Jodan Boys weet weer niet te scoren en verliest van GVVV

24-11-2012 19:26

 

Jodan Boys heeft vandaag de slechte reeks van drie verloren wedstrijden en geen doelpunten niet weten te doorbreken. Net als de afgelopen weken hielden de Boys lang stand. Bij rust was het nog 0-0, net als tegen DETO en Rijnsburgse Boys. Ook vandaag ging tegenstander GVVV met de volle buit aan de haal, 0-2.

 

Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over Ahmed Ali (interland verplichtingen), Maarten Cieremans en de langer geblesseerden Thomas Verheijdt, Mick van der Kaa en Diego Liefden. Bram van Loon was toch op tijd fit. Marvin Straver, Tim Roggeveen, Bram van Loon en Mitchel Heerkens begonnen vandaag in de basis.

GVVV begon goed aan de wedstrijd. Al binnen een minuut kwam de ploeg gevaarlijk voor het doel van Marvin Straver. De kopbal ging echter ruim over het doel. Ook zes minuten later was er een goede kans voor de bezoekers. Bij een vloeiende aanval kwam er een bijna niet te missen kans. Toch ging de bal voor het doel van Marvin Straver langs. Ook Dennis van Meegdenburg (38) van GVVV kreeg een paar minuten later een goede kans op de openingstreffer. Hij krijgt zijn hoofd echter niet goed tegen de bal, waardoor hij hem half raakt en de bal voorlangs gaat.

1263110

Jesse Kok en Mark Veerman verdedigen uit. Leroy Brank en Remco de Rijk kijken toe.

 

In het eerste kwartier is de beste kans voor Jodan Boys er één van Kees Graafland. Hij schiet op het doel van de tegenstander, maar doelman Jansen weet het schot te keren. Remco de Rijk schiet daarna nog tegen een Veenendaalse verdediger, waardoor er een corner overblijft voor Jodan Boys. Hieruit ontstaat echter geen groot gevaar.

Het spel blijft vervolgens een beetje over en weer gaan, waarbij beide ploegen veelvuldig afgeremd worden door het fluiten van scheidsrechter de Lima Schepens. Het spel speelt zich vooral af rond de middellijn, met enkele kleine uitvallen richting het strafschopgebied, maar die worden aan beide kanten vroegtijdig in de kiem gesmoord.

Halverwege de eerste helft krijgt Jodan Boys een goede kans om de voorsprong te openen. Bij een vlotte aanval krijgt Mo Bellahcen aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal aangespeeld. Hij schiet vervolgens op het doel van GVVV, maar Jansen brengt redding. Drie minuten later krijgt Kees Graafland een goede kans op de openingstreffer. Hij gaat, met een verdediger in de rug, alleen op het doel van Jansen af. Graafland schiet echter iets teveel naar links, waardoor de bal aan de verkeerde kant van de paal over de lijn gaat.

Na een half uur spelen komt GVVV wat meer terug in het spel. Zo schiet van Meegdenburg ruim over en even later word er op het doel van Straver geschoten vanuit buitenspelpositie. Straver die nog uitkomt tot de rand van het strafschopgebied wist echter nog te redden, waardoor deze poging toch verloren gegaan was voor de bezoekers. Tot de rust blijft het spel een beetje over en weer gaan. Kees Graafland zet nog eens voor, maar de voorzet op Mitchel Heerkens is te strak, waardoor Jansen kan ingrijpen. Op slag van rust werk Dennis van Meegdenburg de bal nog net naast het doel van Marvin Straver, waardoor beide teams een regenachtig veld verlaten voor de warme en droge kleedkamers.

 

Na rust zet Patrick Akerboom direct zijn eerste troef in. Het bleek in de eerste helft al dat er veel één op één duels waren, waardoor Gino Mulder de uitgelezen kandidaat wat om het veld te betreden. Hij verving Mo Bellahcen, die geen goede wedstrijd speelde. Na enkele minuten kreeg GVVV overigens al een goede kans. Bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wist Marvin Straver een listige bal echter te verwerken tot een corner. Net als in de eerste helft vinden er veel duels op het middenveld plaats en ontstaat er ook nog een opstootje. Hier ontvangt Wouter Bonke van GVVV een gele kaart. Kees Graafland, die door hem onderuit gehaald wordt, deelt nog een stevige duw uit, maar gaat niet op de bon. Vreemd genog gaat Mitchel Heerkens in een poging om de boel te sussen wel het boekje van de Lima Schepens in.

1263112

Bram van Loon, die bijna Marvin Straver passeerde en Maurice van der Wilt, die de 0-1 scoorde.

 

Ondanks het spel van Jodan Boys, komen de bezoekers toch, zij het een beetje onverwacht, op voorsprong. Oud Sparta Nijkerk speler Maurice van der Wilt maakt de 0-1. Jodan Boys lijkt even van de kaart na deze domper. Slechts één minuut later lijkt de schade nog erger te worden. Bram van Loon schiet op de binnenkant van de paal bij het verdedigen. Gelukkig schiet de bal niet over de lijn en kan Jodan Boys uitverdedigen, zij het met grote moeite. Ook Marvin Straver bewijst zijn waarde enkele minuten later. Hij redt goed op een inzet van 'de Blauwen'. Direct daarna zet Patrick Akerboom zijn tweede wissel in. Roals Heerkens mag zijn broer gaan vergezellen. Osvaldo de Pina verlaat het veld.

1263111

Roy Terschegget tussen Leroy Brank en Remco de Rijk. Hij maakte vlak voor tijd de 0-2.

 

Jodan Boys probeert in het druilerige weer de wedstrijd te controleren. Vele pogingen om de gelijkmaker te forceren mislukken echter. Remco de Rijk schiet nog een op het doel van de Veenendaalse sluitpost Jansen, maar het schot is net te zacht om hem te verrrassen. Met nog vier minuten op de klok mag ook Terry de Mello zijn eerste speelminuten in de Topklasse gaan maken. De Mello speelde voor het laatst een competitiewedstrijd voor Jodan Boys in het seizoen 2010/2011. Op 22 januari 2011 speelde hij in de wedstrijd tegen Scheveningen (1-1) nog in de basis. Verder speelde hij in de openingswedstrijd tegen Scheveningen (1-1) als invaller nog mee. Veel kon hij echter niet uithalen. De Mello maakte nog wel een nuttige overtreding toen GVVV een snelle uitbraak dreigde te forceren. De Mello keerde de bal met zijn hand waarna hij de gele kaart ontving.

Niet veel later maakten de bezoekers het definitief af. Vlak voor het eindsignaal viel de 0-2 door Roy Terschegget. De Blauwen vierden feest en Jodan Boys droop af.

Jodan Boys zakt door dit verlies een plaats op de ranglijst en staat nu op de dertiende plaats, net boven onder Spakenburg en Scheveningen. Ook onderin kwam Excelsior '31 weer wat dichterbij. Zij wonnen met 3-0 van DETO. Sc Genemuiden verloor uiteindelijk nipt van HHC Hardenberg met 5-4. In Hardenberg kwam Genemuiden nog wel op een 1-3 voorsprong, maar wist dit niet vast te houden. Ondanks de winst van Scheveningen bij Capelle (0-2) en dankzij het verlies van Spakenburg bij Kozakken Boys (5-2), blijft Jodan Boys nog kans maken om volgende week terug te komen op de elfde plaats. Wel zal Jodan Boys de negatieve reeks van vier verliespartijen op rij, zonder zelf te scoren, moeten doorbreken.

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Topklasse.

 

Volgende week speelt Jodan Boys wederom op sportpark Oosterwei. Dan is Noordwijk de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:

24-11-12: Jodan Boys           - GVVV                  0- 2  ( 0- 0)  TV
Doelpunten:                                 73 Maurice van der Wilt
                                            90+2 Roy Terschegget
Gele kaart:  Mitchel Heerkens               Wouter Bonke

             Terry de Mello
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  900
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon (86' Terry de Mello), Jesse Kok,
                      Mark Veerman, Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina (77' Roald Heerkens),
                      Remco de Rijk, Leroy Brank, Mitchel Heerkens, Kees Graafland,
                      Mo Bellahcen (46' Gino Mulder).