgde wel voor een blessure aan de kant van Huizen.
Ondanks de grote druk van Huizen kreeg ook Jodan Boys nog een aantal kansen. Sander van Gool en Daniel da Cruz probeerden de voorsprong van de gasten nog te vergroten, maar slaagden hier niet in.
Tien minuten voor tijd komt Jan Willem Schep nog in het veld voor Sander van Gool, maar de grote druk van Huizen blijft. Zo'n vijf minuten voor tijd volgen er drie corners achter elkaar, waar gelukkig geen gevaar uit voortkomt.
Het is in de laatste minuten dus schoonhouden en vegen voor Jodan Boys om zo de overwinning veilig te stellen en de broodnodige punten mee te nemen naar Gouda.
Met nog twee minuten spelen voor Jodan Boys blijkt dat Sparta Nijkerk net de 2-1 gemaakt heeft tegen Quick Boys. De seconden tikken werkelijk weg...
Uiteindelijk komt vlak voor tijd Osvaldo de Pina nog in het veld voor Daniel da Cruz en blijft de stand van 1-2 op het scorebord staan.

Mede door het gelijkspel van Quick Boys tegen Sparta Nijkerk (2-2) staat Jodan Boys dus weer bovenaan in de Hoofdklasse A.
Volendam zakt na het verlies op eigen veld (0-3) tegen DOVO weer een aantal plaatsen. DOVO kan inmiddels weer omhoog kijken na het verlies van nummer 10, Sportlust '46 (1-2) en het verlies van nummer 9, ODIN '59 (2-0).

Volgende week krijgt Jodan Boys thuis Sportlust '46 op bezoek. Jodan Boys moet ook deze wedstrijd winnen om de koppositie te handhaven. Quick Boys komt volgende week niet in actie en Huizen moet op bezoek bij SDC Putten, dat vandaag verrassend gelijk speelde tegen Bennekom.
De wedstrijd Jodan Boys - Sportlust '46 op sportpark Oosterwei in Gouda start om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:
24-03-12: Huizen               - Jodan Boys            1- 2  ( 1- 2)
Doelpunten:  29 Omar Limon                  16 Sander van Gool
                                            39 Kees Graafland
Gele kaart:                                 Mo Bellahcen
                                            Maarten Cieremans
                                            Daniel da Cruz
                                            Sander van Gool
                                            Ahmed Ali
                                            Kees Graafland
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  600
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali,
Bram van Loon, Daniel da Cruz (90' Osvaldo de Pina), Leroy Brank,
Sander van Gool (80' Jan Willem Schep), Kees Graafland, Mo Bellahcen (43' Tim Roggeveen).