Jodan Boys weet niet te scoren tegen Heinenoord, 0-0.

13-02-2016 17:40

Jodan Boys heeft vandaag op eigen veld niet weten te scoren, net als het bezoekende Heinenoord. In een wedstrijd waarin Jodan Boys domineerde werden de meeste kansen door de thuisploeg gecreeerd, maar scoren lukte niet. De lat stond een goal van Jodan Boys twee keer in de weg. Maar ook Heinenoord had zo maar de gelukkige winnaar kunnen zijn. Gelukkig was Straver een aantal keer belangrijk.
 
Jodan Boys begon weer met Don Mimpen en Enzo Huntink in de basis. Hierdoor namen Michel Verkaik en Fanny Waandels plaats op de bank.
De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd en zet de bezoekers al snel onder druk. Al na een minuut spelen komt Heinenoord goed weg als de keeper een hoge voorzet van Jodan Boys, die door een eigen speler op doel gekopt wordt, over tikt. Uit de twee corners die volgen ontstaat geen groot gevaar.
Voor Jodan Boys is het lastig om door de muur van verdedigers heen te komen. (foto: Leo Radder)
 
Ook Heinenoord krijgt een kansje. Een schot in de vijfde minuut knalt echter over het hek achter het doel van Straver. Na een iets aftastende openinsfase, lijkt het al snel duidelijk te worden. Heinenoord lijkt niet echt gekomen om te voetballen en probeert de boel achterin goed dicht te houden. Jodan Boys moet veel moeite doen om er door te komen, iets wat zo af en toe lukt. Toch zijn echt uitgespeelde kansen spaarzaam. Na een kopbal van Brank (net naast) en een afstandsschot van Bellahcen (naast) gebeurt er een tijdje weinig. Jodan Boys heeft het balbezit en als Heinenenoord aan de bal is, zijn ze 'm ook vaak snel weer kwijt.
Nadat Nick Jonkman geel krijgt bij een overtreding op Achmed el Azzouti is het Jorn van Lunteren die een goede aanval niet weet te verzilveren. Hij gaat neer in het strafschopgebied.
Verder moet Straver aan de andere kant ingrijpen. Een hoge bal is een eenvoudige prooi voor de Goudse keeper. Een paar minuten later is er een goede pass van Mitchel Heerkens op Jorn van Lunteren. Hij kan vlak voor de goal de bal niet goed controleren, waardoor de bal uiteindelijk naast gaat.
Bram van Loon schiet al vallend van dichtbij net over de goal. Zijn eerste grote kans in de wedstrijd. (foto: Leo Radder)
 
Verder is er tot vlak voor rust weinig te beleven. Pas tegen het einde van de eerste helft zijn de bezoekers gevaarlijk. De beste kans tot nu toe gaat een metertje over. Daarna ook nog een schot dat voor de goal van Straver langs gaat.
Ook Jodan Boys heeft nog een goede kans. Bij een goede aanval komt de bal via de goed doorgelopen Achmed el Azzouti. Hij geeft voor op van Lunteren, die de bal niet goed raakt en hoog over schiet.
Mitchel Heerkens krijgt overigens vlak voor rust nog geel. Hij krijgt deze wegens commentaar op de scheidsrechter, die overigens niet heel goed floot vandaag.
 
Na rust verschijnen alle elf spelers van Jodan Boys die in de eerste helft startten weer aan de aftrap. Jodan Boys zet ook nu weer in op de aanval en krijgt na een aantal minuten spelen al een vrije trap op een mooie plaats. Mitchel Heerkens schiet de bal echter over. Jodan Boys wordt wat gevaarlijker en probeert een aantal snelle aanvallen via de flanken op te zetten. Daardoor is er al weer senl een voorzet door Jorn van Lunteren. Achmed el Azzouti kan de bal echter niet helemaal goed controleren en zo gaat deze kans verloren.
Even later lijkt Jodan Boys op voorsprong te komen. Bij een corner van Mitchel Heerkens komt de bal bij Bram van Loon, die al vallend op doel schiet. Zijn poging van dichtbij gaat echter iets te hoog en net over.
Nadat Fanny Waandels na een uur spelen in het veld komt voor Enzo Huntink ontstaat er nog meer gevaar. Eerst wordt er een schot van Achmed el Azzouti van de lijn gehaald en daarna een kopbal van Bram van Loon uit de corner van Mitchel Heerkens op de lat.
Aan de andere kant krijgt Heienoord plots een goede kans. Straver wordt bijna verrast, maar heeft in twee keer klemvast. Daarna is het Waandels met een schot dat net naast gaat aan de andere kant.
Bram van Loon kopt op doel. Zijn inzet gaat dit keer op de lat! (foto: Leo Radder)
 
Waandels krijgt overigens nog een goede kans. Nadat Jaouad el Yaacoubi in het veld komt voor Yassire Hamdani, kopt Waandels naast.
In de slotfase zijn er nog een aantal kansen voor Jodan Boys via Achmed el Azzouti. Ook Jodan Boys komt nog goed weg dankzij een prachtige redding van Straver. Zo speelt Jodan Boys voor het eerst dit seizoen gelijk in de Hoofdklasse B
Het blijft dus 0-0 tegen de nummer 13 uit de Hoofdklasse B. Voor Jodan Boys geluk dat fc Rijnvogels verloor van XerxesDZB en Spijkenisse niet verder kwam dan 2-2 tegen Sportlust '46. Maar Jodan Boys had dus ook al over Spijkenisse heen kunnen gaan en dichter bij fc RIjnvogels kunnen komen. Maar het gat met ASWH en Zwaluwen (beiden verloren vandaag) is toch weer iets groter geworden. Met de inhaalwedstrijd bij Zwaluwen over twee weken, kan Jodan Boys dus een goede slag slaan. Quick Boys en Noordwijk wonnen vandaag beiden, waardoor plaats 1 en 2 voor dit seizoen bijna uit het zicht zijn. Jodan Boys zal nu alle zeilen bij moeten zetten om derde te worden of een periodetitel te behalen.
 
Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.
Bekijk hier de foto's van de wedstrijd Jodan Boys - Heinenoord in het fotoalbum.
 
Statistieken wedstrijd:
13-02-16: Jodan Boys           - Heinenoord            0- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  -
Gele kaart:  45+1 Mitchel Heerkens         19 Nick Jonkman
             90+1 Bram van Loon            90 Mitch Fransen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  550
Scheidsrechter:        B. van Rijsbergen
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon,
                       Yassire Hamdani (73' Jaoad el Yaacoubi), Leroy Brank,
                       Enzo Huntink (61' Fanny Waandels), Mo Bellahcen,
                       Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.