Jodan Boys weet pas na rust afstand te nemen van Leonidas

17-08-2013 19:46

Jodan Boys heeft ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Op het kersverse kunstgras, dat sinds enkele weken op het hoofdveld van sportpark Oosterwei ligt, werd zaterdag tweedeklasser Leonidas met 5-3 verslagen. Jodan Boys wist pas na rust afstand te nemen van de bezoekers, dat zich tot de rust nog kranig verweerde en de stand op 3-3 hield. Twee keer kwam Jodan Boys op achterstand in de eerste helft, waarna Marvin van der Pluijm, Jeroen Borsboom en Kees Graafland voorkwamen uiteindelijk gezichtsverlies en zorgden uiteindelijk voor de overwinning.

 

Patrick Akerboom begon vandaag met grotendeels dezelfde spelersgroep als afgelopen dinsdag. Mark Veerman ontbrak vandaag en ook Michael van Bilsen, die overigens van zijn blessure hersteld was, was niet aanwezig. Zodoende nam Lieuwe van Slooten, keeper van A1 als reserve keeper plaats op de bank en mocht ook Joep van Keulen op de bank plaatsnemen.

De bezoekers begonnen opportunistisch aan de wedstrijd. Als tweedeklasser heb je tenslotte weinig te verliezen tegen een voormalig Topklasser, zou je zo zeggen. Dat Jodan Boys op de nieuwe mat nog moest wennen, bleek al snel. Was het niet de mat, dan zeker wel de tegenstander, die vanaf het begin aanvallend speelde. Zo ontstaat er in de eerste minuut al een kleine kans voor de bezoekers. De inzet van de bezoekers wordt overigens al snel beloond als het na iets meer dan twee minuten spelen al op voorsprong komt. Jodan Boys stelde echter na vijf minuten al weer orde op zaken. Wel moest Marvin van der Pluijm, die het met een mooi hakje probeerde, geholpen worden door een Rotterdamse speler, die de bal in eigen doel liep.

Toch blijven de bezoekers  het betere van het spel hebben in de openingsfase. Bram van Loon vuurt nog wel af op het doel van de bezoekers, maar zijn schot is echter te zacht om voor echt gevaar te zorgen. Michael de Leeuw moet overigens een paar minuten later bij een counter nog redding brengen om zo te voorkomen dat Jodan Boys wederom op achterstand komt. Zeven minuten later lukt dit echter niet. Bij een afstandsschot na enig gerommel achterin, is de Leeuw kansloos.

De tweede achterstand lijkt bij Roald Heerkens toch wat irritatie opgewekt te hebben. Hij krijgt na een fikse overtreding geel van de overigens goed leidende scheidsrechter. Jodan Boys wist de nieuwe achterstand echter sneller teniet te doen. Na een afstandsschot van Mo Bellahcen, dat niet gecontroleerd kan worden door de keeper, kan Jeroen Borsboom de bal op Marvin van der Pluijm afleggen, die vervolgens de gelijkmaker kan aantekenen.

Na de 2-2 komt Jodan Boys terug in de wedstrijd en controleert het de wedstrijd grotendeels. Zo krijgen Mitchel Heerkens en Tim Roggeveen nog kansen. Heerkens schoot echter over en Roggeveen raakte de bal niet goed waardoor dit schot naast ging. Overigens deed ook Leonidas nog iets. Vanuit de counter werd het nog even gevaarlijk, maar de doelpoging was voor Michael de Leeuw geen probleem.

Patrick Akerboom besluit de eerste wissel door te voeren. Jorn van Lunteren, die op de bank begon, mocht het veld inkomen voor Marvin van der Pluijm. Niet lang na de wissel, kwam Jodan Boys voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Kees Graafland geeft vanaf rechts voor op Jeroen Borsboom, die vervolgens de 3-2 achter zijn naam mag zetten. Even later is ook Roggeveen nog dicht bij een treffer. Zijn afstandsschot gaat echter een centimeter of 15 over het doel. Maar nu alle toeschouwers toch wel het idee hebben dat Jodan Boys gaat doorzetten, gaat het toch weer mis. Wederom een misser achterin levert de snelle Rotterdammers een uitstekende kans op en deze wordt dan ook benut.

Jodan Boys probeert het hierna nog wel via van Lunteren, maar zijn schot is te zacht. Na nog een hachelijke situatie achterin, waarbij ternauwernood een treffer voorkomen kan worden, blijft het dus 3-3.

 

Na rust besluit Patrick Akerboom direct twee wissels door te voeren. Joep van Keulen mag zijn debuut gaan maken in Jodan Boys 1 en Marvin van der Pluijm keert ook weer terug in het veld. Roald Heerkens en Mo Bellahcen nemen plaats op de bank. Veel goeds brengt de tweede helft in eerste instantie echter niet. Jeroen Borsboom komt nog net te kort voor een poging om de Rotterdamse keeper te verschalken na een goede assist van Jorn van Lunteren. Verder is in het eerste deel van de tweede helft het enige wat nog het vermelden waard is, de wissels van Daniel Stals en Mitchel Heerkens. Voor hen komen Mo Bellahcen en Roald Heerkens in de 66e minuut het veld in.

Twintig minuten voor tijd maakt Kees Graafland de 4-3 na een mooie voorzet van Jorn van Lunteren. Nadat Michael de Leeuw nog redding brengt en Jeroen Borsboom een poging ziet mislukken, wordt het nog 5-3. De keeper keert een schot van Marvin van der Pluijm, maar Jeroen Borsboom profiteert uiteindelijk.

Verder zijn er in de slotfase nog kansen voor beide kanten. Michael de Leeuw brengt nog redding en een poging van Bram van Loon, die een kanonskogel op het Rotterdamse doel afvuurt, kan nog ternauwernood worden gestopt met enig geluk. Jodan Boys wint dus met 5-3, maar er is zeker stof om over na te denken.

 

Overigens verloor een combinatie van Jodan Boys 2 en 3 spelers, aangevuld met onder andere Leroy Brank, Gino Mulder, Jan Willem Schep en Remco de Rijk van zaterdag derdeklasser sv Gouda (4-1).

 

Komende dinsdag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. De ploeg van Patrick Akerboom neemt het dan om 20:00 op tegen zondag eersteklasser SJC.

 

Statistieken wedstrijd:

17-08-13: Jodan Boys           - Leonidas (za)         5- 3  ( 3- 3)
Doelpunten:   8 (ed)                         3 ?
             24 Marvin van der Pluijm       20 ?

             35 Jeroen Borsboom             38 ?
             70 Kees Graafland

             82 Jeroen Borsboom
Gele kaart:  Roald Heerkens
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  150
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Roald Heerkens (46' Joep van Keulen,

                      Daniel Stals (66' Roald Heerkens), Jesse Kok,

                      Tim Roggeveen, Bram van Loon,
                      Mo Bellahcen (46' Marvin van der Pluijm),
                      Mitchel Heerkens (66' Mo Bellahcen), Jeroen Borsboom,
                      Kees Graafland, Marvin van der Pluijm (32' Jorn van Lunteren).