Jodan Boys weet weer wat winnen is!

02-12-2012 10:17

Jodan Boys heeft gisteren, op een druilerig sportpark Oosterwei, de zesde overwinning in de Topklasse weten te behalen. In een aantrekkelijk duel, waar vooral Jodan Boys goed speelde wonnen de gastheren volkomen terecht met 3-1 van de ploeg van trainer de Ruiter. Oud spelers Sander van Gool en Jan Willem Schep zagen Kees Graafland twee keer scoren. Gino Mulder maakte een einde aan het kleine beetje onzekerheid van de supporters en tekende de 3-1 aan.

 

Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over Ahmed Ali. Hij speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in de CECAFA Tusker Cup 2012. Met het nationale elftal verloor hij van Tanzania met liefst 7-0. Ook Maarten Cieremans en de langer geblesseerden Thomas Verheijdt, Mick van der Kaa en Diego Liefden waren afwezig. Bram van Loon, Mo Bellahcen en Gino Mulder waren toch op tijd fit. Marvin Straver, Tim Roggeveen, Bram van Loon en Gino Mulder begonnen vandaag in de basis.

De wedstrijd was nog niet begonnen of de eerste druppels vielen al op sportpark Oosterwei. Ondanks dit slechte vooruitzicht voor de supporters, begon Jodan Boys goed. Na enig aftasten in de openingsfase, was de eerste goede kans voor Jodan Boys. Kees Graafland speelde de bal op Remco de Rijk, maar keeper Amerzine kon net op tijd ingrijpen. Na acht minuten kreeg Kees Graafland een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Deze kans mislukte nog, maar nog geen minuut later was het wel raak voor de Boys. Kees Graafland zet de 1-0 op het scorebord. Een goed aangezien Jodan Boys de gehele maand november niet wist te scoren in een competitieduel. Zeker een goed teken dat de openingstreffer door Jodan Boys zelf gemaakt werd. In bijna alle duels waar Jodan Boys het eerst de bal in het doel werkte, inclusief de eigen goal van Ali tegen Spakenburg, wist Jodan Boys te winnen.

Na de openingstreffer brak er een rustigere periode in de wedstrijd aan. De kansen voor Jodan Boys waren spaarzaam en Noordwijk moest het vooral hebben van corners en vrije trappen vlak voor het strafschopgebied. Kees 'pier' Tol schiet eens op het doel van Straver, maar deze bal is wel een heel eenvoudige prooi voor Straver. Ook even later krijgen de bezoekers een kans. Marvin Straver brengt redding met een katachtige reflex.

Halverwege de eerste helft komen de gasten ook gevaarlijk voor het doel van Marvin Straver. Bram van Loon grijpt in en lijkt zo zelfverzekerd dat hij de bal met een hakje achter tikt. Slechts een halve meter naast het doel. Enkele minuten later was Jodan Boys dichtbij een tweede treffer, toen er direct achter elkaar een paar grote kansen ontstonden voor het doel van de Noordwijkse keeper Amerzine. Zo kon Gino Mulder uithalen aanleggen voor een schot na een voorzet van Tim Roggeveen, maar zijn inzet werd gestopt. Kort daarna was er nog apél voor hands nadat een Noordwijkse verdediger op de voorzet van Tim Roggeveen valt.

1277140

Kees Graafland juicht!. Hij heeft Jodan Boys zojuist op een 1-0 voorsprong gezet.

 

Met nog zo'n tien minuten op de klok tot de rust, lijkt Kees Graafland wederom trefzeker. Na een slechte terugspeelbal van een Noordwijkse verdediger op keeper Amerzine, kan Graafland de bal oppikken. Hij tikt 'm echter iets te ver voor zicht uit waardoor Amerzine kan ingrijpen. Ook Mo Bellahcen schiet vlak voor rust, op aangeven van Kees Graafland, nog eens op het Noordwijkse doel. Verder dan één treffer komt Jodan Boys niet, waardoor het gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

 

Na rust brengt Patrick Akerboom een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Wederom speelt Jodan Boys goed en krijgt het de eerste kansen. Wederom na geklungel achterin bij Noordwijk, kan Osvaldo de Pina overnemen. Hij geeft de bal door op de Rijk, die over schiet. Bij een snelle aanval één minuut later geeft Tim Roggeveen een pass op maat aan Kees Graafland, die vervolgens eenvoudig de 2-0 kan aantekenen. Jodan Boys lijkt hiermee op weg naar de eerste competitiezege in anderhalve maand. Een minuut later is Jodan Boys overigens dicht bij de 3-0. Kees Graafland legt af op Remco de Rijk. Hij draait in het strafschopgebied en haalt uit. Keeper Amerzine brengt redding.

1278328

Marvin Straver in actie. Hij speelde een goede wedstrij tegen Noordwijk.

 

Halverwege de eerste helft krijgt Mo Bellahcen de eerste gele kaart in de wedstrijd. Hij schopt de bal weg als Noordwijk een vrije trap mag nemen. Even later ontvangen ook Bram Meurs van Noordwijk en Leroy Brank een gele kaart. Overigens gele kaarten zonder gevolgen bij Jodan Boys. Mo Bellahcen krijgt zo'n twintig minuten voor tijd nog een goed kans. Hij haalt uit, maar Amerzine brengt weer redding. Ook het schot van Remco de Rijk dat daarop volgt treft geen doel. Enekele minuten later schiet Kees Graafland ook nog naast het doel van Amerzine.

Inmiddels staat de eerste wissel aan Jodan Boys kant klaar. Mitchel Heerkens mag nog een kwartier het veld in komen voor Osvaldo de Pina. Overigens is het Kees 'pier' Tol die enkele minuten later de spanning terug brengt in de wedstrijd. Hij schiet vanaf zo'n 12 meter hard in de bovenhoek. Jodan Boys laat het er niet bij zitten. Direct vanaf de aftrap wordt er een aanval opgebouwd met een mooie actie van Gino Mulder voor het doel van Amerzine. Met een hakje zet hij zichzelf vrij en haalt uit, 3-1.

1278329

Gino Mulder ontvangt de felicitaties van Mo Bellahcen na het maken van de 3-1.

 

Jodan Boys speelt de wedstrijd hierna rustig uit. Noordwijk krijgt nog een paar kleine kansen, maar de bal gaat er niet meer in. Patrick Akerboom haalt in de laatse minuten de twee doelpuntenmakers naar de kant en brengt Roald Heerkens en Peter Graafland nog even binnen de lijnen. Ook Remco de Rijk is vlak voor tijd nog dicht bij een treffer als Peter Graafland de bal voorzet. Hij kan de bal echter net niet raken, waardoor het 3-1 blijft. Jodan Boys stijgt door de winst van Scheveningen bij Spakenburg één plaats op de ranglijst en staat weer twaalfde. Onderin wisten Excelsior '31, sc Genemuiden en DETO niet te winnen, waardoor het gaatje met deze drie clubs weer wat groter geworden is (5, 8 en 13 punten). HHC Hardenberg heeft overigens de koppositie weer overgenomen na de 2-0 winst op DETO. GVVV staat na het 0-0 gelijkspel op ter Specke tegen fc Lisse tweede.

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Topklasse.

 

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop in de Topklasse op het programma. Jodan Boys speelt dan in Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Deze wedstrijd begint om 15:00.

 

Statistieken wedstrijd:

01-12-12: Jodan Boys           - Noordwijk             3- 1  ( 1- 0)  TV
Doelpunten:   9 Kees Graafland              78 Kees Tol
             54 Kees Graafland
             79 Gino Mulder
Gele kaart:  Mo Bellahcen                   Bram Meurs

             Leroy Brank
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  650
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon, Jesse Kok, Tim Roggeveen,
                      Mark Veerman, Osvaldo de Pina (75' Mitchel Heerkens),
                      Gino Mulder (88' Peter Graafland), Leroy Brank,
                      Remco de Rijk, Kees Graafland (85' Roald Heerkens), Mo Bellahcen.