Jodan Boys weer koploper na zwaarbevochten overwinning op Quick Boys

10-12-2011 20:35

Jodan Boys is vandaag weer koploper in de Hoofdklasse A geworden. Na een zwaarbevochten overwinning op Quick Boys in Katwijk, die de Gouwenaren maarliefst 82 minuten moesten vasthouden, gingen de Gouwenaren met drie punten terug naar huis.
Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over Sander van Gool, die wegens een schorsing moest toekijken op sportpark Nieuw Zuid. Maarten Cieremans speelde wederom met masker en ook Bram van Loon stond in de basis. Jodan Boys begon goed aan de wedstijd en na iets meer dan vijf minuten spelen kreeg Osvaldo de Pina al de eerste goede kans van de wedstrijd. Zijn schot werd echter door keeper Messemaker gekeerd. Quick Boys speelde in de openingsfase zeer matig en dat was te merken ook. In de zevende minuut kon Leroy Brank Jodan Boys op voorsprong zetten. De Quick Boys supporters dachten nog even aan buitenspel, maar een verdediger stond toch nog achter de aanvaller van Jodan Boys waardoor het doelpunt gewoon door ging.
De openingsfase was duidelijk een mindere voor de thuisploeg. Niet lang na de openingstreffer kreeg Kees Graafland ook een grote kans.
Quick Boys wist zich geen raad en moest zo nu en dan een overtreding begaan om niet in de problemen te komen. Het spel werd al snel een beetje grimmig met overtredingen en irritaties over en weer. Pascal van der Plas ontving namens Quick Boys de eerste gele kaart in de wedstrijd na bijna een kwartier spelen.
Jodan Boys merkte dat Quick Boys het moeilijk had en zette volop aan richting het doel van Quick Boys waardoor Kees Graafland weer een goede kans kreeg.
Het bleef onrustig op het veld en dit kwam het spel niet ten goede. Wederom viel er een gele kaart voor Quick Boys, dit keer was het van der Heijden die moest incasseren. Beide ploegen bleven de duels rond de middellijn uitvechten en de echte kansen waren spaarzaam.
Dankzij het goede werk van Gino Mulder kreeg Mo Bellahcen een goede kans op de 0-2. De 'wezel' baande zich een weg door de diverse Quick Boys verdedigers in het strafschopgebied en legde de bal af op Bellahcen die kon uithalen. Zijn inzet trof echter geen doel.
Vlak voor rust krijgt Quick Boys een aantal goede kansen. Michael de Leeuw komt ver uit zijn strafschopgebied richting de linkerkant van het veld. Na het wegwerken van de bal moet hij snel terug richting doel. Niet veel later voorkomt Maarten Cieremans nog een treffer voor de thuisploeg. Nadat de bal al langs Michael de Leeuw was, kon hij gelukkig nog voor de doellijn wegwerken.
Op slag van rust schoot Quick Boys nog een op doel, maar dit afstandsschot was net als een eerdere poging bestemd voor de hazen in de duinen.
Jodan Boys mocht dus de rust in gaan met een comfortabele 0-1 voorsprong. Hoewel dit een goed resultaat was voor de gasten moest men waken voor onderschatting in de tweede helft, want als er één ploeg is die een 0-1 achterstand na rust recht zou kunnen trekken, dan zal dat toch wel Quick Boys zijn. Zeker omdat een donderpreek in de rust wel te verwachten was voor de thuisploeg.
Na rust bracht Quick Boys gelijk een dubbele wissel. Zo werd de van IJsselmeervogels overgenomen Kwong-Wah Steinraht in de ploeg gebracht. Ook in de beginfase van de tweede helft waren er nog weinig kansen over en weer. Na bijna 10 minuten spelen in de tweede helft kreeg Kees Graafland een goede kans, zijn inzet werd tot corner verwerkt. Vanuit deze corner kreeg Jodan Boys nog een goede kans. Ahmed Ali kreeg de bal tegen het hoofd, maar kopte over. Niet veel later was er weer een goede aanval van Jodan Boys waarbij een verdediger van Quick Boys de bal nog net tot corner kon verwerken.
Quick Boys heeft ook in deze fase van de wedstrijd nog niet echt veel groet kansen gekregen. Jodan Boys zette nog eens aan en kreeg weer een corner. Maarten Cieremans kreeg de mogelijkheid om Jodan Boys op 0-2 te zetten. De bal ging echter net over het doel van keeper Messemaker.
Na een overtreding en een kleine worsteling die ontstond kreeg uiteindelijk Gino Mulder een gele kaart. Patrick Akerboom besloot niet lang daarna om Gino Mulder te wisselen. Voor hem in de plaats kwam Daniel da Cruz.
Jodan Boys had duidelijk een mindere fase in de wedstrijd, mede door het fanatieke publiek zette Quick Boys aan richting het doel van de Leeuw. Maarten Cieremans was verdedigend sterk en schoot de bal maar eens loeihard de tribune in. Michael de Leeuw moet al snel weer reddend werk verrichten. Met een mooie katachtige reflex weet hij de bal weg te werken en kan Jodan Boys weer eens de aanval opzetten.
Uiteindelijk krijgt Quick Boys de derde gele kaart in de wedstrijd te verwerken. Lauwers krijgt na een overtreding ook een prent. Het spel blijft met de vele overtredingen grimmig, maar Jodan Boys weet in alle hectiek stand te houden.
Vlak voor tijd komt ook Remco de Rijk nog even binnen de lijnen waarna Kees Graafland de bank mag gaan opzoeken.
Quick Boys probeerde ondertussen nog alles uit de kast te halen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar de thuisploeg moest opletten op de snelle uitvallen van Jodan Boys. Zo kregen Daniel da Cruz en Remco de Rijk nog kleine kansen en wist Michael de Leeuw zijn doel schoon te houden, waardoor Jodan Boys drie punten mee mocht nemen naar Gouda.

Jodan Boys is na de winst op Quick Boys weer koploper in de Hoofdklasse A. Door het doelpuntloze gelijkspel tussen Huizen en Bennekom zakte Quick Boys zelfs naar de vierde plaats. Inmiddels is het gat met de nummer 5, ODIN '59 7 punten. ODIN '59 won met 0-2 bij Young Boys, waardoor het Ter Leede passeerde op de ranglijst. Ter Leede verloor bij Sportlust '46 met 4-3 nadat Ter Leede eerst op voorsprong kwam en later van een 4-1 achterstand weer terug kwam tot 4-3. Zwaluwen '30 is door de winst op SDC Putten gestegen naar de 12e plaats. Young Boys is de nieuwe hekkensluiter.


Jodan Boys speelde de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse A voor de winterstop en mag zich dus winterkampioen noemen.
Dinsdag speelt Jodan Boys nog een thuiswedstrijd in de tweede ronde van de RTV Rijnmond Cup. Deltasport uit Vlaardingen, dat momenteel op de vijfde plaats in de eerste klasse B staat komt dan op bezoek. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 20:00!

Statistieken wedstrijd:

10-12-11: Quick Boys           - Jodan Boys            0- 1  ( 0- 1)
Doelpunten:                                  7 Leroy Brank
Gele kaart:  Pascal van der Plas            Gino Mulder
             Michael van der Heijden
             Gino Lauwers
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1500
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali, Mark Veerman,
Osvaldo de Pina, Gino Mulder (63' Daniel da Cruz), Bram van Loon,
Leroy Brank, Kees Graafland (87' Remco de Rijk), Mo Bellahcen.