Jodan Boys wint bij hekkensluiter Oranje Wit (2-4)

16-02-2014 14:09

Jodan Boys heeft gisteren een redelijk eenvoudige overwinning geboek in Dordrecht op hekkensluiter Oranje Wit. De ploeg van trainer van de IJssel kwam al snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Mitchel Heerkens en Jeroen Borsboom. Even kwam de thuisploeg terug, maar nog voor rust velden van Lunteren en Brank het oordeel over Oranje Wit.

 

Trainer van den IJssel kon vandaag niet beschikken over Bram van Loon (schorsing) en Jan Willem Schep (blessure). Diego Liefden begon overigens weer in de basis.

Jodan Boys begon al direct goed. Mitchel Heerkens zag al na twee minuten een kans om de openingstreffer te maken. Hij werkt de bal behendig met een lobje over keeper Nick de Jong. Zo staat Jodan Boys in de derde minuut al op een comfortabele 0-1. Niet veel later is er een goede kans op de 0-2 als Borsboom op aangeven van Roggeveen in kansrijke positie komt. Deze kans wordt echter nog niet verzilverd, maar vlak daarna is het wel raak. Jodan Boys komt daardoor al snel op 0-2 als Jeroen Borsboom met het hoofd binnen kopt. We zijn dan nog een negen minuten onderweg en het lijkt er op dat deze dag niet meer stuk kan.

Jodan Boys verdedigd de voorsprong goed en na ruim twintig minuten spelen staat het nog steeds 0-2. Kees Graafland kopt dan net over het doel uit een voorzet van Diego Liefden. Toch komt Oranje Wit uiteindelijk nog terug op 1-2. Na bijna 30 minuten spelen is het Hakan Tokul die de thuisploeg weer aansluiting geeft. Jodan Boys lijkt even van slag en Oranje Wit krijgt nog een aantal mogelijkheden, waaronder een grote kans, waarbij de bal uiteindelijk ruim over het doel van Straver gaat.

Direct na deze poging maakt Jorn van Lunteren er weer een marge van twee doelpunten van. Hij omzeilt zelf zijn tegenstander en schiet de bal achter Nick de Jong. Er zijn dan nog 10 minuten te gaan tot de rust.

Leroy Brank velt vijf minuten later definitief het oordeel over de Dortenaren. Brank kan bij de tweede paal Nick de Jong verschalken. Oranje Wit krijgt voor rust nog een goede kans om iets terug te doen, maar het schot van Hakan Tokul gaat voorlangs.

Mitchel Heerkens pakt vlak voor rust nog een gele kaart, waarna beide ploegen aan de thee gaan.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. De ploeg start overigens minder goed met weinig noemenswaardige kansen. Mo Bellachen schiet na bijna tien minuten spelen nog naast en ook een poging van Oranje Wit gaat net naast het doel van Marvin Straver.

Vervolgens komen Remco de Rijk en Gino Mulder binnen de lijnen voor Mitchel Heerkens en Jeroen Borsboom. Junior Calmera gaat dan overigens als eerste en enige Oranje Wit speler op de bon.

Jodan Boys lijkt verder weinig meer aan te dringen om de stand nog verder op te krikken. Sterker nog, na het inbrengen van Yassire Hamdani komt Oranje Wit nog wat terug. Hamdani vervangt Mo Bellahcen ruim tien minuten voor tijd. Zes minuten na de wissel maakt Sven Akkerman de stand iets draaglijker voor de thuisploeg als hij de 2-4 maakt.

Jodan Boys komt verder niet in gevaar aangezien het toch echt te laat is voor Oranje Wit om ook nog maar een serieuze kans te maken op een punt of meer.

Jodan Boys wint uiteindelijk met 2-4 en doet dus goede zaken. Zeker na het gelijkspel van twee directe concurrenten Kloetinge en fc 's-Gravenzande, kan Jodan Boys weer voorzichtig omhoog kijken. Heinenoord (9 punten) en Oranje Wit (6), blijven dus op de directe degradatieplaatsen staan.

 

Uitslagen zaterdag 15 februari:

Deltasport  - ASWH afg

Kloetinge   - Hoek 2-2

Smitshoek   - fc 's-Gravenzande 2-2

SteDoCo     - RVVH 0-0

Heinenoord  - Zwaluwen 2-3

XerxesDZB   - Achilles Veen 2-3

 

15-02-14: Oranje Wit           - Jodan Boys            2- 4  ( 1- 4)
Doelpunten:  29 Hakan Tokul                  3 Mitchel Heerkens
             83 Sven Akkerman                9 Jeroen Borsboom
                                            35 Jorn van Lunteren
                                            39 Leroy Brank
Gele kaart:  65 Junior Calmera              45 Mitchel Heerkens
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  250
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden, Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                       Mitchel Heerkens (64' Remco de Rijk), Jorn van Lunteren,
                       Jeroen Borsboom (64' Gino Mulder), Kees Graafland,
                       Mo Bellahcen (77' Yassire Hamdani).